Дебели деца - как да сме деликатни?

• 12 660
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
Не е общовалидно това.
Никога не съм закусвала, имам 2 хранения, без никакви междинни.
Ако ям 5 пъти, ще надебелея много бързо.

Има значение дали ядеш пет нормални порции или пет пъти по 4 хапки.
Аз съм го правила това, ама не е режим до живот. На работа няма кой да ме търпи да ям почти през час.
Сега като се оперирам и седмица ще съм си вкъщи, ще направя така.

# 226
Има ли в учебната програма на българските училища часове по здравословно хранене?

# 227
Има, има, даже и презентации правят и готвят в училището на сина ми - 2 клас Simple Smile

# 228
  • Далече, далече
Кажете, моля, как правите така, че да ядете на корем и да сте ултра слаби?

Някои може да пият слабителни хапчета. Имах приятелка, която винаги е била много слаба. Веднъж, преди много години ми призна, че е пиела слабителни и че си е увредила червата с тях. До онзи момент никога не ми беше хрумвало, че някои хора така се поддържат слаби.
Може и да повръщат тайно.

# 229
На болемиците и анорексиците им личи - зъбите, косата, ноктите, самият тен на кожата. Изглеждат си болнави според мен... Осезаемата част просто внимава какво и колко яде и спортува. Не е толкова трудно, ако се започне рано. В момента не се сещам за жена в моя кръг между 30 и 40 години, която да не спортува минимум веднъж в седмицата или да яде безразборно.

# 230
  • София
Много от тези които са слаби няма да кажат какво правят за да са слаби. Ако си кажат всичко с право ще ги помислят за луди Sunglasses

Нека ви открехна като кльоща, която цял живот се е тъпкала през 3 часа.
Не ядеш кифли и "фафли", както торти и боза.
Намираш си работа на 3-5-и етаж, както и жилище на 5-6-ти етаж, и забравяш че съществуват асансьори.
И за да не ти стане квадратен задника от висене пред компа, поне 2 пъти в седмицата ходиш на танци или плуване.

# 231
Имах предвид част от тези, които не са спрели с вкусните храни, но изпадат в крайности за да се отърват от погълнатите излишни калории. Такива небивалици съм слушал, че повече клони към психически отклонения. Рецептите с ограниченията добре ги знаем. Питането беше за как да си угаждаме без да дебелеем.

# 232
Никак. Който си угажда все някога става дебел Simple Smile Освен ако не му е гена да е супер слаб, което е наистина по-рядък случай. И аз съм била все слаба, но сега след 4 деца имам няколко излишни киллограма. Не по здравословни причини, а от хапване, това е. Ще ги сваля, ама да видим кога и дали. След третото дете отслабнах максимално за моята структура и бях 57 кг, но не ги задържах дълго, нормалното ми е около 62.

# 233
Може би при много сериозна физическа активност?

# 234
Имах предвид част от тези, които не са спрели с вкусните храни,
Аз съм от тези, които много обичат тортички, сладкиши, пралини, бонбони. Живея в правилната страна, където следобедното виенско кафе се консумира с тортичка или друго захарно изделие.

Скрит текст:
Обядвам салата, а през зимата - супа, за да не прекалявам с калориите, тъй като следобед хапвам сладкиш. Сутрин ям един кроасан или кифличка без нищо вътре, понякога две-три бисквити. Вечерям с децата нормално (веднъж седмично даже пица). Тичам или съм на домашния уред два пъти седмично, въртя понякога обръч (напоследък почти не всъщност). Броя калории, не минавам две хиляди. Ако се случи, на другия ден зачерквам поне едно хранене. Режимът ми от двайсетгодишна е такъв, че почти не ям хляб, колбаси и месо, а картофи и нудели - рядко. С намалена функция на щитовидната жлеза съм; бяха казали, че ще стана дебела, което на двайсет години си е сериозна заплаха. Така се научих да се храня оптимално за моята ситуация. 50 килограма съм, през декември ставам 51, сигурно и понякога 52 някъде (сладкиши, ммм). 168 съм висока. Пия умерено вино и подобните производни може би два пъти в седмицата. Като цяло се тегля един път седмично, декември - по-рядко Simple Smile Ако съм помогнала на някого с цялата досадна тирада, чудесно.

# 235
Не е общовалидно това.
Не ми се спори,че ще опрем до индекса на мазнини и там масово нещата са плачевни.Слаби хора,но меки,отпуснати и затлъстели.
5 -те хранения са важни за метаболизма,разграждането и складирането на мазнини..

Имах предвид част от тези, които не са спрели с вкусните храни, но изпадат в крайности за да се отърват от погълнатите излишни калории. Такива небивалици съм слушал, че повече клони към психически отклонения. Рецептите с ограниченията добре ги знаем. Питането беше за как да си угаждаме без да дебелеем.

Има много рецепти за чревоугодници които се стремят да се хранят полезно.На мен ми отне около година и нещо,за да се пригодя,и още съм в процес,на намиране на точните храни и рецепти за мен.

Примерно,сега се сещам нещо чисто практично..Не съм захвърлила пържените храни от менюто.Фалафели обожавам,как да се откажа от тях?Но пържа в кокосово масло.

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 18:07 от Какво?

# 236
Не е общовалидно това.
Същото. При инсулинова резистентност петкратно хранене значи да почна да се търкалям.

Какво, ти пишеш за нормални хора. Аз и Дева, за такива с метаболитни нарушения. С моя режим на хранене аз съм доволна и от килограмите си, и от подобрението на здравето, та даже и от плочките на корема ми. Умря циганката... Laughing

# 237
Не е общовалидно това.
Същото. При инсулинова резистентност петкратно хранене значи да почна да се търкалям.

Какво, ти пишеш за нормални хора. Аз и Дева, за такива с метаболитни нарушения. С моя режим на хранене аз съм доволна и от килограмите си, и от подобрението на здравето, та даже и от плочките на корема ми. Умря циганката... Laughing

5 хранения не означват пълно меню..Именно заради метаболизма се прави.
То може това което ядеш сега 2 пъти дневно да го разделиш  на 5 дози,не знам как по-просто да го кажа.

Примерно..Закуска в 8 часа ,кисело мляко с мюсли и плод.
Погрешно.Плодът трябва да е към 7 часа и към 8.30 - 9 закуската.

# 238
Темата е за дебелите деца. Моля да си спестявате съветите как да ядем правилно с цел да отслабнем. Последните страници са директно за замитане.

# 239
Темата е за дебелите деца. Моля да си спестявате съветите как да ядем правилно с цел да отслабнем. Последните страници са директно за замитане.
То за 15 страници,щом не е станало ясно как трябва да се отнасяме с дебелите деца,няма и да стане..

Общи условия

Активация на акаунт