Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 406
  • 709
  •   1
Отговори
# 180
И на мен вчера ми каза да подновя приема на но шпа, заради контракции. В 35+6 съм и било рано още да излиза, а имам и скъсяване на шийката 70%. Обаче забравих да я питам как става съчетаването на но шпа и парацетамол, който невролога ми изписа заради болката в ставите.
От жегата много ми се подуват краката. Чудя се има ли начин да намаля подуването?
А следи от белтък в урината имаш ли за подуването. И на мен ми се подуват и днес си пускай урина и имам следи на белтък. Чудя се да не е от това. На 06.06 съм на консултация.

Нямам белтък в урината.
Според мен е от жегата, пък и днес се понатоварих. Странното е, че единият крак се подува видимо повече. Може и от походката да е, защото заради ставите започнах да куцукам като баба Flushed

# 181
  • София
Аз пък снощи като си легнах и усетих, че ме болят зъбите. Ама не един зъб, а сякаш цялата горна дясна страна. Нищо не съм пила и нищо не съм правила и после заспах. Но беше много странно, никога не са ме боляли зъби.

# 182
  • WonderLand
Мен пък напоследък ме болят зърната, гърдите ми не са нито подути, нито имам коластра, нито пък някакъв друг дискомфорт, но зърната специално ме наболяват. Предполагам и това е предшественик на раждането.

# 183
  • София
Мами сложете някакви противоплъзгащи стелки в тия бани, стига инциденти, малко остана, дръжте се Heart
Аз си " гнездя" тия дни, тежко или не, чистя и подреждам, а все ми се струва, че е разхвърляно и няма да ми стигне времето.
Спирам магнезия в 37г.с., но- шпа пия когато реша, че имам нужда.
В Четвъртък ще гледаме бебка и на тонове.
Спокойна нощ!

# 184
Мен ме гони безсънието тази вечер, обикновено си спиме с бебето, но тази вечер - не.. Ние бяхме днес на тонове, бебка беше много активна, чак ме накараха да се обърна, да не получи тахикардия. В четвъртък съм на преглед и искрено се надявам да сме пораснали - поне до 2300 гр., знам че апаратите дават отклонения с теглото, но все пак 300 грама за 2 седмици ми се струва реалистично. Страх ме е, че плацентата застарява (все пак съм в 36+2), и вероятно няма да я храни така както ми се иска, но да порасне още малко.. Аз като пия магнезий се чувствам добре, предполагам, че като го спра ще започнат усещанията, за които и вие пишете - болежки тук/там..

# 185
И аз днес паднах за първи път в банята по дупе. Доста се стрестнах ,но освен че си натъртих петата,всичко изглежда добре и бебко си рита активно .

# 186
Мен ме гони безсънието тази вечер, обикновено си спиме с бебето, но тази вечер - не.. Ние бяхме днес на тонове, бебка беше много активна, чак ме накараха да се обърна, да не получи тахикардия. В четвъртък съм на преглед и искрено се надявам да сме пораснали - поне до 2300 гр., знам че апаратите дават отклонения с теглото, но все пак 300 грама за 2 седмици ми се струва реалистично. Страх ме е, че плацентата застарява (все пак съм в 36+2), и вероятно няма да я храни така както ми се иска, но да порасне още малко.. Аз като пия магнезий се чувствам добре, предполагам, че като го спра ще започнат усещанията, за които и вие пишете - болежки тук/там..
Не се притеснявай и на мен в 34 г. с ми казаха 3 степен плацента с калцификати, а бебчо си е наддал идеално за 20 дни 600 гр. Аз се бях стреснала, но АГ ме успокой, че е нормално. В повечето случай е индикация за по ранно раждане в смисъл примерно 10 дни преди термин.

# 187
Да питам има ли някоя, която пие магнезий след 36 г.с.? На мен АГ ми каза да го пия до края на месеца, което ще е 37+3 (а аз пия конска доза- два Диаспорала на ден), че чак се чудя да не взема пък много да туширам тонуса на матката, да не тръгне после раждане. Освен това трябва да почивам, че да нямам много контракции- бебчо понеже не върви много едър и да стои вътре още. Но с предната бременност някъде 35-36 седмица ми спряха магнезия и родих в началото на 38, но бях много активна. Сега с това лежане и магнезий...незнам

# 188
Да питам има ли някоя, която пие магнезий след 36 г.с.? На мен АГ ми каза да го пия до края на месеца, което ще е 37+3 (а аз пия конска доза- два Диаспорала на ден), че чак се чудя да не взема пък много да туширам тонуса на матката, да не тръгне после раждане. Освен това трябва да почивам, че да нямам много контракции- бебчо понеже не върви много едър и да стои вътре още. Но с предната бременност някъде 35-36 седмица ми спряха магнезия и родих в началото на 38, но бях много активна. Сега с това лежане и магнезий...незнам
На мен АГ-то ми каза да го спирам 4 седмици преди термин, т.е. в 37-ма г.с., но аз много се чудя дали да не го спирам в 36 г.с. Rolling Eyes Явно не е необичайно да го изписват по-дълго.

# 189
аз, ама по мое усмотрение, не по лекарско.. Но подготвителни контракции си имам поне по 10-тина на ден.
Petia_92- аз нямам нищо против да родя 10-тина дни преди термин, въпроса е мишката да е около 2500 грама.

# 190
  • София
А защо масово сте пили Магнезий? На мен последния месец ми изписаха желязо и магнезий и аз си пих до вчера, когато ми свърши магнезия, без да ми казва АГ. За желязото ми каза кога да спра, но това не. Преди това не пиех нищо. Ааа също си продължавам фолиевата киселина, докато не ми свършат хапчетата, не мисля, че ще навреди.

# 191
Аз си ги допивам и от утре спирам магнезия. В 36 г.с. навършена. Минах док, беше забързо, измери бебка 2650.  Каза, че сме на финалната права и почваме да чакаме, но поне още седмица да почака, даже 10-12 дни, че скоро е на каката рожденния ден, да не се засечат...

# 192
На мен ми изписа магнезий в 16 г. С., засече контракция на ехографа, която аз не усетих и каза, ще го пиеш до 34 седмица. В 34+4 ми каза, ще го пиеш до 35+6. А желязо ми бяха и писали в 27+4, през ден, една опаковка, пих го до началото на май и го спрях и си взех витамини на джеймисън, от които хемоглобина се вдигна. Е, и изследвания на желязото си пуснах преди да почна витамините и серумното желязо ми беше над горната граница.

# 193
На мен магнезият ми казаха да го спра една седмица преди секциото,което е около средата на юни.

# 194
  • София
Магнезия ми изписаха заради чувствителна матка и над 15- 20 подготвителни контракции още в 5 месец.
Интересно че с каките нямах до самите раждания, а сега и магнезий и но шпа.
Спирам магнезия в петък, 37+ 2 дни.

Общи условия

Активация на акаунт