Гримиране - идеи, техники и предизвикателства - 50 (Честит юбилей, красавици!)

• 47 633
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Ivvangeline, позволявам си един малък съвет. Напласти цвета на подвижният клепач по-силно или го нанеси с мокра четка. Ще добие много по-силно изразен 3D ефект като се слее с опушването нагоре по клепача. И бих сложила също така и по-тъмен молив на окото. Опушваш го и после пак слагаш малко от лилавото отгоре ако искаш. Ще стане много готино Heart Eyes

# 271
Жаки, мерси - много готин съвет:)
.... И почва якото напластяване:)

# 272
Така те искам newsm10
Формата е важна, напластяването ще го научиш по лесно, важното да научиш ръката да не пипа там където все те влече.

# 273
  • в 1001-та нощ
Иве  Hug и на мен ми харесва, като форма - на първата снимка  Peace Rolling Eyes

Завиждам ти на желанието да се гримираш  Peace

# 274
Мерси, момичета;)

# 275

Предизвикателство Грима, който не ми отива

Скрит текст:
Епона

Вариант 1

Използвани продукти:
- NYX HD Concealer - Porcelain
- NYX Jumbo Eye Pencil - Milk
- Too Faced Matte Eye Palette - Day, Classic
- L'Oreal Lash Architect 4D Mascara - Black

Вариант 2

Използвани продукти:
- NYX HD Concealer - Porcelain
- NYX Jumbo Eye Pencil - Milk
- Guerlain Terra Ora
- L'Oreal Lash Architect 4D Mascara - Black

Svetla Mihailova

Албум

Ivvangeline

1  2  3

DimS.

Албум

лице:
Bobbi Brown BB Cream SPF 35/Fair
Clinique Almost Powder Fair
очи:
NYX HD eye shadow base
МАС cool neutral palette (1,2,3 и 5 от долния ред)
Ardell изкуствени мигли Demi 120 black
Clarins - 'тризъбецът' очна линия
Dior waterproof mascara на долните мигли и леко на веждата

# 276
Поздравления за всички, престрашили се за предизвикателствто.

Аз с две думи:
Бял грим - мисля, че не изглеждам добре с него, защото очите ми започват за изглеждат странно, все едно изчезват. Кожата ми седи още по-светла, а косата и веждите още по-тъмни. Контраст, който попринцип харесвам в себе си, но с бяло на очите стои прекалено.

Мерси, момичета. Да - Neo Orange е, трудно може да се сгреши.  Blush
Но ми хареса как стана и може отново да пробвам нещо с него. Много ми изпъкват очите с този цвят. А в бурканчето изглежда толкова плашещо!

# 277
Жаки, взех Costa Chic и още 2 червила и 3 от новите сенки.  newsm44 newsm44 newsm44
Само за инфо - Viva Glam Gaga все още я има. Но на мен хич не ми седеше толокова светло червило.
Честитооо Grinning  Hug
Имат Гага?  Shocked Ако е така Денси утре да излиза към The Mall Mr. Green
Не е тази Гага друга е. Cry Всеки път питам като ходя и все другата ми показват. Сега ще отида пак със сигурност! Hug

Пробвайте Нео Оринж с лилаво опушване само с черта отгоре. Никога няма да забравя грима на Радмила от Мак по този начин. Heart Eyes Оттогава винаги го правя и така, освен с другите комбинации.

Епона, с бялата очна линия си страхотна. Много ми харесва и как си сложила спиралата.
Всички показани неща са готини!

# 278
Така само око бялата очна линия наистина не седи толкова зле, колкото цялостната визия.

А за Нео Оранж и лилавото малко не разбрах точно какво имаш предвид?  Blush

# 279
Така само око бялата очна линия наистина не седи толкова зле, колкото цялостната визия.

А за Нео Оранж и лилавото малко не разбрах точно какво имаш предвид?  Blush
На подвижния клепач слагаш хубаво Неото открай до край и отгоре в самата сгъвка на клепача нанасяш тънко /с малка четка/ лилава линия със сенки и я опушваш по цялата сгъвка, но не много опушено и размазано, да се личи хубаво лилавото. Не качваш въобще нагоре към веждите нищо, там остава чисто. Става страхотно. Очна линия или молив, спирала тези неща са ясни.
 Лилавото на Ради беше много ярко, но аз съм пробвала и с убито и пак се получава. Самия контраст между давата цвята е интересен.

# 280
Ясно!  Peace Ще го пробвам непременно.

# 281
  • гр. София
Ами, таз Гага беше в друга опаковка, не е в стандартните гилзи, а от някаква лимитирана колекция, като че ли червена беше  гилзата, ама не я загледах добре.  newsm78
Ама на мен ми седеше като много светъл розов тебешир. Устните са ми много силно пигментирани и всички цветове изпъкват доста по-силно.

# 282
  • в 1001-та нощ
От мен едно благодаря   bouquet на всички, които се включиха в предизвикателството, дори не мога да кажа, че нещо точно не ми харесва, защото - аз това гледах - да не ми хареса - по темата, напротив  Heart Eyes  newsm51

Епона - аз си мисля, че светлото - би било супер, ако е завършено с нещо тъмно накрая Simple Smile Така просто изглежда, все едно си започнала и някой те е викнал на телефона Simple Smile и след малко ще довършиш  Heart Eyes

# 283
  • Австрия

Аз с две думи:
Бял грим - мисля, че не изглеждам добре с него, защото очите ми започват за изглеждат странно, все едно изчезват. Кожата ми седи още по-светла, а косата и веждите още по-тъмни. Контраст, който попринцип харесвам в себе си, но с бяло на очите стои прекалено.

Според мен, в голяма степен си права, Епона  Simple Smile Подкрепям. Особено за белия грим. Бялата очна линия е сложена много добре и като снимка само от око (за цялостна визия, не мога да преценя  Grinning) - харесва ми. Със забележка малка към миглите: лекопоразбъркани  Wink Защо само като опит не пробваш с изкуствени мигли?

С какво ги дооправяте миглите? Аз имам за целта една огромна карфица  Laughing Много е удобна! И перфектната спирала понякога ги слепва или разбърква - достатъчно е едно-две снопчета да не са в ред..

А да, и докато са ми позволили на спокойствие пред компютъра да си пия сутрешното кафе, да напиша няколко думи и за 'моя' грим:

Най-напред, още като гласувах за темата, си се представих (поне опитах  Laughing) нагримирана до веждите с перлен светлосин грим  Twisted Evil Това са мен е един от най-кошмарните гримове, тъй като
- светлосиньо не ми се връзва с цвета на очите (т.нар. от мен жабешко зелено), комбинацията напомня точно мацаниците от 80-те години
- перленото подчертава всяка бръчица по клепачите и дори най-фините ги прави съвсем видими

Обаче - винаги съм избягвала този цвят в сенки и .. нямам. Така този вариант за грим отпадна.

Спрях се на на това, което виждате на снимката. В действителност (и като цялостна визия) стои още по-тъмен и черен. И такъв грим не ми отива! Не пасва с моето 'Аз' (или поне с представата ми за него  Laughing). Толкоз много драматизъм не ми е присъщ. Твърде тъмно и неестествено.. И в добавка: не подхожда на средата и всекидневието ми. Никак не се виждам с пърхащи черни клепки с дъъълги мигли по пързалката в детската площадка или с двегодишно за ръчичка по алеята в парка. Ако е малко по-добре изпипан може да мине за 'вечерен' гримът, но пък напоследък рядко се мотаем вечер само двамата със съпруга ми по ресторантите  Laughing Вероятно би бил подходящ за джаз-клуб или нощно заведение, но отдавна не ходя и на такива мероприятия Mr. Green За някое подходящо и провокиращо събитие, бих избрала различен грим - едва ли ще е черен. Ох, най-много ми се връзва с погребение (да не забравяме водоустойчивата ми спирала  Joy), но никак не бих искала да ми се налага нито в скоро, нито в по-далечно бъдеще!
Още нещо, което прави гримът неподходящ за мен е перлеността - подчертава сбръчкания ми и увиснал клепач  Stop
За поставянето на изкуствените мигли - по-добре да не разказвам  hahaha  Naughty

Малко по-късно ще се включа с още коментари  Crazy

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 11:38 от DimS.

# 284

С какво ги дооправяте миглите? Аз имам за целта една огромна карфица  Laughing Много е удобна! И перфектната спирала понякога ги слепва или разбърква - достатъчно е едно-две снопчета да не са в ред..

на мен много ми хареса твоя неподходящ грим  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт