Гримиране - идеи и техники. Тема №73

• 33 373
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Да,  видях я на страницата им във ФБ новата слънцезащита. Само дето аз имам 2 опаковки от екрана на Кларинс и 1 от новият им gel-to-oil. Вторият под грим не съм ползвала. Само на "голо лице" през уикендите съм слагала.

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 21:26 от Light Beam

# 166
  • някъде под слънцето...
Ice
Отговора  ми е точен и ясен.

А въпроса на Check Please беше  риторичен, защото конкретно  с нея вече сме имали подобен диалог във форума на същата тема.

# 167
Е, Агент, много си бърза, дее. Simple Smile Сърдечно благодаря и си копвам идеите...
Няма за какво, а за бързината аз си имам папка в пинтерест посветена на въпроса, че доста пъти съм бистрила темата Simple Smile а и обичам визуални референции и си събирам идеи.

Ния, гледах те онзи ден теб с златистия фдт и  топлите очи и се чудех за mauve любовта ти. Вярно, че е супер неутрално и подходящо за офис, но топлата гама май е най-твоя!?

# 168
Най-моя е, факт. С малко изключения- цвят горчица и цветовете на Голд-а също ми движат, а пусто ми се носят ярки и студени. Какво ми отива не ме спира, като цяло нося това, което ми е кеф на деня. Но червилото...устните са ми такъв цвят естествено- много неща, които слагам, ми розовеят, а изглеждат прасковени в гилзата и на други хора не стоят така. Напоследък съм само по глос, някой Ланком шейкър максимум и ми е добре и лесно така. Скоро пробвах ярко червено/оранжево червило, pomegranate на H&M- страхотна формула и не само за парите си, супер много ми движеше. Не се престраших да изляза така от нас.

# 169
Ice
Отговора  ми е точен и ясен.

А въпроса на Check Please беше  риторичен, защото конкретно  с нея вече сме имали подобен диалог във форума на същата тема.

Диалогът ти е твърде неясен и едностранчив, с две думи странен монолог.
Това за двата часа е вярно при положение, че човек се пече на плажа или работи на открито директно под слънчевите лъчи. Като се кача в колата и отида на работа или ходя по сенките, както обикновено правя, не е така. И не го казвам за да споря с теб, а защото тези неща не се четат само от теб. Информация по въпроса има безброй. Ето част от нея:

WHEN TO REAPPLY SUNSCREEN
Sunscreen gets broken down by direct exposure to daylight, so how often you need to re-apply sunscreen depends on the amount of time you spend outside. If you are in the office all day, then the sunscreen that you applied in the morning will still be effective when you travel home at the end of the day.

https://www.paulaschoice-eu.com/how-spf-works

"When we talk about reapplying sunscreen every two hours, that number comes from how SPF is tested," John Zampella, a dermatologist at NYU Langone Health, said. He explained that SPF numbers are based on how much protection a certain sunscreen will give you against the sun for two hours.

When you're active and enjoying the sun, like at the beach or a ballgame, it's important to reapply after that.

Zampella says he totes a bottle of sunscreen with him every day.

"Do I apply it every two hours? Probably not, " he said. Realistically, he's probably applying twice a day while in the city. But he's more vigilant when he's spending the entire day outside. "At the beach, I do try and get it on every two hours."

https://www.google.com/amp/s/amp.businessinsider.com/how-long-do … -spf-works-2018-5

# 170
  • някъде под слънцето...
О аз не споря.

Само споменах неоспорим  факт.
Всеки сам преценя как да процедира.

# 171
Естествено, че всеки си преценява, освен че най-вероятно вече има опит и може да чете.

# 172
Момичета, това с топли и студени цветове така и не го разбрах за себе си. И двете нося и се харесвам. Както и подтона на кожата не мога да си определя, колкото и да се старая. Има ли други като мен?

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 14:27 от bubanka

# 173
Аз нося и топли, и студени и така и не разбрах за какво ми е да знам какъв подтон има кожата ми, като имам огледало. 😂 А и все по-малко вярвам в опеделенията и описанията на цветове. Тази палитра, която наскоро си купих според производителите е с неутрални, не топли цветове. Нищо че приличам на дърво на есен с нея. 🤣

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 00:50 от Анонимен

# 174
Аз съм така, по едно време си бях внушила, че съм с топъл подтон и се гримирах в топли цветове с топли бронзанти. Напоследък се усещам, че неутралното също ми стои добре даже доста по-добре от топлите тонове, та съм в една чуденка към кое да се насоча.

# 175
Ами нали разни мацки бюти блогърки обясняват, че е важно за цвят на косата, за дрехи, грим и т.н. Вени гледах, гардероба гледах, сребърни и златни бижута си налагах, с лист хартия се кичих, е няма и няма. Не че има особено значение, но съм любопитна. А и някои хора отричат неутрален подтон, което ще рече че съм едното от двете. Пък аз не знам кое. Grinning

# 176
Някой цветове бронзъри и контури ми стоят като кал на бузата, аз затова искам да знам, доста неща поръчвам онлайн и чета ревюта, в които се казва за какъв тон кожа е.

# 177
И аз нося и топли, и студени, въпреки, че ясно се определям- warm olive. Като цяло такива ФДТни ми заспиват, дори и да не ги блендна до врата, което винаги правя, се сливат с кожата ми. Обаче според мен и цялостната визия определя какво ми отива на деня. Със синьо/сивите сенки от Ривиера на АБХ, руж на YSL, който изглежда цикламен, а всъщност е много лек, но студено розов и студено розово червило, също много се харесвам. Но подтипът определя кои цветове подсилват моите, подчертават червите ми и за мен това са тези в топлата гама, маслинено и маслено зелените, понякога и лилави.

# 178
Tази палитра, която наскоро си купих според производителите е с неутрални, не топли цветове. Нищо че приличам на дърво на есен с нея. 🤣

Това неутрално!?!?! Simple Smile))))))))))
Кажи как я намираш, харесала съм си я и аз Simple Smile

Аз съм доста неутрална, въпреки, че гледайки тена по тялото си съм топла, но лицето ми е категорично по-скоро неутрално. Мачвали са ме и за топли и за студени ФДТ Roll Eyes Цял живот се опитвам да избягам от "топлата" визия баш като Ния... и неутрален тон, и студени сенки/червила и зелени лещи, които правят моят приказно топъл кучешки кафяв поглед  направо змийски злобен и студен, и неутрална към пепелива боя за коса. В крайна сметка грея в по-топлички и съм ОК в неутралнички. В по-студени изглеждам уморена... Черно и студено сиво по мен ме докарват до смъртник.
Скрит текст:
....

PS Измъчва ме тази кожа, цял живот е била мазна до безобразие, знам всеки трик на света какда я матирам,  напоследък сама си говоря от ужас, налага се да я хидратирам по няколко пъти на ден, ФДТ които са ми стояли безупречно мин. год сега ме сбабичосват до безобразие!

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 13:58 от Agent Provocateur

# 179
Кафевите и червеникави сенки ми правят очите кървясали и изморени. Особенно с кафяв молив за очи съм трагедия.
п. С. Агентче и на мен ми изглеждаш неутрална, но студена в никакъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт