НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

• 43 761
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • have faith and be patient ..
То и да искаш не можеш.. Преди се опитах там, но уви, много писателки, малко читателки хахаххаха

# 91
Teto, изобщо не те бъркам.

# 92

Не е много но..бавно и славно 😊

# 93
Браво,  Tweety1993[/]! Гледам корема (талията) най-бавно се предава,  но дано и там започне по-усилено  сваляне на см в следващите месеци. Иначе отчета в кг е много добър.

# 94
  • Някъде по Дунава

Не е много но..бавно и славно 😊
Напротив, чудесно е. За 2 м си свалила малко над 4 кг., а и мерките вървят надолу. Аз за 4 м свалих 5 кг, от 68 на 63, но беше покрай Коледа.

# 95
Благодаря за стимула 😊 определено продължавам и другия месец пак ще дам отчет.

# 96
Аз все още не съм се теглила и мерила, от 10 дни съм на режима, но по дрехи не виждам абсолютно никаква разлика. Знам, че е рано, но пък чувам за някакви завидни резултати за доста кратко време при някои и леееко се демотивирам . Чудя се дали все пак не прекалявам с калориите или въглехидратите, тъй като си хапвам домати. Но понякога такъв яд ме хваща на организма ми- всичко ми се лепи светкавично, уж все се ограничавам и на спорт ходя , когато мога, а резултат- никакъв Sad

# 97
Ако нямаш много кг за сваляне, не става бързо. 10 дни са нищо, ти едва си се адаптирала към горене на мазнини за гориво. Няма какво да се демотивираш. Аз до сега не съм чула за някой, който да е спазвал правилно режимът и не е имал ефект. Просто всеки е индивидуален и скоростта в резултатите е в зависимост от здравословното състояние и количеството наднормено тегло.
Със спорт не се отслабва, със спорт се заяква и тонизира.

# 98
Момичета, имахте ли промяна в цикъла в началото на режима? Thinking

# 99
# 100
При мен имаше забавяне с няколко дни , после някой от месеците избързване.Сега е нормален.

# 101
Присъединявам се към темата.

От няколко дни се опитвам да се адаптирам към този режим и съм наясно, че няма да ми е много лесно. Общо взето ще трябва "да преобрърна целия си свят" Simple Smile и да променя доста от хранителните ми навици - напр. навика да избягвам по-мазните храни като недиетични, да огранича млечните, които много обичам и ... плодовете. Общо взето ще трябва да правя всичко наобратно.

Откровено казано основният ми мотив  са излишните килограми и най-вече неприятният дефект на натрупването им в коремната област.  Имам излишни едни около 7 кг (а може би и повече), които както разбирам трудно и бавно ще се свалят, особено ако не съм стриктна в режима. Надявам се да успея.

В момента се опитвам да си съставя план за действие и като  основен проблем с режима намирам тези два въпроса:
-  кафето със захар. Без захар мога да го пия единствено с краве или с кокосово мляко.  Вариантът горчиво кафе и мазнина на този етап ми се вижда неизпълним. За сметаната разбрах, че трябва да е животинска. Каква употребявате вие и изобщо има ли такава, която да е удобна за ползване и на работа например? Бих могла да опитам и вариант - кафе със сметана без захар. Но пък сметаната, която се предлага масово в кафе-машините не е ли растителна?
- много обичам, дори понякога замествам цялото вечерно хранене, с комбинацията между плод (най-често ябълка) и сирене Камембер. Голяма слабост ми е, а и не знам до каква степен това е режимно.   И кой плод би бил допустим да се ползва при такава комбинация?

# 102
По-добре кафе с мляко, отколкото кафе с растителна сметана. Тази която се предлага суха или в малките кофички е растителна и кой знае какво точно има в тях.

Ябълките не са препоръчителни, освен ако не са кисели (разбирай от градината, не от магазина). Плодовете, които са "разрешени" са малини, къпини, ягоди и боровинки.

С този режим, трябва наистина всичко наобратно, включително да се научиш да ядеш, а не да не ядеш Simple Smile

# 103
Под растителна сметана какво разбирате? Кокосова ли? Много е добра,но аз предпочитам течна сметана от мляко с възможно най-висок процент мазнини. Въобще не ми е горчиво кафето с нея.
За плодовете най-подходящи са малини,ягоди, капини,боровинки. На някои момичета не им пречи и отслабват и с други плодове 1 ябълка/праскова или 2-3 кайсии т.е ограничено.
Сиренето е като плодовете: на едни пречи,на други не.
Основно си остават яйца,месо,риба и зеленчук,полезни мазнини масло,сметана,авокадо,зехтин,маслини, патешка и свинска мас.
А сирене и плод не е добра комбинация:мазнини и въглехидрати е най-лошото

# 104
Под растителна сметана какво разбирате?
Тази която продават подпът и над път - в кафенетата, в магазина на кофички и сухата в кутии/буркани. Не знам дали е кокосова, но е сладка, което не ми говори добре.

Общи условия

Активация на акаунт