За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 77

• 30 840
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
Ненавиждам да ми се наднича и оглежда в количката, има толкова нахални хора. Иначе днес в парка само беба беше с голи крака. Аааа и майка ѝ Joy Всяка майка си облича детето според нейните усещания и съответно на децата с дълги ръкави и майките бяха така. Хораааа, имаше жени с якета.

# 136
Мами да ви питам за моето бебче вече на 10 месеца напоследък не спи спокойно и през деня е нервна , има 2 долни зъбчета, но венчето не е подуто и не знам дали нови зъбки я мъчат, възможно ли е това да е причината без други симптоми като температура? Живеем в Холандия вече няколко пъти ходихме на лекар, когато беше настинала ,но тук оставят имунитета на детето да се бори и не вземат насериозно хрема и температура по 38.5 какво остава да я заведа защото е нервна и неспокойна... Бебенцето ми е много весело, игриво и спокойно по принцип за това не знам сега как да и помогна.

# 137
Мерси. Значи съм почти сигурна,че е розеолата.
Скрит текст:
Ами нервни са като никнат зъбите. И това ще мине. Гушкайте се нощно време и сънят ще е по-спокоен.

# 138
И на мен ми е чудно за покривалата. Хайде дрехите също затоплят, но детето диша свеж въздух, къде с ветрец, къде не....но с тия покривала, лятно време защо въобще се излиза, въздухът и в количката, и вкъщи е спарен. Хепи мама, слагай му мрежичка, тип комарник, тя хем крие бебето, хем не му спарва въздуха.
Аз не заглеждам количките, но вчера едно бебе така се дереше, че всички се обръщаха. Разминахме се с майката и забелязах, че на 8-9 месечно бебе в летния кош, му беше сложила покривалото, а детето буквално се опитваше да се измъкне от него. Rolling Eyes

Благодаря, но аз не съм търсила съвет дали да слагам покривало или не, а само споделих. Моето бебе е на 1 месец и си му е много добре с покривалото и с памучни дрешки.

По повод коментарите за жегата и бебетата, които незнайно защо изпълниха темата, аз никога не съм обръщала особено внимание кой как си облича бебето, слабо ме вълнува. Също така, съвети тук от сорта на "навън е адска жега и бебетата трябва да са по къс ръкав" не са много на място, защото не навсякъде е горещо. България не е само вашия град, където е 35 градуса. На моя балкон температурите последно време варират между 15 и 25 градуса, като вчера беше първия по-горещ ден около 25 градуса. Онзи ден следобед стана направо студено с вятър и лек дъждец и на мен ми беше студено по тениска, кожено яке и затворени обувки. Така че за мен е абсурд в преходен сезон, когато времето рязко се променя(и района, където живея е ветровит), да изведа новороденото си бебе по къс ръкав. Както знаете, новородените все още не могат да си регулират температурата и съответно възприятията им са малко по-различни.

# 139
Кактусче,има ли такъв обрив и на гърба?При моят се оказа,че е ял стари яйца около Великден.Правихме тестове за алергия,мислех че е от ам или новото прясно мляко дето беше пил,за шарка се бях филмирала,но алерголога  беше категоричен след изследванията,че е от стари яйца.Бях качвала тук снимки,абсолютно по същия начин изглеждаше,само че бяха и на коремчето и на гърба.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 15:47 от лещичка

# 140
Към момента е по торса и врата отзад, по гърба няма. По крайниците няма.
Не от храна, тия дни отказва храна.

Педиатърката ме отсвири 😂 щом нямала температура да съм мажела с фенистил...😩😧😂

# 141
И при моят тръгна от малко,до целия  корем и гръб.Мажи и дано има подобрение.Моят също беше без температура,по кисел и неспокоен само,но пък не се чешеше,не личеше да го сърби.

# 142
А фенистил капки не е ли добре да се дадат ?

# 143
Хепи мама, не се засягай, каза, че слагаш, само за да го криеш, и затова ти дадох по-ефикасен и здравословен начин за криене. През мрежата и да се загледаш трудно се вижда, а детето спокойно диша чист въздух. Покривалото не е изцяло и отгоре, който погледне и иска, пак ще го види.

# 144
Фенистил да мажа е безумно, не е локален проблема. И капки няма смисъл, не е алергична реакция, имало е температура, отказ от храна, сега има обрив, ясно е, че детето бори някакъв вирус. Просто на педиатърката й не й се занимава днес. Ще я наблюдавам и толкова, и ще меря температура. Трябва до 3-4 дни да мине обрива или поне това прочетох.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 16:10 от LittleCactus🌵

# 145
Здравейте, кога поникват кучешките зъби и колко време отнема? Моето дете е на 1г и почти 3м и от около две  седмици се забелязва, че са тръгнали да никнат двата едновременно отдолу. В някои дни е спокойна, спи си добре, но в други е ужас, постоянно е нервна и мрънка, не иска да яде, буди се доста често и търси да суче. Мазах с кремчето на Бочко, но не изглежда да помага. Дайте ми съвет какво още може да я успокои? Изглежда, че наистина я боли много, а и мен ме боли главата вече от недоспиване и рев по цял ден Neutral Face

# 146
Фенистил да мажа е безумно, не е локален проблема. И капки няма смисъл, не е алергична реакция, имало е температура, отказ от храна, сега има обрив, ясно е, че детето бори някакъв вирус. Просто на педиатърката й не й се занимава днес. Ще я наблюдавам и толкова, и ще меря температура. Трябва до 3-4 дни да мине обрива или поне това прочетох.

Здравей, скоро моето момче изкара розеолата.
Симптомите: четири дни 37,4-38 градуса, следващият ден обрив, който започна зад ушите и се разпространи по тялото надолу. Ниски левкоцити. Обривът е съпроводен с подути лимфни възли на вратлето и дискомфорт. Премина за 4 дни. Трябва да се дават двойно повече течности през този период, за да мине по-бързо.
От снимката прилича на розеола. Понякога има и разтройство, но при нас беше еднократно.

# 147
  • Плевен
За зъбки осадент, дентокинд, камилия. Малко са на проба-грешка, както при колиликите. На моето бебе помоага осадент. А когато стане наистина жестока болка давам и панадол.

# 148
Дадох й панадол, ама и това не помогна още е кисела, май я е хванал пубертета, защото се тръшка за всичко. Иска да вземе всичко, което е в ръцете ми. Не знам, може и да не са зъбите проблема...

# 149
  • Плевен
О може да е пубертет или както там го наричат. Моя напоследък също е невъзможен. Откри, че трябва да се гледа какво има нависоко и да реве за всяко нещо да му се даде. На всичкото отгоре трябва да съм му до гъза постоянно. Аз може да си цъкам на телефона, а той да си играе, но трябва да съм в стаята. Ако отида в кухнята да върша нещо идва и почва да реве и да ме дърпа да ходим в хола. Въобще купон голям.

Общи условия

Активация на акаунт