Дебели деца - как да сме деликатни?

• 12 906
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Какво?,ти имаш ли дебели приятелки?

# 76
Натам върви темата..Болести,психика..Още малко и в графа "неравностойно положение" ще  заминат..

Ако бъркам,сори.Но такива са впечѝтленията ми от последните постове

Какво?,ти имаш ли дебели приятелки?

Да.
Повярвай,пред мен дума не се отваря за килограмите и "поредната диета",щото не им харесва,онова което чуват.

# 77
Може да не му викаш дебел, а да го наречеш по име  Laughing
Дебелите знаят, че са дебели. Не е нужно ти да ги информираш.

# 78
Натам върви темата..Болести,психика..Още малко и в графа "неравностойно положение" ще  заминат..

Бъркаш. Просто казваме, че за даден проблем причините са такива. Никой не те кара да ги съжаляваш. Всеки си има проблеми и си ги носи сам. Но като говориш за човек, не е нужно да казваш оня дебелия, оня кльощавия, оня плешивия, с гърбавия нос и т.н. Ползва се името му или примерно човекът с бялата блуза. Нарича се възпитание.

# 79
Може да не му викаш дебел, а да го наречеш по име  Laughing

Разбира се,ама има много досадни хора..
Идва и ти казва "мъжа ми ми вика,че съм дебела,според теб дебела ли съм?" Laughing

# 80
  • MI
В Канада няма ли ръководства как да си деликатен докато казваш на някого че е дебел? Щото гледам че там процентът затлъстели е доста по-висок от в Европа по официални данни... Sunglasses

Иначе отговорът очевидно е никак. Ако ти е близък може да дадеш веднъж - два пъти съвет, но нищо повече. На останалите и толкова не може. Омам такъв пример, роднини близки, угоиха напълно нормалното в началото дете, и те са така. Не е наследственост, очеизвадно се хранят много и зле. Ами няма какво да направиш, това е положението.Можеш само в твоето семейство да определяш правила, навън не.
Съдене не значи да го кажеш само гласно. Нито постът е диета. Принципно де.

# 81
Идва и ти казва "мъжа ми ми вика,че съм дебела,според теб дебела ли съм?" Laughing
Това ли според теб обсъждаме в темата?

# 82

Бъркаш. Просто казваме, че даден проблем е причината да са такива. Никой не те кара да ги съжаляваш. Всеки си има проблеми и си ги носи сам. Но като говориш за човек, не е нужно да казваш оня дебелия, оня кльощавия, оня плешивия, с гърбавия нос и т.н. Ползва се името му или примерно човекът с бялата блуза. Нарича се възпитание.

Права си,и именно понеже съм много добре възпитана,го знам.На същото  уча и сина си

А кой е казал,че към хората трябва да се обръщаме с епитети,вместо с имената им?От кой пръст си го изсмука това?  

# 83
Голям човек си носи сам отговорност за начина си на живот. По-големия проблем е когато така се отнася и с децата си, които далеч не са в състояние да преценят кое е добро и кое вреди на здравето им. А вредните навици и последствията от тях остават за много дълго.

# 84
А кой е казал,че към хората трябва да се обръщаме с епитети,вместо с имената им?От кой пръст си го изсмука това?  
Ти го каза.
За мен дебелите са си дебели,кльощавите са си кльощави,без значение дали са деца или взрастни.
Думата е прилагателно и нищо повече.Кой с какви емоции ги зарежда си е негов проблем.
Ако трябва да говоря пред дете за това,може би,бих подбрала друго средство,но пред възрастен да си кълча езика с "наднормено тегло",вместо просто да кажа "дебел",не виждам причина.
Затова отговорих, че няма нижда да си кълчиш езика и да търсиш синоним на дебел. Определения не са необходими.

# 85
Може да не му викаш дебел, а да го наречеш по име  Laughing

Случвало ми се е. Казвала съм - "Ми имаш си да сваляш"
Ама пък забележката беше направена от дебел мъж, което е тъпо. Та и казах да му каже да си види 10 минутния корем, преди да гледа нейните излишни само 15 кила.
Ама си е вярно, че има и хора не осъзнават, че са по-дебелички, отколкото мислят.
Понякога хората нямат представа как изглеждат.
Аз сега мисля, че имам още поне 10 кила, ама ми викат, че съм тръгнала към кльощавост и ми се карат. Ама казвам да си гледат работата и че правя каквото си искам.
Абе осъзнах, че съм дебела като се качвах в автобуса и опирах вратите от двете страни  Joy

# 86
Като бях бременна и си пътувах в транспорта с гигантския корем, често никой не ставаше и така си висях права. В такива моменти се питах наум - абе дали си мислят, че просто така си изглеждам? Thinking

# 87
Мдаа, миналата година един колега от друга фирма ми каза "Честито, за кога очакваме събитието" хахаха, бях с рокля с висока талия. Казах му, не съм бременна, просто съм си дебела Grinning Още го е срам да ме погледне в очите като идва при нас.
Но колкото и гадно да звучи, темата е полезна и то много, не ругайте авторката. За тези неща трябва да се говори и да има негативно отношение към здравите затлъстяващи. Аз напълнях 5 кг след като ми оперираха ЩЖ от 57 на 62кг за нула време. Сега внимавам какво и колко ям, ходя на фитнес чат пат и карам колело. Не пълнея, още съм 62кг +/-1-2кг,  но не се и лишавам от нищо.
Да припомня, че се пълнее не само от яденето, но и от пиенето. Една водка била 400ккал, виното също било много калорично, за бирата си знаете...

# 88
  • MI
Има разлика между наднормено тегло и затлъстяване.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D … D0%B0%D1%81%D0%B0
Тук масово се говори за затлъстяване, хората с наднормено тегло обикновено в ежедневието да наричани пухкави, закръглени и т.н. Това във връзка с 'кълченето на езика'.
А виното колко да е супер калорично, най-силното може да стигне максимално 120 ккал на чаша. Сега, ако някой пие с дамаджана е друг въпрос. Но нали за деца се говореше, какъв алкохол?!

# 89
При децата са безалкохолни, фрешове и енергийни напитки. Особено последното... По-захарни са от колата, а лочат по половин литрови кенчета, някои по няколко кенчета на ден. Минимум 50 грама чиста захар на кенче директно в кръвообращението, за кофеина като вредност да не говорим.

Общи условия

Активация на акаунт