Различната емоционална интелигентност. Или ,,Обичам те,, по моя начин.

• 7 983
  • 239
  •   1
Отговори
# 90
Ако не си заявила ясно какви са очакванията - вероятността да си останеш нещастна заради разминаване с очакванията е по-голяма от нула, да.
Не е ясно, кое е ясно.

# 91
“Очаквам от теб поведение/реакция Х в ситуация/обстоятелства Х.”

“По отношение на моя приоритет Х, очаквам твоето мнение да е...”

И вече другата страна казва ОК или “не ОК”.

# 92
Много общо. Аз бих избягала моментално от такъв човек, вместо да му отговарям с ок или не е ок. Недай боже взема да кажа ок, пък нещо в поведението или обстоятелства ме провокират да не си спазя обещанията, както и обратното.

# 93
  • София
Отново стигаме до приравняване на интимните отношения с бакалските сметки.

# 94
Ето ти “не общо” Simple Smile

“Очаквам в петък вечер да си си вкъщи”

“Очаквам в събота сутрин да ходим заедно на пазар”

“Очаквам, когато пералнята изпере, да простреш дрехите”

За седалката на тоалетната чиния?

# 95
Е, не! 😄
Не може ли да се съгласуват тези работи без предварителни договорки?

# 96
То нали това е именно процесът на съгласуване? Simple Smile Или ти имаш предвид преди да са отпочнали връзка?

# 97
Ето ти “не общо” Simple Smile

“Очаквам в петък вечер да си си вкъщи”

“Очаквам в събота сутрин да ходим заедно на пазар”

“Очаквам, когато пералнята изпере, да простреш дрехите”

За седалката на тоалетната чиния?
Тези неща (и подобни) би трябвало и двамата да си ги знаят и правят по презумпция.Все пак става дума за двама възрастни хора, нали?
Ако трябва да "договарям" всяка дребна подробност, то по-добре да си стоя сама...

# 98
Въпрос на избор. Или заявяваш очакванията, които са важни за теб, или не мрънкаш, ако не са те разбрали правилно. Или си намираш човек, който чете мисли. Ама на последното не бих разчитал особено.

# 99
Въпрос на избор. Или заявяваш очакванията, които са важни за теб, или не мрънкаш, ако не са те разбрали правилно. Или си намираш човек, който чете мисли. Ама на последното не бих разчитал особено.
Каква мисъл трябва да "прочетеш", за да научиш, че щом носиш дрехи, те се цапат и искат пералня и простиране?
Или, че след като живееш с някого, редно е да се прибираш?Или ако ще ходиш някъде, да се обаждаш да предупреждаваш?
Или, че храната не се появява в хладилника с магическа пръчка, а някой все пак трябва да я купи?
Или, че цялата организация по дом, бит и семейство е задача на Всички, които ги ползват?
Ако наистина трябва да заявя предварително на мъжа, че очаквам да се държи като пораснал човек и сам да се грижи за себе си, ами, просто няма да бъде с подобен мъж.На това би трябвало да го е научила мамаН.
Аз очаквам да споделям живота си с равностоен човек, а не с непораснало дете, което тепърва ще обучавам.
За важните неща съм осведомила своевременно, нямам разочарования.Засега.

# 100
  • Агент под прикритие
То това е много удобна позиция на отделни хора: стоиш и чакаш нещата да се случват от само себе си, с минимална или почти никаква намеса от твоя страна. Най-забавното е, че тази позиция ти позволява, ако не харесаш начина, по който са ти изтълкували приказките/действията, винаги можеш да излезеш с нещо от рода на "Не, не, не си ме разбрал правилно". Sunglasses

# 101
Понеже поведението "'ми то се разбира от-само-себе-си" ('щото, видиш ли, "порасналите хора" така правят) работи, затова има такава тема и затова има десетки подобни теми... И контрата на това е "При мен си работи, грешката е при другите" В повечето такива случаи грешката съвсем не е при другите. И наистина е въпрос на елементарен избор: предположения/очаквания или ясна картинка. Аз за себе си съм избрал. И съм доволен.

# 102
Не знам, аз за себе си съм сигурна, че такава дребнавост не понасям, не изисквам и не търпя подобни правила. Как да обещая, че всеки петък и събота ще правя, каквото се очаква, че и това да ми определея отношенията. За да не налагам възгледите си, избирам човек със сходни.

# 103
  • София
Как от различната емоционална интелигентност и начина на обичане стигнахте до тоалетната чиния? Confused

# 104
Какво мислите за несходството в емоционалната интелигентност в двойката ? Вярвате ли,че двама души,които имат различен вид и ниво на емоционална интелигентност могат да постигнат хармонична връзка ?
И друго. Всеки обича по различен начин. И ,,Това,че някой не те обича по начина,по който на теб ти се иска - не означава,че не те обича ,, - вярвате ли в това ? Един човек може и наистина да те обича, но ако е различно емоционален и ти не усещаш това по начина, по който имаш нужда, какво от това ?

Забила си в няква тафтология и ти се губи основното..
За стотен път в тоя форум ще си изпея мантрата..
"Практическия облик на любовта,това е грижата"
Един човек не показва ли с делата си грижа към мен,плюя му на "различната емоционална интелигентност"!

Общи условия

Активация на акаунт