Дебели деца - как да сме деликатни?

• 12 673
  • 297
  •   1
Отговори
# 210

Абе и такива подмятания не са хубави. Обсъждането на външния вид е като цяло признак на простотия.
Ама да ти кажа, че има доста хора смятат слабите хора за болнави и че да си пълен е признак на здраве.
Заслужава си да им кажеш така на тези, които ти подмятат без да ги питаш.
Аз вече съм по наясно, защо човек дебелее. Но ми е любопитно защо има толкова слаби хора. Как го правят тоя номер не казват гадините  Laughing
Ми..При мен килата винаги са били под мой контрол,още от спорта.После поддържах едни 53-55..Преди да забременея,предвидливо свалих,знаех си,че ще се освиня,не допусках,че ще е чак толкова много..
Но последните години,от многото стрес си мисля че е,варирам между 48 и 50 и туй то.А 52-53 са моите килограми.Обаче,тц..

Мхм. Била съм много кльощава за няколко месеца и хората си позволяват наистина много лични коментари - от епитети в стил чироз и скелет та чак до подмятане "Ей, а какви цици имаше хубави, сега - нищо". И това е от "добронамереност", нали. Ама, ако иде реч за наднормено тегло се стъпва на пръсти.

Именно.

# 211
На близки хора мога да кажа нещо.
Например леля ми. Изключително слаба. Все едно от концлагер е извадена. Корем няма. Всъщност е толкова слаба, че има дупка в корема. Вижда и се всеки един кокал на ръцете и краката. За ребрата да не говорим. На работа ходи, маниак е на тема чистота и си чисти къщата всеки ден. И даже като свърши по-рано минава и на майка си къщата да оправи.
Яде много малко и нередовно. Ако закуси, можа да обядва, ама на следващия ден.
И чичо ми и се кара. Като пийне вика, че му е писнало да оправя радиатор  Joy
Ама ние сме си наши хора, можем да си говорим за тези неща.
Докато не мога да кажа на слаба колежка. Не е моя работа. Всеки си знае дали е слаб или дебел, дали трябва или не трябва да сваля и качва. Познавам и доста пълни хора, които въобще не смятат, че трябва да отслабнат. Дори не ме и питат как съм успяла аз.
Е, има и такива дето са любопитни, ама като кажа нещо за спиране на сладко, почват да пищят и приключват темата бързо. Laughing

# 212
И чичо ми и се кара. Като пийне вика, че му е писнало да оправя радиатор  Joy
Ама ние сме си наши хора, можем да си говорим за тези неща.

Чудни неща си говорите с ваши хора, добре че с чужди се въздържате.

# 213
Не ги говоря аз, а той. Ама алкохола не прощава.
Но едва ли е само от него. Добър човек, но простоват.
И дъщеря и /братовчедката/ и говори, ама повече от мен. Аз съм се отказала.
Като я види човек има чувството, че идва от третия свят и е умряла от глад и ти идва едно чувство да я вържеш и да я нахраниш  Laughing

# 214
Не ги говоря аз, а той.
Нищо, де. Ти, ако искаш, го редактирай, че отстрани звучи.. Hushed
Както не е редно да се смееш на дебели хора, така и не ок да се подиграваш на кльощави. Пък и от това, което си написала, изглежда, че жената може да страда от някакъв проблем и съвсем звучи грозно.

# 215
Не ги говоря аз, а той.
Нищо, де. Ти, ако искаш, го редактирай, че отстрани звучи.. Hushed
Както не е редно да се смееш на дебели хора, така и не ок да се подиграваш на кльощави. Пък и от това, което си написала, изглежда, че жената може да страда от някакъв проблем и съвсем звучи грозно.
Нещо не си разбрала. Къде видя, че се подигравам на леля си.
Предвид всичко, което съм написала в тази тема, точно аз едва ли бих се подигравала било на дебел или кльощав човек.

# 216
Да, добре, извинявай.
Напълно си права, аз съм тази, която не е разбрала.

# 217
Подобни примери от семейния кръг са ми прекалени и допринасят основно за клюкарския дух на темата.

# 218
Не познавам жената и ми е все едно дали ще кажат "една жена" или "лелята на Х" - която също не познавам. Така че не виждам нищо клюкарско в това.

# 219
  • Бургас
Кажете, моля, как правите така, че да ядете на корем и да сте ултра слаби? Моята снаха е такава - на това отгоре обожава да готви и то много вкусни и завъртяни рецепти и никак не я мързи. И е толкова слаба....

Може би това е разковничето-да се яде само домашно приготвена храна. newsm78

# 220
Да, качеството на храната е от голямо значение.

# 221
Ядене на често,в по-малки порции е едно от правилата,макар мнозина да го оспорват,за мен е на 1во място.
И вече самата храна е в зависимост кой какво цели,отслабване или качване.Тези които си поддържат едни килограми си ядат всичко,но "хранене" 5 пъти дневно си остава сред важните неща.

п.п.Под хранене,не е задължително да се разбира "порции с маджи"

# 222
Не е общовалидно това.
Никога не съм закусвала, имам 2 хранения, без никакви междинни.
Ако ям 5 пъти, ще надебелея много бързо.

# 223
Според мен опира до това да не се преяжда, да се яде само, когато наистина си гладен и да се спира с яденето, когато се почувстваш жаден. Пиене на много вода и активен начин на живот. Активен т.е някакъв спорт поне 3-4 пъти седмично + като цяло да не си постоянно залепнал за стол, а да ходиш много, да ставаш често и да изполваш всеки случай за разтъпкване.
Скрит текст:
Аз си ям всичко - и хляб, понякога и газирано (супер вредната кола), спагети, сладко, вечер си пийвам плодово вино (което хем е сладко, хем алкохолно) и въпреки това винаги съм била слаба. Бягам много, от време на време правя силови тренировки, ходя много (не ползвам друг ГТ освен метро т.е редовно изминавам големи дистанции с ходене насам натам) и се придържам към гореизброените правила за храненето. Хапвам си от всичко спокойно и не си налагам диети, но винаги с мярка - никога заради идеята да дъвча нещо. Ако не съм гладна, не ям. Ако се нахраня бързо, не се натискам насила да очистя чинията. Пия много вода (което е нормално, от бягането адски много се ожаднява особено лятото).
Дори не мисля за това колко често ям. Ако съм гладна, ям. Ако не съм, не. Лятото в жегите ям много по-малко. Зимата обикновено качвам някое и друго кило, но далеч не извън нормата - хем се намалява бягането в студа, хем огладнявам повече.

# 224
Като бях тийнейджърка, нашите имаха продължителни финансови затруднения. Вкъщи се ядяха евтини манджи - грах, леща, картофи, хляб с лютеница. И въпреки така много ядените хляб и картофи, бях едно джезве кокали. Та не мога да приема, че от тези неща се пълнее. От други неща напълнях после. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт