НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

• 43 901
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да, възможно е.

# 601
М не, ситен обрив да, но циреи не би трябвало да е от режима.

# 602
Не се знае Папурче Мехурче на кой режим е, защото постоянно говори за хранене без въглехидрати дори.

# 603
Аз не ям почти никакви въглехидрати. Може и да е свързано с диетата, а може и да не е. При мен няма повишение на пъпкообразуването  Crazy ВХ са ми средно около 10гр дневно от млечни, боровинки и орехи.

# 604
Аз също приемам под 20гр вгх от една седмица, и като Папурче съм на БВХ (безвъглехидратно хранене). Няма нужда да се стига до прекален буквализъм.
Мазнините ги вдигам със зехтин, яйца и пържоли. Добре ми е.
Нищо не се случва с кожата ми.

# 605
 Добре е да правите разлика между БВХ и НВХ. А темата е за съвсем друго хранене - ВМНВ с превес върху ВМ.
И не е буквализъм, а коректно боравене с понятията....в случая НЕкоректно боравене.
Прави недобро впечатление и може да обърка накой отворил случайно темата.

# 606
Ако трябва да сме 100% коректни тогава, няма как да си на БВХ, освен ако не ядеш само месо, риба и мазнини. Във всички други харни се съдържат някакви макар и минимални количества ВХ. Дори в яйцата има следи.

Миоки,права си. Почти не включвам и зеленчуци, яйца по-рядко. Но не е много лесно да поддържам ВМХ, защото ми става тежко. Но така съм решила и това правя.
Аз заради това пия "бронирано" кафе - слагам сметана, краве масло и кокосово масло и бъркам в блендера. Става разкош.
Тежко може да ти става, защото не си свикнала да ядеш големи количества мазнини. Пробвай да ги увеличаваш постепено. Аз имах страшни киселини в началото заради недостатъчно количество стомашна киселина.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 18:06 от Не се сърди, човече

# 607
За БВХ нямаше ли отделна тема?  Тази е за Ниско В и Високо М. Няма общо с Без В хранене.

# 608
Има, ама там е някаква краткосрочна диета, не е режим на хранене.

# 609
За БВХ нямаше ли отделна тема?  Тази е за Ниско В и Високо М. Няма общо с Без В хранене.

Да, но ние с Папурче сме И с високи мазнини, ако някой не е разбрал. Записвам си, следя се, и затова знам. Не съм високопротеинова в никой случай.

А според таблицата от първия пост която много от старите пишещи игнорират изцяло, сме си точно за тук. Приберете си ноктите малко.
Отровата не ви помага изобщо.

Едит:
За протокола: Храня се палео от години, здрава. Никога не съм имала лоши изследвания. Живея в държава с кадърни лекари.

Не пишех в темата, защото арогантността на пишещите в нея е потресаваща. Влизам заради Жаки и още няколко други.

Пишете си и се заяждайте, аз нямам нужда от това. Никога не съм виждала такова поведение в чуждестранен форум. Никога.
Изпитах поредния "културен шок" и спирам.
Свикнала съм на друго.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 18:39 от Deziderata

# 610
За БВХ нямаше ли отделна тема?  Тази е за Ниско В и Високо М. Няма общо с Без В хранене.

Да, но ние с Папурче сме И с високи мазнини, ако някой не е разбрал. Записвам си, следя се, и затова знам. Не съм високопротеинова в никой случай.

А според таблицата от първия пост която много от старите пишещи игнорират изцяло, сме си точно за тук. Приберете си ноктите малко.
Отровата не ви помага изобщо.

Едит:
За протокола: Храня се палео от години, здрава. Никога не съм имала лоши изследвания. Живея в държава с кадърни лекари.

Не пишех в темата, защото арогантността на пишещите в нея е потресаваща. Влизам заради Жаки и още няколко други.

Пишете си и се заяждайте, аз нямам нужда от това. Никога не съм виждала такова поведение в чуждестранен форум. Никога.
Изпитах поредния "културен шок" и спирам.
Свикнала съм на друго.

Интересно, влезеш ли в някоя тема, става мазало... Пък после "културния шок" ти бил виновен... Simple Smile Ами, не си го причинявай, пиши си в чужбинските форОми и ще си спокойна. Simple Smile  Аман от нерваци, дето все Космоса им крив!

# 611
От такива криво разбрали режима пишещи,  темата няма нужда.

След като около 60 %  от калориите идват от мазнини, превесът е върху тях.  Кратко и ясно.

# 612
  • София
Момичета, надявам се, че приемате нови попълнения.
От началото на месеца съм стриктно на режима, като гледам основно  зеленчуци, месо, яйца, риба и по-малко млечни. За сега се справям доста добре. Не целя толкова отслабване ( нося С/М размер), въпреки, че 5-6 килограма няма да са ми излишни, колкото искам най-после да не съм гладна, най-после да постигна хармония с тялото си и то да се успокои, че няма да се гладува.......От началото на годината спрях цигарите и започна голяма битка с глада:).
Тренирам в домашни условия, готова съм да мина и към зала, само малко да посвикна с режима.
За сега още не мога да кажа, че се чувствам уауу. Понякога се чувствам отпаднала, подута, корема ми е издут ( ям доста зелена салата и може и от нея да е), но въпреки това ми е някак лекично... Внимавам със зеленчуците.
Момичета, споделете с какви "благини" се сдобихте покрай този начин на живот:).
Връщам се да чета:)!

# 613
Аз се оттървах от болките в ставите и реактивната хипогликемия. За пръв път от много години нямам подуване на краката в жегите. Ноктите ми се загладиха, шкембето и паласките се поприбраха. За протокола, не тренирам. Правя някакви упражнения вкъщи, но не интензивно.
8-ми месец съм на режим и виждам само ползи  Simple Smile

# 614
Момичета, надявам се, че приемате нови попълнения.
Скрит текст:
От началото на месеца съм стриктно на режима, като гледам основно  зеленчуци, месо, яйца, риба и по-малко млечни. За сега се справям доста добре. Не целя толкова отслабване ( нося С/М размер), въпреки, че 5-6 килограма няма да са ми излишни, колкото искам най-после да не съм гладна, най-после да постигна хармония с тялото си и то да се успокои, че няма да се гладува.......От началото на годината спрях цигарите и започна голяма битка с глада:).
Тренирам в домашни условия, готова съм да мина и към зала, само малко да посвикна с режима.
За сега още не мога да кажа, че се чувствам уауу. Понякога се чувствам отпаднала, подута, корема ми е издут ( ям доста зелена салата и може и от нея да е), но въпреки това ми е някак лекично... Внимавам със зеленчуците.
Момичета, споделете с какви "благини" се сдобихте покрай този начин на живот:).
-свалих 35 кг
-нормализирах кръвно налягане, вече не пия хапчета
-свалих КЗ и инсулина
-свалих триглицеридите
-оправих желязодефицитна анемия само с храна
-нямам пристъпи на неконтролируем глад, мога да откарам часове, без да ям и без да ми прималее/прилошее
-енергия на МАХ-ходя с километри всеки ден, връщам се и грам не съм уморена
-не използвам кремове за кожата, тя си е естествено "мазна", мека, нежна
-дори да изям 2 пържоли със сметана/масло и малко тиквички+домат, стомаха ми си е все така прибран
-сутрин се събуждам свежа, пълна с енергия, дори не ми трябва време за разсънване

Общи условия

Активация на акаунт