НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

  • 43 752
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 15 233
И аз си правя ГХИ, обичам да ми мирише на прясно, че готовото не ми харесва.
С немско масло го правя, което е на промоция.
Сега в Лидл ще има Верея към 16 лв килото, ще взема. Аз готвя само с ГХИ. Мас не обичам.
На зеленчука слагам, рибите и местата са си ми мазни. На омлет също - мммм, как хуабво мирише на масълце така мажа отгоре обилно🐷 Дояде ми се омлет със сирена и малсо ❤❤

# 706
  • Мнения: 18 539
И аз си правя ГХИ, обичам да ми мирише на прясно, че готовото не ми харесва.
Как го правите? От колко масло, колко гхи се получава?

# 707
  • Мнения: 15 233
Миоки, от клипче в Тубата се обарзовах:)
Ами от 1,5 кг два буркана с винт по 680 мл.
Почти не дава фира, 1/2 купичка пяна махам.
Ще стоиш на котлона, да не го прегориш обаче.
Като заври намляш котлона и когато стане златисто и заухае на печени ядки е готово.
Прецеди го през двойна марля. Пълниш буркануте и си готова. Издържа дълго, не че се задържа у нас де😂🐷🐷

# 708
  • Sofia
  • Мнения: 29 040
Не бих правила от Верея,не харесвам бг маслата,взимала съм различни и все не са ми харесвали.

Днес правих от 2 пакета по 250гр от немското.На много бавен котлон около 1ч /може и повече/,да не ври,да стане кехлибарено и тогава прецеждам.Получиха се 2бурканчета по  200гр.
Струва ми се обаче,че немското с краварката нещо са го развалили...по-различно ми е на вкус и бързо се размеква.
Президент си е по-качествено.Дано утре има,да си взема 1кг.

Последна редакция: нд, 14 юли 2019, 22:41 от Doli

# 709
  • Мнения: 18 539
JACKLIN*, само го вариш и обираш пяната, така ли? На водна баня ли се вари. Ако някой даде линк към клип по който действа, ще съм много благодарна.
Аз съм купувала няколко пъти, но цената му силно ме отблъсква. Laughing Иначе съм голям фен.

# 710
# 711
  • Мнения: 18 539
Благодаря!  bouquet

# 712
  • Мнения: 1 778
Момичета, защо ядете ГХИ вместо масло?. Маслото не се ли препоръчва за режима. Има ли някакви предимства пред маслото, освен различния му вкус?

# 713
  • Мнения: 18 539
За готвене е по-добро, защото издържа загряване на по-високи температури. Маслото съдържа малко количество протеини, които загарят при пържене например. Иначе няма абсолютно никакъв проблем с маслото.

# 714
  • Across the Multiverse
  • Мнения: 1 104
Момичета, защо ядете ГХИ вместо масло?. Маслото не се ли препоръчва за режима. Има ли някакви предимства пред маслото, освен различния му вкус?
За алергични към белтъка на кравето мляко хора е ОК (отделените пяна и утайка при избистрянето всъщност са белтъци), а някои хора чисто вкусово го намират за по-приятно. Иначе няма проблем с обикновеното масло Simple Smile

# 715
  • София
  • Мнения: 191
Момичета и аз днес ще си направя ГХИ.
За закуска: кафе
Обяда ми беше чиния мусака с тиквички ( малко беше, но добавих лъжица масло преди да си го затопля);

Направих си печено месо за сандвичи по рецепта на Веси от No Sugar. Много хубаво ми се получи и мъжете в къщи го одобриха. Купих си и мултикукър под налягане на Тефал:). Варих говеждо рагу.
Намерих йога около нас и ще пробвам hot yoga 1.30 часа. Жаки ме вдъхнови.

При мен има голям напредък от няколко дни, изобщо не съм толкова гладна и се наяждам с доста по-малко от преди:). Много съм доволна:)Simple SmileSimple Smile!

# 716
  • Мнения: 1 369
Момичета, не е по темата, но тези, които се запалиха по най-полемия еърфрайьр на Филипс ( мисля, че е като на Жаки), има ги днес доста намалени в немския амзон и двата модела. Този без диспя е 136 евро

# 717
  • Пловдив
  • Мнения: 44 160
Аз пробвах сладолед с замразени банани и течна 30% сметана...еми нещо не съм очарована.Детето хапна, ама отидоха зян продуктите...

Снощи правих страхотен миш-маш с пресни чушки и много яйца...така ми се ослади Ill

Довечера имам един размразен заек.Сухо му е месцето, ама мисля в гювеча да го мъча.

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 19:39 от mystic woman

# 718
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Момичета, възможно ли е да качвам кръвната захар от домати?
Снощи вечерях към 21 и 30 една шепа пържени мръвки, 1 домат и от баничките на Вили с оризови кори, моито бяха със спанак и сирене и съм изяла 2-3 броя. Сутринта на гладно кр. захар ми беше 6,2.
Знаете, че съм с гестационен диабет, в чудо се видях вече какво да хапвам. Имам чувството, че вдигам кръвната захар от всичко. Ендото ме накара да се боцкам с глюкомер преди всяко хранене и 1 час след. Дори и режимно да хапвам, кръвната захар продължава да е над 5,5. Не знам какво да правя. Не ми се иска да мина на инсулин, а много се притеснявам за бебето от този гестационен диабет.  Sad

# 719
  • Мнения: 8 356
започни да вечеряш по-рано
най-добре до 18h или айде до 19h

Общи условия

Активация на акаунт