АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 004
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
И на мен от няколко места ми обещаха дрешки ,но за да ми е спокойно си купих по няколко бодита с къс и дълъг ръкав,2-3 ромпъра и няколко комплекта ританки с камизолка. Док каза,че уж щяло са е едро бебе и аз оптимистично купувам 56 р-р, ако пък се роди мъничък набързо ще купим 50-ти докато съм в болницата

# 586
За крампите(а също и против контракции) знам че трябва да се пие повече вода🙂
Аз още нямам купени дрешки (само едни сладки тънки чорапки). Мисля да взема бодита 56 размер, и без това ще пера на 60 градуса, все нищо ще се посвие🙄

# 587
  • София
Привет на всички бъдещи мами с термин през август.  + 1ново попълнение в мое лице.В 31г.с съм със момиченце 1кг.700г.Термин 28 август.Планирано секцио за сега 2 седмици по рано по думи на докторката но каза че ще изчакаме и юли за точна дата.Спя по малко рита доста от време на време остри болки когато се върти притиска органи с главичка на долу е.Но съм с адски ниско кръвно всеки ден 50/80; 60;90.. и съм като отнесена.По принцип съм с ниско но не чак като сега.Изписаха ми собифер заради ниския хемоглобин.Но без резултат.

# 588
Привет на всички бъдещи мами с термин през август.  + 1ново попълнение в мое лице.В 31г.с съм със момиченце 1кг.700г.Термин 28 август.Планирано секцио за сега 2 седмици по рано по думи на докторката но каза че ще изчакаме и юли за точна дата.Спя по малко рита доста от време на време остри болки когато се върти притиска органи с главичка на долу е.Но съм с адски ниско кръвно всеки ден 50/80; 60;90.. и съм като отнесена.По принцип съм с ниско но не чак като сега.Изписаха ми собифер заради ниския хемоглобин.Но без резултат.
Извинявай,но как така си за 28 август а си в 31гс ? Аз съм за 26 и съм в 30 😁. Това ниско кръвно...Успех!

# 589
И аз това се чудя, аз съм за 31 август, а утре влизам в 30г.с.

# 590
  • София
Извинявай,но как така си за 28 август а си в 31гс ? Аз съм за 26 и съм в 30 😁. Това ниско кръвно...Успех!

Благодаря! Имам преизчисляване защото малката върви малко над нормата. Simple Smile

# 591
На някоя мама да й се е случвало да си усеща кожата на корема като изтръпнала Rolling Eyes установих,че като се почеша не усещам нищо,никаква чувствителност и е мното странно

# 592
  • Бургас
На някоя мама да й се е случвало да си усеща кожата на корема като изтръпнала Rolling Eyes установих,че като се почеша не усещам нищо,никаква чувствителност и е мното странно

Аз съм така, точно ниско долу ми е като изтръпнало.
Не знам на какво се дължи

# 593
  • София

Аз съм така, точно ниско долу ми е като изтръпнало.
Не знам на какво се дължи

След първото раждане(секцио) така си усещам и аз кожата до ден днешен.Когато попитах аг-то ми каза че не е достъчно кръвонасядането в тази област.Тъкънта била свикнала от самия шев при зарастването.Бебоците ви с главичките надолу ли са.

# 594
Егати! Не стига белега и всичко останало свързано с тази не лека операция, ами и ти става безчувствено нa и около разреза.. Не разбирам защо някой може да избере секцио по желание. Наистина!

Момичета, аз приготви багажа за болницата. Остана само да събера документите. Цял куфар излезе всичко, а уж го намалях 2 пъти...

# 595
Последно като говорихме с моя док ,ми каза,че секциото било по-предпочитаният начин за раждане,поне за нашият град. Каза,че това идвало от недостатъчно информираност ,мамите си мислели че лягаш, вадят бебето и всичко е песен.

# 596
Може ли да споделиш какво си сложила вътре Simple Smile

Егати! Не стига белега и всичко останало свързано с тази не лека операция, ами и ти става безчувствено нa и около разреза.. Не разбирам защо някой може да избере секцио по желание. Наистина!

Момичета, аз приготви багажа за болницата. Остана само да събера документите. Цял куфар излезе всичко, а уж го намалях 2 пъти...

# 597
Аз съм в 32гс, но не съм почнала да събирам багажа за болницата. Мисля, че е време да почна, но съм в чудене какво да взема и какво не, за да не нося нищо излишно , но и всичко необходимо. Вие на какви подплънки за гърди(кърма) сте се спрели и какъв крем за зърна ? Чудя се и какви памперси и мокри кърпички да взема... Въобще само се чудя и нищо не съм взела. Лошото е, че още се колебая между Майчин дом и Токуда за раждане, а необходимите неща за двете са различни.
Другата седмица ще ходя на ден на отворените врати и в двете болници и се надявам да се ориентирам. Има ли някоя, която ще ражда в една от двете? Дайте съвет! Мисля да съм без избор на екип, защото снятам че няма много значение, пък и Август е отпускарски месец и възможностите са ограничени.

# 598
  • София
Здравейте и от мен !
Sania, аз ще раждам в Токуда при д-р Вероника Кръстанова, тя със сигурност няма да е в отпуск през Август. Но в тази болница отзивите за всички лекари са добри. Щом нямаш конкретен АГ, при който искаш да раждаш, Отворените врати определено ще ти помогнат поне за избор на болница.

Mamma Leone, съгласна съм с теб за секциото, аз бях изключително щастлива, че бебето се завъртяло с главата надолу и вече си представях как като по учебник водите ми изтичат , отиваме в болницата и стъпка по стъпка (както на лекциите обясняват) раждам нормално. Уви, след последната ФМ и преглед при АГ се затвърди, че имам маргинална инсерция на пъпната връв - т.е. пъпната връв е закрепена при мен на по-малко от 2 см от ръба на плацентата, което се оказва рисково при нормално раждане. АГ каза, че ще го коментираме отново на 2.07, когато е следващият ми преглед, но останах с впечатление, че освен секцио май не остава друг избор, гарантиращ безопасност Sad

# 599
  • София
Аз още не съм стегнала багажа - тия дни мисля да го направя, защото някаква параноя взе да ме гони, че всичко ще се случи по-рано Rolling Eyes. Мисля да подготвя два багажа - един за мен, с който да отида. И втора торба с нещата за бебето, която мъжът ми да донесе.
За изтръпването след секцио - да има такова, но отшумява няколко месеца след операцията. Или поне при мен беше така. За съжаление е невъзможно да се предвиди как ще протече едно раждане (вагинално или секцио) и едва след като мине, може да се каже дали някой е бил прав да предпочете едното или другото. Личното ми мнение е, че този избор би трябвало да се направи от лекаря, не от родилката. Няма как ние да оценим правилно риска на едното или другото, по принцип секцио би трябвало да се прави при наличие на причини за такова. Страхът не е причина, но може да има други - много по-основателни.

За раждането в Майчин дом - аз горещо препоръчвам, ако някой се насочи натам, да си избере екип. Не, че иначе ще му обърнат по-малко внимание, там по принцип лекарите са си добри. Но е университетска болница, със специализанти, които трябва да се учат. Поне на мен изборът на екип предишния път ми спести излишни прегледи за разкритие (имаше желаещи просто да се упражнят да го правят). Не ми спести учебното слагане на катетър, обаче, пред целия акушерски състав на родилното - може би изпитваха момичето, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт