Дебели деца - как да сме деликатни?

• 12 673
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
  • София
АбсурТ, аз за всичките ми 47 години съм била дебела точно 5 и то по здравословни причини. И без някой да ми го е казвал специално, си знаех, че съм дебела. Достатъчно сдухващо ми беше да съм дебела и да се чудя откъде ми дойде това, при условие, че цял живот съм била кльощава, та да имам нужда някой да ме сдухва допълнително. Няма нужда никой да гали по главичките дебелите. Достатъчно е да не им пилим на главите. Нали на някой кривоглед не му казваме "Виж се какъв си кривоглед, вземи мерки." На човек с огромни уши не му трием сол на главата, че ушите му са като сателитни антени. Защо точно на дебелите да им намиламе за килограмите им, които не са наша работа? Бих мляла на главата на мое дете и на никой друг на света.

Не, не си ме разбрала- не иде реч да намилам на когото и да било, че е дебел, че яде много и т. н.
Всеки си знае какво му е и защо.
Имам предвид цупенето и възмутените реакции, изискващи с тропане на краче, използването на политкоректни синоними.

# 166
Еми, има хора могат да се справят с "демоните" си, други не.
Аз не казвам, че всички си "демони" съм нашляпала  Joy
Че той кой е?

Въпросът е,че масово,хората започват да си отглеждат демоните като домашни любимци,без да си дават сметка,че това става омагьосан кръг от който нямаа измъкване..И в това няма нищо лошо.Но няма и нищо което да изисква те да бъдат третирани с някакво специално отношение.
Дебел,слаб,млад,стар.Думи,нищо повече.
Може би няма да повярвате,но през 2те години в които свалях(умишлено не бързах,да не си прецакам кожата),никога,ама никога не ми е пукало,кой как се шегува със задника ми.В крайна сметка,изяла съм един тон храна,за да постигна формите,и ще си ги нося докогато и както аз реша.Просто знам коя съм,какво съм,и знаех,че както от мен зависеше да кача,така от мен зависи и да сваля.Бях уверена в себе си и същността си и думи като "дебела",за мен просто отразяваха моментата истина.Дали тази истина ще бъде момента или ще се превърне в перманентна,това зависеше само от мен,а всичко друго бе едно голямо приключение и трупане на безценен опит.  

# 167
Елора, много ми стана мъчно за теб. Тая баба е за трепане! Twisted Evil
В нашето семейство никой не е принуждавал никого да яде, камо ли с такива брутални методи. Слава Богу, че съм случила на баби, едната ме е гледала всяко лято.
Но имам съседка, почина отдавна, тя така биеше с метлата внучето си, ако не си изяде храната. Много невротизирано беше горкото дете. Sad

# 168
Да си призная, като говоря с дебели хора предпочитам да използвам точно политкоректни изрази, за да поюадя чувствата им. А дали те ще направят нещо по въпроса, това е друга работа. Обикновено като ме питат как съм свалила моите килограми и аз обясня, получавам отговор "Ааа, то така не може." Ми, добре. На мен ми е все тая. Ей сега в една съседна тема поредната с излишни килограми иска за две седмици да свали 7-8 килограма. Пънем се ние, обясняваме, гледам, че и Елора се е включила, обаче женицата иска ако може с магическа пръчка да каже "щрак" и да стане фиданка.

# 169
Като израстнеш в среда, която не обръща достатъчно внимание на здравето си докато го има и после да се разчита единствено на лекарства за да се реши всеки възникнал проблем е нормално да търсиш първо магическото хапче/капсула/чай... за да ти се помогне. Не може лесно да се проумее, че трябва да се отстранят първопричините с промяна в начина на живот вместо да се замаскират набързо само последствията. Големи хора са, рано или късно ще узреят за такава промяна.

# 170
Лошото е, че лекарите не казват да се свалят кг, защото са причина за ред проблеми, а хвърлят рецепта за лекарства, които да лекуват последствията, без да се отстрани причината.
Все едно да си пиян, но да не спираш да пиеш, а да гълташ хапчета за изтрезняване.

# 171
При нас всеки преглед при лекаря започва с теглене и ако нещо не им хареса директно ти го казват! Сравняват с предишния път колко си тежал и т.н.

# 172
Това е много хубаво. Ако училищните сестри у нас правеха това всеки месец, щеше да е много полезно. За съжаление, преди няколко поста научих, че не всяко училище има сестра, което е абсолютно безобразие.

# 173
Много е лесно да кажеш "гледай си паницата". Не ми пука за чуждите деца дали са красиви или не, ако искат с мас и с лой да ги хранят. Проблемът е, че дебелите пухкавелки като малки са потенциални болни като големи. Наднорменото тегло освен физически и реално (едно е да носиш 50 кг, друго е 50кг+една или две торби цимент), тежи и здравословно. И лечението им ще се плаща точно от тези, които са водили здравословен начин на живот и са се хранили разумно.
Плащате лечението и социалните помощи на всякасви утайки на обществото, но ви вадят очите дебелите хора? Те не работят ли, за Бога, че да чакат на точно вашия усилен труд?

# 174
Много е лесно да кажеш "гледай си паницата". Не ми пука за чуждите деца дали са красиви или не, ако искат с мас и с лой да ги хранят. Проблемът е, че дебелите пухкавелки като малки са потенциални болни като големи. Наднорменото тегло освен физически и реално (едно е да носиш 50 кг, друго е 50кг+една или две торби цимент), тежи и здравословно. И лечението им ще се плаща точно от тези, които са водили здравословен начин на живот и са се хранили разумно.
Плащате лечението и социалните помощи на всякасви утайки на обществото, но ви вадят очите дебелите хора? Те не работят ли, за Бога, че да чакат на точно вашия усилен труд?

Не само дебелите.
Също не искам да се плаща лечение на пушачите, пияниците и наркоманите. Всички, които доброволно и съзнателно увреждат здравето си, да бъдат така любезни да се лекуват за своя сметка.

# 175
Да така е. И дебелите работят.
Даже някои може да плащат на държавата повече от слабите, защото изкарват повече пари.
Може би да нападнем инвалидите. Те много не работят, ама пак ние ги гледаме  Rolling Eyes

# 176
Явно затова се намесва държавата. Че хората не сме много хора.
А и колко си мислят, че са здрави, а са с девиации.

# 177
В бъдеще (обозримо мисля,след 40-50 години:)),когато отпадне кеша,всяка застрахователна компания ще има достъп до потребителските сметки на клиента...Получил си инфаркт или инсулт ,обаче виждаме,че ежедневно си купувал цигари,алкохол..Няма обезщетение и и лечението си го плащаш сам ..

п.п.Една позната,която живее в Гърция,ми казваше,че там цитонамазките били задължителни два пъти годишно.Викам "Е,как ще те задължат,глоби ли има?"..Тя ми отговори,че,не,нищо подобно,но ако не ходиш на тези прегледи и не дай Боже се разболееш,ти си плащаш лечението.

# 178
  • Куциндрел
И пушачите, и дебелите, и алкохолиците работят и внасят осигуровки. Аз съм ЗА лични партиди осигуровки, но така ще има още повече болни хора.

# 179
В бъдеще (обозримо мисля,след 40-50 години:)),когато отпадне кеша,всяка застрахователна компания ще има достъп до потребителските сметки на клиента...Получил си инфаркт или инсулт ,обаче виждаме,че ежедневно си купувал цигари,алкохол..Няма обезщетение и и лечението си го плащаш сам ..
Мъхъм. Също така, ако в потребителската сметка няма данни за редовно купуване на презервативи, лечението на сифилиса си го плащаш сам.

Общи условия

Активация на акаунт