Дебели деца - как да сме деликатни?

• 12 673
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
Друго ми хрумна..
Били ли сте в обратната позиция?
Сега например,понеже наистина много изпосталях, разни хора се обръщат към мен с реплики от сорта "Вземи напълней","Много си слаба/кльощава"..

Т.е.деликатността щото тряя да е само към дебелите хора?С какво е по-различна ситуацията?

# 196
А, отлично се разбира. "In 2014, 20.2% of Canadians aged 18 and older, roughly 5.3 million adults, reported height and weight that classified them as obese. The rate of obesity among men increased to 21.8% in 2014 from 20.1% in 2013." Всеки пети канадец е със затлъстяване. Истински късмет е, че не познаваш такива.

# 197
Никой не се стреми обществото да е здраво, никой не го е еня, хората станахме много, пренаселихме я тая планета и ... се прави май всичко възможно да се ограничи популацията на всички фронтове и по всички възможни начини.
И това го има . Някои ще се тъпчат до пръсване и бизнеса на други ще върви . Надявам се Европейския Съюз да е по хуманен и да вземе мерки срещу това затлъстване .

За децата мисля че няма да помогнат някакви мед сестри в училищата. Трябва да има е нещо както Джейм Оливер направи в САЩ в някои училища Промени им менюто, направи лекции за здравословната храна .
Спред мен трябва да се изнасят такива на българските деца и техните родители . Ще има резултат , ще се замислят ..сега всичко е оставено на течението ...

# 198
Не става въпрос за деликатност, а за нормално поведение. На никого не му влиза в работата дали си кльощава и трябва ли да напълняваш. Странно е някой да коментира това. Освен личния лекар, на който му е работа да следи здравето ти и да предложи изследване ако установи рязко и необяснимо смъкване на тегло.
Всеки друг е неадекватен.

Какъв Джейми Оливър? В някои училища искат плод за закуска, други чаша топло мляко, а в трети гадна тестяна закуска  -  така ще има деца, които поне до обяд ще ядат нещо. В училищата има кетъринг за обяд. Знаете ли как има деца, които си оставят храната и отиват да си купят джънк, и как има други, които си носят почти нищо. Какво е едни да хвърлят храна, а очите на другите в тази храна. Нищо не знаете вие.

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 23:24 от AnMary

# 199
Друго ми хрумна..
Сега например,понеже наистина много изпосталях, разни хора се обръщат към мен с реплики от сорта "Вземи напълней","Много си слаба/кльощава"..

Т.е.деликатността щото тряя да е само към дебелите хора?С какво е по-различна ситуацията?

Мисля, че ти завиждат просто  Laughing
Аз нали години бях дебела и на кльощави малко завиждах.
Даже имах една шефка, ама свръх кльощава, но ядеше като за световно. Като двама ядеше. По две порции от стола си взимаше. Как да я обичаш. И си и го казвах.Ама не с лошо чувство - Срам нямаш Мариано, ядеш за двама мъже и си кльощава. Много ти завиждам.
А тя се смее. Ама си казваше, че и е гадно. Даже са я зарязвали мъже заради тая кльощавост.

# 200
И защо все тази Канада ви боде очите?
Не ми боде Канада в очите, Мама Кенга. Ти живееш там (или поне така твърдиш), следователно можеш да споделиш своя опит от там.

# 201
И аз завиждам на слаби, които могат да ядат каквото и колкото си поискат. Вече съм във възраст, в която трябва да внимавам, а така обичам да ям....
Ще ме спукаш от смях - твърдя, че живея в Канада, но може би лъжа, също така пускам и чужди снимки ( по Лиляна)...
Ти кажи какво търсиш тук - нали си солидарна и с даун и с железни принципи...жалка история - трябваше всички да ви гледаме сеира.

# 202
Друго ми хрумна..

Била съм . Кърмех и имах две деца и бях кожи и кости . Исках да имам вирнато дупе , циците ми да са сочни ..Даже отидох в аптеката и търесех добавки за напълняване . Дадоха ми някакви прахчета с протеин и въглехедрати , но ми се смееха че не съм толкова клющава колкото си мисля . Сега предпочитам да имам три кила повече , отколкото по малко ...По женствено е , а и като легна хълбока не искам да ми стърчи . Ти вземи се наяж и ще мирясаш . С твоите 48 кл хич не си за хвалба и за пример Smiley

# 203
Абе няма много плюсове да си дебел. Освен, че понякога  са ме бъркали за бременна и съм минавала гратис на някои места. Или пък си използвах корема за четене. Много удобно беше да си подпирам книгите  Mr. Green
И като седях на дървена пейка ми беше мекичко.
А сега много ми убива. Ама свикнах.
Имам колежка сега е кльощава и сама си вика, че иска да напълнее. Аз и казвам, че ако мога и давам 7-8 кила с кеф. Де да можеше така.

# 204
. С твоите 48 кл хич не си за хвалба и за пример Smiley
Ти що реши, че се хваля и се давам за пример?Боб ли мятате,та да знаете подобни неща,или съдите по себе си?

П.п.За неразбралите,не се "хваля",казах,че съм изпосталяла и е истина.Ям.Ма хормони ли са,стрес ли е,нищо не се лепи..

Друго ми хрумна..

Мисля, че ти завиждат просто  Laughing
Аз нали години бях дебела и на кльощави малко завиждах.
Даже имах една шефка, ама свръх кльощава, но ядеше като за световно. Като двама ядеше. По две порции от стола си взимаше. Как да я обичаш. И си и го казвах.Ама не с лошо чувство - Срам нямаш Мариано, ядеш за двама мъже и си кльощава. Много ти завиждам.
А тя се смее. Ама си казваше, че и е гадно. Даже са я зарязвали мъже заради тая кльощавост.
Абе като си "завиди" човек благородно,си го и казва..
Аз ти говоря за баш за подмятания ни в клин,ни в ръкав.Не,че те нямат почва и основание,но на същия принцип трябва да отвърна с "ми ти вземи отслабни"на повечето от тях..Тъпа работа,не знам как не се сетих още в началото на темата за обратната страна наа медала..

# 205

Абе и такива подмятания не са хубави. Обсъждането на външния вид е като цяло признак на простотия.
Ама да ти кажа, че има доста хора смятат слабите хора за болнави и че да си пълен е признак на здраве.
Заслужава си да им кажеш така на тези, които ти подмятат без да ги питаш.
Аз вече съм по наясно, защо човек дебелее. Но ми е любопитно защо има толкова слаби хора. Как го правят тоя номер не казват гадините  Laughing

# 206
Много от тези които са слаби няма да кажат какво правят за да са слаби. Ако си кажат всичко с право ще ги помислят за луди Sunglasses

# 207
Кажете, моля, как правите така, че да ядете на корем и да сте ултра слаби? Моята снаха е такава - на това отгоре обожава да готви и то много вкусни и завъртяни рецепти и никак не я мързи. И е толкова слаба....

# 208
Абе и те не знаят.
Моята бивша кльощава шефка в стола си взимаше примерно две мусаки, две салати, три филии хляб. Омиташе всичко. Често и десерт след това. Купуваше си две вафли за следобедна закуска.
И закусваше обилно. А казваше, че вечеря повече от обяда и редовно след вечеря пред компютъра похапва и други неща.
Аз тогава бях дебела. Изяждах салатата и мусаката. Хляба се опитвах да го махна, та често не го ядях.
Е как да не завиждаш  Laughing

# 209
Друго ми хрумна..

Мхм. Била съм много кльощава за няколко месеца и хората си позволяват наистина много лични коментари - от епитети в стил чироз и скелет та чак до подмятане "Ей, а какви цици имаше хубави, сега - нищо". И това е от "добронамереност", нали. Ама, ако иде реч за наднормено тегло се стъпва на пръсти.

Аз съм на мнение, че обсъждането на чужда външност е проява на много лош вкус без значение дали иде реч за паласки, кльощавина, пъпки или мустаци.

Изключение правят фрапантни случаи като този на Елора. Ако ми бе паднала баба й, щеше да й се види света тесен (на бабата). Също изключение правят членове на семейството, които са ти много близки. В чуждите семейства работа нямам.

ПП. Уиш, много се радвам да те видя!!! По едно време ми се стори, че си изчезнала от форума.

Общи условия

Активация на акаунт