НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

  • 43 782
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
И аз да кажа за себе си на новодошлите - на режим от 1 септември 2016 г. Започнах от 64 кг на 162 см, с ИР и ПКЯ. До края на октомври същата година свалих по 3 см от талия, паласки и ханш. С тези минимум свалени см, изглеждах страхотно и се чувствах прекрасно. Да не говорим, че успях от 6 хранения на ден, да мина само на 3, които ми бяха предостатъчни. Измислях си рецепти според моя вкус, позволявала съм си плодове и сладолед, докато още беше топло и пак не ми се отрази. Като кг не помня колко свалих, не съм ги записала, но не са били повече от 2. От тогава до сега поддържам едни и същи кг, но заради стимулациите естествено качвах и това нямаше как да не ми се отрази. Но, не получавах хипоглекимии, продължавах да се храня по 3 пъти на ден и да имам енергия. Кръвните ми показатели са чудесни. Наложи се обаче да попия малко Метфогама 2-3 месеца в края на следващата година, което спомогна още повече за сваляне на инсулина. За съжаление 3-4 месеца не можех да спазвам храненето и бухах яко въглехидрати, просто друго не можех да погледна, но за щастие от около месец-два съм пак в редиците. Тези месеци, в които не съм стриктна си докарах гестационен диабет и в момента ще водя борба за нормализирането на показателите. Надявам се да успея в рамките на месец да се намали кръвната захар под 5 и да влезе в норми.

И да кажа нещо, което много ме зарадва вчера - бях на курс за кърменето и се изненадах мега приятно, когато консултантката по кърмене препоръча АИП и НВ-ВМХ при кърмене, защото жената се нуждае от много мазнини и енергия, за да кърми и това е подходящо за нея, даже обясни разликата между двете хранения. Сто пъти повтори да ядем авокадо, и сто пъти повтори, че колкото по-чисто се храним, толкова по-здрави, спокойни и щастливи бебета ще имаме.

# 631
  • София
  • Мнения: 191
Момичета, при мен, за пръв път целите не се свързват с определени клограми (да сваля за определен период). Знам, че е странно за човек, който носи размер С/М, но винаги съм била обсебена какво ще ям, колко ще ям, кога ще тренирам, ще напълнея ли и т.н.
Сега търся хармония, искам душата и тялото ми да са щастливи, да тренирам и да се храня с удоволствие и да не гладувам. Уморена съм да гладувам:)!
И да, за пръв път от години не съм гладна....

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 10:36 от Tinkatink

# 632
  • Мнения: 8 952
Здравейте, да се представя -167 см, на 42г.,71 кг с доста мускулна маса и едър кокал, така че не изглеждам толкова тежка, обаче съм. Ще опитам да кача актуална снимка. Не спортувам от година, преди 7 месеца тотална хистеректомия със запазени яйчници. Имам усложнения. Хашимото, ИР. Л тироксин, метфодиаб.
След операцията започнах да качвам килограми и реших да се присъединя към вас. Мразя да ям месо и ясно, имам анемия - затова ще положа усилия.
Започнах тази сутрин с две варени яйца, малко кашкавал и масло. Ще ви чета и ще се образовам в движение.

# 633
  • Пловдив
  • Мнения: 44 212
Добре дошла и успех!  Peace Добър ти е старта Simple Smile и да ти кажа, че въобще не ти личат килограмите!

# 634
  • Мнения: 8 952
Благодаря Blush анестезиоложката ме смъкна от операционната маса, за да ме изтегли, защото искаше да дозира на 60 кг, а а бях 67 и не ми повярва. Обаче... Тежат си.

# 635
  • Мнения: 15 244
Взех скумрия от Лидл, стана много вкусна в Еърфрая препоръчвам я! Измих я мниго добре( ако остане черно по костта горчи) нарязах я на шайби, пекох 9 Мин на 180 гр. На веднъж побра всичките 3 риби- 900 гр. Мазнината пада долу и не натъртва така, както когато я пека във фурна. И мирише в пъти по- малко! Под абсорбатора слагам уреда и го пускам на макс.
Преди рибата си опекох патладжан, чушка и тиквичка пак във “ фритюрника” с 1 л зехтин.
Нагърмях се кат попска унука по Одуша🐷😂
За десерт мус от натурално какао малко вода и голяма лъжица заквасена сметана.
Това ще ми е за днес няма да вечерям.
Че то е 16 часа а аз сега обядвах.
Ни пък закусих с 1/2 кило джанки🤪
Киселки бяха, но много! Докат не свършиха не се спрях! Сега ще въведа храната, да видя макросите, че с тия джанки...
Но пък ходих 9 км много бързо и час и половина тежка йога. Сякак ще съм ги изразходила В:)
Имам енергия за още поне 5 км:)

Малко грозни снимки, но да видите как стават нещата в уреда.


# 636
  • Мнения: 8 952
Супер! 180 градуса максималното ли е? Питам, защото моят актифрай няма градуси и само на един режим пече. Та да се ориентирам във времето. Благодаря!

# 637
  • Пловдив
  • Мнения: 44 212
Жаки, как не огладняваш до 16ч? И с 1л зехтин не е ли малко мазничкото или разчиташ на мазнината в рибката?

Аз се отказах от лидълския фрайър, а за друг по-читав пари нЕма Ill

# 638
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
И аз съм днес на тиквички, пекох на грила и ще ги правя пак на "сандвичи", пекох и чушки, които ще овкусявам с лимон, зехтин и чесънче, и отделно 2 големи чушки ми бяха тръгнали да се смарангясват, и тях гриловах  Laughing Имам свински гърди, мисля тях да ползвам върху тиквичките, само трябва да си купя кашкавал, че ми свърши и ще комбинирам с гуакамоле. Май малко вегетарианско ще стане, но това ми се хапва за вечеря, че на обяд се освиних и аз, ядох чушка с ориз и салата от домати, междувременно меря кр. захар днес, ще видим след такава вечеря утре как ще е, че днес беше доста висока.

# 639
  • Мнения: 15 244
До 200 градуса е Филипса.
Мистик, в 11,30 изгърмях половин кило джанки как да съм гладна😂
Ами освен рибата, която си беше бая мазна, имам сметана, какао и тази лъжица зехтин( но ММ ги подготви и може и 2 да е сложил, мазнички седяха)
Не знам колко са мазнините не съм смятала още. Ако огладнея по- късно може още риба да ям, ма надали. Много се заситих.

Лидълския освен малък е и слабичък 1400 Вата ли беше или 1500..
моят е 2200, и готви  доста бързо.

Мислех за Тайланд да си занеса някой по- бюджетен, но май няма да рискувам.
Така свикнах да готвя с Еърфрая, че ако ми се развали там ще почина:)))
Винаги ми е липсвало че там няма фурна в апартамента, в който сме. Те по принцип не ползват. И всичко- риба, скариди, месо трябаше на тиган да вися да правя. А сега ще си реша този пробелм. Там колко риба има малеййй!
И скумрия прясна и лаврак и талапия и скариди, всичко ще правя в него!
А какво им е вкусно пилето, като нашето едно време!
Та май май ще си взема пак такъв, да не ми излезе през носа икономията:)

# 640
  • Пловдив
  • Мнения: 44 212
Жаки, разбрах  Grinning Peace
А скумрия охладена ли има в Лидл?

# 641
  • Мнения: 3 868
И ние снощи бяхме на скумрия от Лидл Heart Eyes! Обаче нарязана на филета и печена на фурна. И аз имам Филипс Еър Фрай, но е от по-малките и го ползвам само когато готвя за 1 човек. Когато готвя за двама или повече човека, просто е безсмислено - във фурната рибата се изпича за 20-25 мин, а ако трябва да пека на всеки порция във Фрайъра ще отиде повече от час.

Искам само да поясня нещо за тези Фрайъри. Въпреки името им, храната в тях изобщо не става като пържена, а си е просто печена. Същият вкусов ефект ще постигнете във всяка хубава печка с вентилатор. Става малко по-бързо, но много зависи от количеството храна, което се консумира в семейството.  Аз вкъщи отглеждам големи и ящни мъже и дозата им е една тава месо за вечеря. Същото количество няма как да го изпека наведнъж във фрайър, освен ако не е някакъв гигантски и заемащ много място уред.


Жаки, разбрах  Grinning Peace
А скумрия охладена ли има в Лидл?
Има, тази седмица е на промоция. Скумрията е размразена, не е охладена, но е хубава.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 19:05 от GG_BG

# 642
  • Мнения: 15 244
Ааа 900 гр скумрия си е екстра за трима!
И не, не съм съгласна за вкуса.
Вчера крилца пилешки правих, ми не са същите като във фурната. На нас поне много повече ни харесаха. А фурна имам много хубава и с пара и с вентилатор.
Скумрията във фурната я пека 40 Мин от включването. Не е сравнимо с 9.
Аз съм страшно доволна и затвоа ви се хваля.
Всеки си решава в какво и как да готви разбира се:) На мен ми седя 3 г и не го ползвах, защото в началото се опитах да “пържа” картофи, станаха гадни и го осъдих, че не ствава. Сега обаче го реабилитирах и фурната не съм включвала от месец:)

# 643
  • Мнения: 3 868
Моя грешка за скумрията. Гледах я в някаква брошура, но май беше от миналата седмица. Но я продават още и  не е някаква престояла. Специално обърнах внимание, че на етикета пишеше "дата на размразяване 08.07.2019"

Жаки, изобщо нямам за идея да споря, просто споделям своите впечатления от уреда. Ние вкъщи не сме трима, а четирима и три скумрии не ни стигат доникъде. Да не говорим, че като готвя, все гледам да остане и малко хапване за следващия ден. "Хора, къщи, салтанати", както е казал Бай Ганьо.
А рибата, за остане сочна, я пека максимум 25 минути в силно загрята фурна. Ако се пече повече време или не е загрята фурната, се изсушава. Ако е дебела, като скумрията, се филетира, за да се изпече добре, но примерно ципура, лаврак, пъстърва се пекат цели.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 19:12 от GG_BG

# 644
  • София
  • Мнения: 191
Момичета, помагайте:(!
Днес се притеглих и установих, че съм качила 3-4 килограма, откакто съм на този вид хранене около 10 седмици:(. Как е възможно:(? Наистина се приесних доста. Възможно ли е за мен да не е подходящо?

Общи условия

Активация на акаунт