НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

• 43 894
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Еееех...как хубаво звучи.И аз искам така Head Band Sad

Няма ли някъде менюта напр. за цяла седмица?Ще ми е мн. по-лесно да спазвам и следвам.

# 616
Забравих да спомена и безпроблемния сън. Заспивам от раз, без да се въртя в леглото, спя непробудно и сутрин не се будя подпухнала и с първа мисъл да си направя кафе. Особено напоследък отлагам с половин- един час кафето и не се чувствам утрепана и нефункционираща докато не си взема дозата.

# 617
Няма ли някъде менюта напр. за цяла седмица?Ще ми е мн. по-лесно да спазвам и следвам.
Мистик, пробрай с 4 седмичното предизвикателство на Joy
https://joyfitnessbg.com/category/4-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0% … 1%82%D0%B2%D0%BE/

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 16:21 от beki8

# 618

Ще, ще...ама време и търпение трябват.   Smiley
Не става за "един ден"....храня се така от март 2016.
Менюта нямам, поне аз.Защото няма единно хранене, валидно за всеки.
Днес например при мен:
з-2 варени яйца, хапка сирене, блокче черен шоколад, мазно кафе
о-капучино, пълнен патладжан с кайма (три половинки),  домат
сз-мазно кафе, блокче черен шоколад
в-печени свински гърди+салата, ако ми се яде зеленчук

# 619
  • София
Момичета, прекрасни неща споделяте:)!
И аз ще Ви се похваля много скоро:)Simple SmileSimple Smile!

# 620
  • have faith and be patient ..
Момичета , какво ни е мнението за моркова и Лука , моите познати ,които следват АУ казват че там са забранени , понеже имали Захари .. аз не ги ограничавам ,все пак пържоли на фурна без лук не правя аз 😁😁 ,интересно ми е мнението ви за тях

# 621
Ако се използват като подправка, не мисля, че ще сбъркат толкова работата. Аз слагам лук на дробчетата, защото домашните ги харесват повече така, но не го ям. На пържолите не слагам нищо освен сол и черен/червен пипер.

# 622
А какво казва режимът за алкохола, използван при готвене - примерно пиле, печено с бира /най го обичаме така/, винен кебап?
И също за оцета и соевия сос се интересувам?

# 623
А какво казва режимът за алкохола, използван при готвене - примерно пиле, печено с бира /най го обичаме така/, винен кебап?
И също за оцета и соевия сос се интересувам?
Бира не, дори след като се изпари алкохола, остават въглехидратите. Вино може, но сухо само. Това са мои предположения, не съм го чела никъде. Оцет може, соев сос предполагам може, ако е чист без добавена захар или други екстри.

# 624
  • Пловдив
За мен морков и лук са ок...та къде скара без тях?

# 625
НВ-ВМ хранене е много общо понятие, всеки си преценява какъв вариант е удачен за него и съответно колко строго да се ограничава. Лук и моркови и аз си използвам при готвене, все пак не са основна храна а нещо добавено за вкус. Вече ако някой гони изключително ниски въглехидрати на ден, да си ги смята и тях като иска.
Аз не пресмятам и не броя, просто гледам да се храня без високовъглехидратни храни като зърнени, всякакъв вид тестени, ориз, картофи, захар/мед, слънчогледовото олио го използвам много по малко и рядко, сладки напитки и мляко не пиех и преди. Нискомаслени/обезмаслени продукти и хидрогенирани мазнини също ги заобикалям. Пак остават тоооолкова много хубави неща за ядене, че отказвам да го нарека диета.
За мен това е достатъчно, чувствам се добре и не се чувствам ограничена. Последното ми е важно, смятам да се храня така и в дългосрочен план, така че искам да ми е комфортно и да не се затормозявам. За сега за година някъде си ми е много добре, не виждам причини това да се промени занапред.

# 626
natka, колко кг сте свалила за 1 г.?
Ако може и други да споделят с какви темпове върви отслабването при тях!

# 627
  • София
Аз съм от 4 месеца и малко -5 кг, не спазвам строго , но и нямам много излишни , започнах с 65 сега съм 59, 400/ 166см.

# 628
И аз ям всякакви зеленчуци, без скорбялни. В кореноплодните има повече въглехидрати, но дори и с тях, пак се слабее. Не виждам как бих се лишила от ряпа, моркови, целина, праз и др. подобни, особено зимата, когато им е сезона.

# 629
natka, колко кг сте свалила за 1 г.?
Ако може и други да споделят с какви темпове върви отслабването при тях!
15-тина съм махнала общо, но това не е за година, а по-скоро за половин година предимно. Мина малко време отначало преди да почна видимо да свалям, а аз не се тегля и не мога да кажа с точност. Напоследък изглежда да съм свалила още малко, поне на вид. Излишни си ми бяха, все още имам малко за сваляне, но вече е малко и когато-тогава. Мен ме устройваше дори и по-бавно да стане, не съм много млада вече и сигурно кожата ми нямаше да се държи добре на много рязко сваляне, сега нямам проблеми с нея. Не съм и особено сериозна откъм спорт, ходя пеша по няколко километра на ден и предимно това ми е.
Минах на такова хранене заради завишен инсулин. Не съм се изследвала скоро, но предполагам че и там са се подобрили нещата, чувствам се много различно и вече не изгладнявам като вълк ако се случи да хапна инцидентно нещо въглехидратно, нищо общо с преди. А това се случва, никога не съм била на 100% стриктна с режима, но едно над 90% от храненето ми е режимно, даже сигурно и повече. Не съм на кето да държа умишлено изключително ниски въглехидратите, но то при липса на въглехидратни храни в менюто ми, няма как и да са много високи само от млечни и от зеленчуци. Плодовете рядко ме изкушават, винаги съм била така, на мен ми дай зеленчуци във всякакъв вид и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт