Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 3

• 44 498
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! В момента тече втората година от майчинството ми. При попълване на кандидатурата,  отпуск за отглеждане на дете, или трудово правоотношение е коректно да се въведе? Изчетох въпроси и отговори, не намерих информация. Броят точки е един и същ, но не знам кое е правилно да се заложи. Ще бъда благодарна на компетентните, които ще ми отговорят!

# 631
  • Sofia
Ако по време на записването все още ще сте в отпуск за отглеждане на дете, отбелязвате тази опция.

# 632
Много Ви благодаря,  Brin de muguet!

# 633
Здравейте. Искам да попитам, при равен брой точки на деца с ХЗ, например 3 деца, но отпуснати 2 места, на какъв принцип става класирането?

# 634
  • СОФИЯ
https://kg.sofia.bg/isodz/faq;jsessionid=7D9CD3D1DD069ECBC8B5F2215463D537#10
2 стъпка: Класиране на децата с ХЗ (до 3 деца в група), които участват с точките си по ОК, СК и ДК.
Ако класираните деца са по-малко от обявените места, местата остават като свободни места за второто класиране. Ако списъкът на чакащите деца с ХЗ е по-голям от броя на обявените места ще останат некласирани деца.
Децата с ХЗ не се включват в списъците на чакащи по СК (ако имат заявени такива) или по общи критерии!!!

Предполагам че при равен брой точки генерират случайни номера. ХЗ се конкурират само помежду си. Попитайте в обратна връзка.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 08:27 от мама САННЯ

# 635
Аз разгледах подробно списъците с чакащи и свободните места в яслите, в които ще кандидатстваме. Шансът да спечеля от тотото е два пъти по-голям. Голям е броят на децата с по 13 точки, предполагам идва от братче/сестриче. Примерно 15 деца с по 13 точки, след тях 50 с 12 другите изобщо няма да ги споменавам, ще се борят за 5 места. Ужас! Отчаяна съм! Не знам защо пиша, нещо ме е стегнало за гушата...поне да имаше минимален шанс за прием, а то няма никакъв. Благодаря, че ме прочетохте! Хубав ден на всички!

# 636
В кой район сте? При нас положението е подобно. За 4 места ще се борят 60-70 деца с 12 точки в яслата. Но до 11ти има време, може и по-зле.
Да ви попитам какви алтернативи имам, ако искам да се върна на работа, освен частната ясла? Бабите работят и са в друг град.

Аз разгледах подробно списъците с чакащи и свободните места в яслите, в които ще кандидатстваме. Шансът да спечеля от тотото е два пъти по-голям. Голям е броят на децата с по 13 точки, предполагам идва от братче/сестриче. Примерно 15 деца с по 13 точки, след тях 50 с 12 другите изобщо няма да ги споменавам, ще се борят за 5 места. Ужас! Отчаяна съм! Не знам защо пиша, нещо ме е стегнало за гушата...поне да имаше минимален шанс за прием, а то няма никакъв. Благодаря, че ме прочетохте! Хубав ден на всички!

# 637
  • София
Кооператив, детегледачка.

# 638
  • София
Има и някаква програма за заетост, по която може да се наеме човек, но не съм запозната с детайлите. Май не може да е пенсионер.

# 639
https://kg.sofia.bg/isodz/faq;jsessionid=7D9CD3D1DD069ECBC8B5F2215463D537#10
2 стъпка: Класиране на децата с ХЗ (до 3 деца в група), които участват с точките си по ОК, СК и ДК.
Ако класираните деца са по-малко от обявените места, местата остават като свободни места за второто класиране. Ако списъкът на чакащите деца с ХЗ е по-голям от броя на обявените места ще останат некласирани деца.
Децата с ХЗ не се включват в списъците на чакащи по СК (ако имат заявени такива) или по общи критерии!!!

Предполагам че при равен брой точки генерират случайни номера. ХЗ се конкурират само помежду си. Попитайте в обратна връзка.
Благодаря! Засега сме втори от 4 чакащи, при обявени две места. Имаме 15 точки, а първото дете - 16. Това впрочем, ако не се добавя точка от СК, откъде се получава? Ако има брат/сестра в същата ясла/градина? Надеждата ми е, че ще се доредим и няма да се появи друго дете с повече точки от нас или колкото нас. Първо желание ни е, живея в квартала откакто съм се родила... Извинявам се, че Ви занимавам, но цялата история е адски... стресираща.

# 640
Според мен ще влезете както сте си втори. Има някакъв шанс да се появят още 3 затова трябва да следите до 11 вкл, но според мен е много минимален. Обикновено се появяват много нови деца към 1 Май, а сега с кризата много хора не са мотивирани и да сменят адреса в последният момент заради местоработата.

# 641
  • София
Сега забелязах, че се изисква в необходимите документи- Оригинал на удостоверение за постоянен/настоящ адрес на другите деца в семейството (т.е на братята/сестрите).
Това изискване ново ли е? Преди две години нямаше такова нещо. Нали децата вървят с адреса на майката, защо се изисква такова удостоверение?

# 642
Сега адреса се проверява автоматично.

# 643
  • София
Да разбирам, че такъв документ не се изисква?

# 644

Общи условия

Активация на акаунт