Перилни препарати и омекотители – 58

• 54 946
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Дрехите на бебетат, не се цапат кой знае колко .Не виждам смисъл да се перат с повече перилен препарат .
Няколко пъти пусках на 60 градуса и хоп бодитата бяха умалели с един размер
След 40 ден не съм гладила и не съм перяла отделно. Освен праха за пране използвам и козметиката на Тео Бебе
след като бебето се обрина от скъпа френска козметика. Всеки сам си преценява какъв прах да ползва на колко градуса до пере и колко да слага.
А и да пера също със Omo sensitiv купувам го от Метро .

# 151
Переш бебешките дрешки заедно с вашите ?😲

# 152
Да не виждам смисъл да пускам цяла пералня с 2 бодита и две панталонки.
Както казах не пера отделно и не гладя от 40 ден. Лятото простирам на слънце това е достатъчно.
Нито веднъж не пъпчаса или да се обрине сега е на 14 м.

# 153
Дрехите на бебетат, не се цапат кой знае колко .Не виждам смисъл да се перат с повече перилен препарат .
Няколко пъти пусках на 60 градуса и хоп бодитата бяха умалели с един размер
След 40 ден не съм гладила и не съм перяла отделно. Освен праха за пране използвам и козметиката на Тео Бебе
след като бебето се обрина от скъпа френска козметика. Всеки сам си преценява какъв прах да ползва на колко градуса до пере и колко да слага.
А и да пера също със Omo sensitiv купувам го от Метро .
Ми ще умалеят ми..бебешките дрехи се перат на 30 до 40 градуса...

# 154
На 60 се препоръчва.
Умаляват..бебето расте с дни.

Сега..може и само с хладка водичка да се приплакват. Без прах...зер да не избелее картинката. Всеки си решава Wink

# 155
😂 Шега, шега, но едно време на реката как са ги постигали тия 60 градуса и въртене 2 часа, не знам. Пък са го докарали след няколко поколения да ни има нас - живи, здрави и много знаещи. 😜 Иначе аз съм малко маниак - ако можеше, бих изпирала всичко на 95 градуса 😃 (знам, че не е нужно).

# 156
Топлили са вода на огъня..буквално са ги изварявали дрехите вътре...
Аз на реката не знам дали са прали....
Дори спомените от моето детство са как майка пуска дрехите в старата пералня с ГОРЕЩА вода и после ги плакне на ръка със студена.

Прогрес му викат...ама и регрес наблюдавам - да се пере със студена вода и в днешни дни , все едно си на реката..

# 157
Не знам, за мен е имало автоматични перални, било е лесно. Но от баби по селата съм чувала, че са прали на реката, мислех, че и бебешките дрехи. Ще питам възрастни какво са правили, стана ми любопитно.

# 158
Преди около 25 години свекърва ми идваше вечер да ми помага с къпането на бебето и переше бебешките дрехи на ръка с домашен сапун. То беше едно пране, плакнене, мокрене, висене на мивката... . Аз и казах, че от това няма нужда и бързо започнах да  пъхам всичко в пералнята. Аз помня че перях с някакъв жълт TIX май беше и бях много доволна. После и с  второто дете пак всичко в пералнята, смесвала съм и с наши дрехи /не с дънки и работни/,  винаги съм сортирала дрехите по цвят и материя и драми не съм имала.

# 159
Не знам, за мен е имало автоматични перални, било е лесно. Но от баби по селата съм чувала, че са прали на реката, мислех, че и бебешките дрехи. Ще питам възрастни какво са правили, стана ми любопитно.
Баба ми, на 86 години е в момента, ми е разказвала, как навремето са ги попарвали с гореща вода и са ги търкали с домашен сапун. После са плакнели в 1000 води . За МЕН е пълен ъпсурд бебешки дрехи да се перат на по-малко градуси с намалена доза прах, заедно с общите дрехи. И това, че на някоя съфорумка детето не се изприщило, не го прави по-малко грешно.

# 160
Дрехите на бебето да не са прокажени или крастави, че чак такова нещо се обсъжда?
На моите деца кога бяха бебета им перях на ръка дрешките. Имаха по 3-4 бодита и още няколко дрешки. Какво трудно и сложно има в изпирането на бебешка дрешка?
Сега като по-големи имат повече дрехи и мога да си позволя да ги задържа докато не се натрупат за една добре напълнена пералня.

# 161
То нито е трудно, нито е сложно, но като си с две деца, мъж и цялото домакинство на главата, а после като сложиш и ходенето на работа по цял ден, няма как да пера на ръка. Аз искам на мен да ми е удобно. Тия няколко дрешки трябва да ги пускам отделно на центрофуга, къде ще ги простирам капещи?

П.П. Забелязала съм, че дрехи с петна се изпират по-добре в пералнята отколкото на ръка.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 13:36 от vion

# 162
_limonche_ ако искаш може и да ги въртиш дрехите на 90 градуса 3 часа изборът си е твой .

# 163
То нито е трудно, нито е сложно, но като си с две деца, мъж и цялото домакинство на главата, а после като сложиш и ходенето на работа по цял ден, няма как да пера на ръка. Аз искам на мен да ми е удобно. Тия няколко дрешки трябва да ги пускам отделно на центрофуга, къде ще ги простирам капещи?
ММ замина на втория ден след раждането на синът ни. Върна се след 9 м. За второто дете го нямаше само три месеца. Децата ми са с 1 г и 8 м. разлика. Бях и студентка.
Няма нищо неудобно и трудно в изпирането на 2-3 бебешки дрешки. Нямаше начин да пусна надрискано боди в пералнята.
Имам малък простир на терасата. Слагам леген под капещата дреха.
Всеки си знае и шета както му е угодно.

# 164
Ахаха стига е .Аз съм прала и на ръка на мивката в банята с бебешко сапунче.Те бебетата да не би да се цапотят яко ... виж като по голямо може... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт