Чернобил НВО

• 32 735
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Мен ме учуди, че Дятлов е оцелял /в документалния филм видях/. Явно централата е била далече от взрива и макар силната радиация, не умира.

Прочетох и че тримата, които се гмуркат с акваланги също оцеляват:

"На 1 май 1986 г. Алексей Ананенко, Валерий Беспалов и Борис Баранов влизат само с акваланги, без защитно облекло на смъртоносна мисия в басейна под реактора, за да отворят ръчно крановете. Като по чудо, и тримата оцеляват като двама от тях /Ананенко и Беспалов/ през 2018 г. получават орден „За мужество“ ІІІ степен от украинския президент Петро Порошенко. Баранов получава наградата посмъртно (умира през 2005 г.)." /източник Уикипедия/
Аз същото го прочетох за Ананенко, Беспалов и Баранов в Уикипедия, но после попаднах на статия в друг сайт, където пише, че са загинали. Сега на кое да вярвам? Има ли някой сйществена информация за тези трима гмуркачи? Наистина звучи доста нелогично да са живи при такава радиация. Би трябвало това да е божие чудо!

# 406
Манията им за величие,тя е главния виновник.

# 407
Твърди, че за загинали за геройчната си кауза (за да звучи по-вдъхновяващо,ако щете) , но иначе
Цитат
Като по чудо, и тримата оцеляват като двама от тях /Ананенко и Беспалов/ през 2018 г. получават орден „За мужество“ ІІІ степен от украинския президент Петро Порошенко. Баранов получава наградата посмъртно (умира през 2005 г.)

# 408
Живи са, двама де, нали назад имаше интервю с уредничката на чернобилския музей тя го потвърди и натърти.
Какво е обяснението- не знам. Но дори и в момента, покрай пътеписите, а и документалните материали, научих, че радиацията в Чернобил е като пъзел...на места много ниска, на места огромна. Самият реактор е изолиран, бетонът измит, но въпреки това има места, където радиация си има и е огромна.
Може би при тях роля е изиграла водата или времето на експозиция, не знам. Хората от моста са мъртви, а подсъдимите- не(поне не веднага).Не знам каква е логиката в радиацията. При всички положения пребивавалите там, останали незасегнати, са единици, на фона на хилядите засегнати, и от ликвидаторите, и в района, и в света.

# 409
Водолазите са си живи, и снимки има в интернет на награждаването на двамата, на третия посмъртно, той е починал преди няколко години.

# 410
Ето още нещо за снимане.
Кищимската авария (Озерск) 1957г.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Кищимска_катастрофа

https://www.gazeta.ru/science/2017/09/29_a_10911140.shtml

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 12:55 от Solomon

# 411
Още нещо което е било в Чернобил

Радиолокационна станция „Дъга“ (руския кълвач).
По конспиративни теории ,опит за тестове на психотропно оръжие.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Радиолокационна_станция_„Дъга“

https://blitz.bg/svyat/cnn-razkri-taynata-na-svrkhsekretniya-sve … i_news661187.html

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 12:59 от Solomon

# 412
  • Другата България
Добре де, схванах какво искаш да кажеш.
Както знаеш, 1ви и 2ри блок отдавна не работят.
3ти и 4ти също. Каква е целта на постовете ти? Че Козлодуй не е безопасен? Че правителството крие инцидентите?
Имаш ли данни след 2015 година например, тия архаизми от 91 и 93 всеки ги е чул и чел предполагам.
Какво предлагаш по въпроса?
Щото постовете ти са една суха статистика, изпляскана ей така, и ние трябва да гадаем какво е искал да каже авторът.
Клипчето от 91 дори няма да го коментирам.
Самоцитирам се, да не би да не си видял поста ми вчера. Wink
Възможно ли е да отговориш?
Защото само цитати на някаква суха статистика къде и какво е станало, без обосновка и коментари...така не се води дискусия. Олекваш, а и виждаш, че никой освен мен не те отразява.

И редактирай, последователните постове са нарушение правилата на форума.

# 413

Защото само цитати на някаква суха статистика къде и какво е станало, без обосновка и коментари...така не се води дискусия. Олекваш, а и виждаш, че никой освен мен не те отразява.

Не искам да кометирам.Всеки ако му се чете сам да си направи изводи.

# 414
Да чета...но линковете недовършени.
Освен това гол линк е забранено да се качва...трябва две думи да има като коментар...

# 415
  • Другата България
Да чета...но линковете недовършени.
Освен това гол линк е забранено да се качва...трябва две думи да има като коментар...
Именно.
Аз не му ги и отварям, то целта е ясна, но поне да завържем лаф-моабет.
А то...ще спра и аз да го отразявам, то се е видяло.

# 416
Изгледах серията и сега имам буца в гърлото.
Не мога да си представя наглостта и дебелокожието и манията за величие.
Официални данни 31 смъртни случая... И това са данни до ден днешен. Възмутително поведение и едната чиста вяра за казаното отгоре.
Не ми е правило впечатление за дограма и т.н., но аз и не съм живяла в това време и не ми направи впечатление.
Сериала е изпипан с много леки изменения.

# 417
  • На правилното място в правилния момент
Здравейте!

На втора серия съм и съм впечатлена. Много добре изпипан сценарий, бих казала, че дори е заснет по руски модел. Играта на актьорите е блестяща и е обърнато внимание на всеки детайл. Битът на хората е представен достоверно от дрехите, поведението, мисленето до ежедневните им ситуации и избори.

Но наистина тежък сериал, не мога да седна да го изгледам целия. Една серия ми е достатъчна на вечер.

# 418
Може би при тях роля е изиграла водата или времето на експозиция, не знам. Хората от моста са мъртви, а подсъдимите- не(поне не веднага).Не знам каква е логиката в радиацията. При всички положения пребивавалите там, останали незасегнати, са единици, на фона на хилядите засегнати, и от ликвидаторите, и в района, и в света.

Подсъдимите си бяха в бункера, единствено Дятлов получи облъчване, но и той се ската в убежището. Ония на моста сигурно са зяпали някой и друг час докато отгоре им се сипеше радиоактивна прах.

# 419
Аз препоръчах на една жена, учител по химия , филма.
Тя каза, че по онова време неин колега по химия я е предупреждавал тайно, имало е замервания, но публично нищо не са оповестили. Даже се чудили как да спрат децата от планиран излет в планината, но понеже е нямало как да се аргументират, са ги завели.

Тогава само в казармите са "пазели" войниците. Да се чудиш нали защо само тях, но брат ми и другите са били изненадани, че дълго време са ги хранели само с консерви. От военните запаси сигурно. Не знам дали на света има възвездие за това, което се допусна онези години. И четох една статия наскоро, че тепърва се трупат данни за влиянието на тази авария, защото 30 години откакто са минали не са достатъчни за научни данни да се анализира ефекта.
Още не съм гледала сериала.

Общи условия

Активация на акаунт