Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 3

• 44 802
  • 722
  •   1
Отговори
# 435
ако не се отмени това безумие с братята и сестрите, ние можем ли да кандидатстваме през тази група за тези две места?

В РГ се разглеждат и приемат по изключение много тежки случаи, когато по една или друга причина децата не са класирани през ИСОДЗ.

Е мама САННЯ казва, че са две места. Това за всяка градина ли е? Откъде знаят колко много тежки случаи ще има. То нашият не, че е много тежък нещо ако имате здравословно предвид ама безнадеждно ми се струва. Върнахме се скоро от чужбина уж за добро, а то...

# 436
  • СОФИЯ
В СНБМ винаги всички са работили само на доброволни начала, про боно както казваш. И това няма да се промени. Финансиране също никога не сме търсили, нито от държава, нито от община, фондове и пр. За разлика от други НПО естествено. Има причина, държим да сме независими.

Хубу. Понацовахме и тук работата, Страсти кво да се прави. И? Какво друго е възможно и предлагате да се предприеме?

СНБМ естествено ще обжалваме. ВАС ще насрочат заседанието за след към година. Стабилно съдебно решение след това.

# 437
  • София
Аз мисля, ако детето не бъде прието на ясла, да почна да пиша писма до общината и до нашия район и да ги входирам след всяко класиране. Капка в морето е, но ако повече родители се задействат, в един момент ще доведе до резултат.
Чудех се може ли ЦДГ да стане ОДЗ, след като най-голям е недостигът в яслените групи? Или освен назначаването на допълнително персонал, трябва да се изпълнят и ред други законови изисквания?

# 438
И аз ще обмисля писма до Общината, ако не приемат детето ни в ДГ. На ясла не е ходила, не е и кандидатствала, та ни казаха, че щом не е била на ясла, шансът да я приемат в ДГ е почти 0 Sad Вярно ли е, не е ли, незнам. Няма брат, няма сестра. Посъветваха ни първо желание да бъде ДГ, без яслени групи, шансът бил по-голям. Не знам, не искам отсега да се отчайвам, но си имам едно на ум, стискам палци, че ако не я приемат, не знам. Аз от март се връщам на работа.
Иначе район Илинден, набор 2017г е детето.

# 439
  • София
В момента строят четири нови групи в градината в парка. Не знам кога ще са готови, но строежът напредва с добри темпове. Там би трябвало да имате добри шансове, ако събирате 12 точки, защото няма чиста ясла в района.

# 440
Zazu, благодаря за инфото. Точно тази ДГ ни е фаворит! Близко сме, базата е супер. И да, напредват, строежа е планиран за 2020г, уж, да е готов. Да видим.
Успех и на вас Flowers Hibiscus

# 441
  • София
Голямото ми дете не е ходило на ясла,птиеха го в 1 група направо.
Така ще е и с малкото.Ако не продължава в частната.Не ми е болка за умиране.Grinning

# 442
За тази работна група да попитам. Как се кандидатства там? Мога ли да кандидатствам пред работната група като им обясня, че детето ми подлежи на задължителна предучилищна и това да е причината, за да го приемат? Защото след като е задължителна не са ли длъжни да ми го приемат?

# 443
  • Sofia
Не, не са длъжни.

# 444
  • София
За предучилищна има места в повечето райони на София като гледам в системата.

# 445
  • Sofia
Има, но са най-вече в училищата. А там в повечето случаи са на полудневна организация.

# 446
За предучилищна има места в повечето райони на София като гледам в системата.
То и аз това гледам. Детето ми не е ходил на ясла. Върнахме се от чужбина. Не ме устройва предучилищна в училище, защото е до обяд, а аз трябва да работя все пак. Може ли през тази работна група да кандидатствам за място за предучилищна в градина? Нали е задължително все пак

# 447
  • София
В кой район сте? Погледнах напосоки 2 района и имаше и в градините места.

# 448
  • София
Разберете, че РГ е за специални и тежки случаи, не за някой който решава, че нещо не го устройва.
За децата подлежащи на ПУО се осигуряват места както в ДГ, така и в училищата. Дали родителят предпочита едно или друго няма значение. Длъжен е да запише детето, защото в противен случай подлежи на санкции. И дали му харесва или не ще трябва да го запише там, където има места.

# 449
  • СОФИЯ
Обхващат неприетите деца от годината в която навършват 5 г. Спазват чл.8 ЗПУО.

Общи условия

Активация на акаунт