Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 май 2019, 07:13 ч.

Гримиране - идеи и техники. Тема №73

 • 26 907
 • 751
 •   1
Отговори
 • Бостън
 • Мнения: 4 268
Добре дошли в Гримиране - идеи и техники (Тема № 73)Правила на темата:

Празни постове тип "запис", "благодаря за темата", "да ви следя" се трият (както навсякъде във форума)
- Моля въздържайте се от постове изразяващи само възклицание от показан грим, нека постовете ни са конструктивни и полезни на останалите пишещи за да се учим един друг. Например може да обясните какво точно в грима и защо ви е харесало.
- Моля въздържайте се от по-подробни дискусии за продукти и ги пренасяйте в съответните теми, за да могат повече хора интересуващи  се точно от това да ви помогнат, а и да е по-лесна за намиране информацията за в бъдеще.

Спазването на тези правила ще ни помогне да запазим темата максимално полезна и приятна за четене за всички.Стари предизвикателства:

Предизвикателство Арабска Принцеса
Предизвикателсво Амазония
Предизвикателство Любим Герой
Предизвикателство бронзова Богиня
Предизвикателство Рок Звезда
Предизвикателство Кукла
Предизикателство Карнавалът във  Венеция
Предизвикателство Зелен Грим
Предизвикателство Коледен и Новогодишен Грим
Предизвикателство Зимна Приказка
Pin Up Предизвикателство
Предизвикателство Св Валентин
Предизвикателство Годината на Змията
Предизвикателство Грим на Любима кино звезда
Предизвикателство Пролетно Настроение
Предизвикателство Гейша
Предизвикателство Коралов риф
Предизвикателство Морски страсти
Предизвикателство Неонов грим
Предизвикателство Египет
Предизвикателство Фея
Предизвикателство Креативна Очна линия
Предизвикателство Хелоуийн
Предизвикателство Топла есен
Предизвикателство 5 минутен грим
Предизвикателство лилав грим
Предизвикателство Грима, който не ми отива
Предизвикателство Мартеничка
Предизвикателство Женственост
Предизвикателство Римейк на стар грим с новите ни уменият


Различните видове форма на очи и клепач и подходящо оформяне на гримаСкрит текст:
Пълният грим на око обикновено се състои от следните основни елементи: цвят, по наситеност близък до тона на кожата който се нанася на  целия клепач (без значение от цвета, синьо, зелено, кафяво - въпроса е като наситеност да не е много по-тъмен или светъл от тона на кожата). С по-тъмен цвят, който подхожда като цветова гама, подчертаване на горната линия на миглите, която във външния ъгъл се слива леко изтеглена със подчертаване на долната линия на миглите. По-тъмен цвят в извивката под костта на очната ябълка, образуващ формата V със подчертаването на горната линия на миглите. Цвят, по-светъл от избрания за основа на клепача подчертаване на зоната под веждата, над костта на очната ябълка.

В зависимост от формата на очите и клепачите, разположението на тези основни елементи може да се променя, така че да подчертава предимствата и минимизира недостатъците. Правилото е отново - тъмния цвят създава усещане за дълбочина и триизмерност, подчертава, а светлият - изпъква.

Нормални очи и клепачи - без силно изразени дефекти или особености на формата и чертите. Понасят най-много различни вариации за грим. При пълния грим се следват точно класическите елементи.

  Класическо опушено око
Раздалечени очи - всяко око е позиционирано непропорционално далече от основата на носа. За да се създаде оптична илюзия за приближаване на очите, външната V извивка се прави мъничко по-близо до клепача отколкото би се паднала естествено. Близо до основата на носа се нанася малко от тъмния ни цвят който се прелива много добре, за да даде малко дълбочина и скъси разстоянието. Избягва се слагане на светлия цвят в началото на очите.Приближени очи - всяко око е позиционирано непропорционално близо до основата на носа. Най-светлия ни цвят се слага в началото на окото, както отгоре така и отдолу, за да изпъкне и уголеми зоната. Цвета за основа започва от около средата на клепача, а извивката с тъмно  се изтегля максимално към слепоочията.Дълбоко разположени очи - очите са разположени навътре в кухината на очната ябълка, изглеждат като потънали в лицето, често клепачите са по-тъмни или има тъмни кръгове. Цвета, който използваме за клепача, се изтегля нагоре, покривайки част от извиката под костта, намалявайки усещането за потъналост, а тъмното ни подчертаване се изтегля над него, падайки се на най-изпъкналата част на костта на очната ябълка, потъмнявайки я ще се създаде по-плавна граница със потъналотта на окото.

Грим за дълбоко разположени(потънали) очиСилно изразени клепачи -  тъканта, която покрива непосредствено окото изглежда като подпухнала. Могат да бъдат горен, долен и двата едновременно. Създават усещането за рибешки очи. За да се намали визуално, тъмния ни цвят се изтегля максимално върху целия клепач, а цвета ни за основа се поставя само в средата и се прелива със тъмния, който го обгражда."Паднал" клепач - тъканта, която покрива костта на очната ябълка, или самата кост, закриват клепача в някаква степен.  Засилва се подчертаването на линията на миглите, за да не се загуби окото. Подчертаването на извивката се изтегля към основата на носа, където обиновено клепача не е толкова покрит, и се прелива нагоре върху костта за да създаде изкуствена извивка.
Често се случва на други форми на окото със възрастта и отпускането на кожата.

Основи на грима при паднал клепач
Грим за паднал клепач
Грим за паднал клепач 2
Грим за паднал клепач 3
Грим за паднал клепач 4

Всичко за контурирането - как се ползва бронзър и хайлайтър


Полезни клипчета:
Бюти блогове на съфорумки:


http://idaandmakeup.blogspot.com/ - Блогът на Stardust
http://maquilab.blogspot.com/  - Блогът на Hellinger
http://lepidopteria.blogspot.com/ - Блогът на Lepidopteria
http://www.mybeautymadness.com/ - Блогът на  Адри
http://eatlovemakeup.com/ - Блогът на Elle-même
http://www.makeupgalaxy.com/ - Блогът на Жаки
http://www.illybeautybar.com/ - Блогът на Илли


YouTube-канали на съфорумки:


https://www.youtube.com/channel/UCfbgevzSI2QnliWAO5WrFSQ - Каналът на Stardust
https://www.youtube.com/channel/UCAd8P8U1bKE13mJubhcSn7Q - Каналът на Lepidopteria
https://www.youtube.com/channel/UCqSnAcbOhjR1TrSe-fonwCw - Каналът на  Адри
https://www.youtube.com/channel/UC-vLop90i8p3PEHtiUZgl-Q - Каналът на Elle-même
Предишни теми
Грим тенденции:Ако желаете може да споделите какво от новите тенденции ви изкушава!

# 1
 • Мнения: 1 772
Благодаря за новата тема! По-лесно ще е да споделя какво не ме изкушава- блестящ бронзант за тяло и крем контурът (тип тантур на Худа)- и двете звучат лепкаво и тежко за лятото. Тези дни съм на тема цветен грим (днес крада жълтия грим на НД от сънсет палитрата), лека база, хубава кожа, която да е озарена.

# 2
 • Бостън
 • Мнения: 4 268
О, още нямаш Сънрайз!?
(закачам те само!) Hug

# 3
 • гр. София
 • Мнения: 12 118
Нещо напоследък ме е обзела гримова апатия, но пък си поръчах новата палитра на Наташа Денона Tan Palette.

# 4
 • Мнения: 19 510
Много ми харесват новите тенденции за малко грим с различни текстури и ефект свежа, млада мокра кожа.
Благодаря за темата!

# 5
 • Мнения: 4 588
Изкушавам се в последно време от много лек грим. Гримирам се с половин помпа тонален продукт, често само пудра. После нанасям леко бронзант, извивам късите си мигли и върху горните нанасям цветна спирала. И само гланц за устни. Много се харесвам по този начин. Този спазъм да изглеждам семпло гримирана сигурно се дължи на смяната на цвета на косата ми.

Благодаря за прекрасно оформената тема.

# 6
 • Мнения: 1 772
О, още нямаш Сънрайз!?
(закачам те само!) Hug

Няма и да имам вероятно, цветовете ми се виждат подобни на Сънсет. Но да не се заричам все пак...

# 7
 • Мнения: 453
И аз напоследък залагам на по-натурална визия, нанасям кафяв молив или такъв в цвят каки върху клепача, и малко подчертаване в сгъвката, а устните са във вариации на нюд/кафяво. Харесва ми да слагам мъчничко металическо течно червило в средата на устните, когато ми се носи една идея по-разчупен грим.

# 8
 • София
 • Мнения: 4 952
Благодаря много за новата тема!

От новите тенденции ме радват няколко - блестящи устни и смели цветове, предпочитам ги определено пред матови (които много изсушават), почти натуралните вежди и като цяло по-естествения грим, който се доближава до вида "без грим".
Последно си поръчах онлайн и чакам една кафява спирала, която се надявам да ми стои добре и един златист бронзър, който се надявам да е дискретен. Ето този:

# 9
 • Мнения: 16 459
Изкушавам се от синя спирала.  Купих евтин модел, само за да се видя.

# 10
 • някъде под слънцето...
 • Мнения: 3 829
Харесвам и нося цветни спирали.
Ежедневния ми грим от години е много семпъл.
Тонирана защита(ако ми се занимава използвам два нюанса , евентуално малко бронзър, молив(очна линия) които понякога запечатвам със сенки.Светъл(обикновено люляково) молив във водната линия , спирала(понякога цветна.Случва се са преливам  два различни нюанса на определен цвят(лилаво, синьоливаво) примерно във вътрешния ъгъл по светъл цвят, който постепенно преминава в по тъмен във външния или есин нюанс на горните мигли, а друг на долните) , гланц или червило нюд.

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 17:14 от sl

# 11
 • Мнения: 15 541
Преди 5-6 години когато цветните спирали не бяха тренд, аз носех много често синя, но сега не ме изкушава. Затова пък напоследък почти всеки ден съм с някакви сини сенки на очите от Blue Blood.

 Изкушава ме Body Lava, но не живея вече на море и затова няма да си го купя.

Радва ме тенденцията с глосовете, защото така и не си намерих матово червило, което да харесвам, освен The Slim Matte Lipstick на YSL, но и с него не ми се занимава всяка сутрин. Радва ме също и пълната липса на класическа очна линия.

# 12
 • Бургас
 • Мнения: 936
Понякога и аз използвам цветни спирали.Моите са на Кико.Добър вариант са за не-много пари,защото знам,че няма да ги слагам често.В лилав,син и зелен цвят са моите. Добре се държат за сега.

# 13
 • София
 • Мнения: 2 150
Аз никога не съм можела да правя миналогодишната визия и таз годишната е традиционната. Понякога обаче си позволявам само очна линия, спирала и руж.
Ружът напоследък ми е по-блестящ. Смесвам по-тъмна от лицето ми пудра и светъл перлен руж. Не е най-подходящата комбинация за лицето ми, защото то е широко и ръбато, но ми дава усещане за лекота, светлина и възможност да донаглася нюансите спрямо дрехи и настроение.

# 14
 • Мнения: 1 617
Напоследък съм само с черен молив и очна линия,и червило.Но много харесвам гримът сякаш си без грим,но никога не мога да постигна този ефект.

Общи условия

Активация на акаунт