Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 406
  • 709
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм в 36+2, не пия нош па, но реших да си удължа до 36+6 магнезия,понеже бебето върви малко (в 34+4 беше 2 013 гр.), да го задържа да влезе поне в юни (термина ми е 24.06). Тоновете не ми отчитат засега контракции, аз не съм и усетила нищо болезнено (вероятно заради магнезия), втвърдявания обаче си имам, особено като мърда бебето с ръчички (главично е).

# 166
Divi_86, аз нямам никакви разкъсвания и шевове, но си ме опъва накак лекичко отдолу. Смятам, че е нормално. Когато ме приеха за раждането бях с много силна кашлица, която все още ме мъчи, е няма такава мъка да се изкашлям... имах чувството, че се сцепвам отдолу.

# 167
Възможно е, аз съм забрлязала, че от глобули с хиалуронова киселина ставам много мокра след това. Иначе точно тези ни ги препоръчаха на училището за бременни за улесняване на раждането и намаляне шанса за разкъсвания.
Благодаря, успокой ме. И на тези основата им е хиалуронова киселина. Точно за това ми ги изписаха. За по малък шанс от разкъсвания.
😊

# 168
А аз да попитам има ли още мами, които не са минали 36-та седмица?! Аз съм 35+2 и напоследък доста често като се преуморя ми се налага да пия Но-Шпа. Знам, че не е препоръчително, но ми е много важно да удържа още една седмица поне. Та има ли други, които пият Но-Шпа от време на време?!
И аз съм в 35+2 пия го от няколко дни всеки ден, че съм с болки.Ти с болки ли си ?

# 169
Здравейте, момичета.
Може ли раждалите вече (с предизвикване) мами да споделят как точно им е протекло раждането - след колко време започнаха кантракциите, имахте ли изобщо някакво разкритие преди да ви сложат вагиналното хапче или системата и след колко време успяхте да родите?  Има ли вариянт да те вкарат за предизвикване и да успееш да родиш чак след ден-два?

Здравей,

Директно на последния ти въпрос — не, ако ти пуснат система и да, ако те изчакат без система. Но няма гаранция, че по единия или по другия начин ще боли по—малко. Питах моя близка, която не е била на система, и е чакала два дни, в които каза, че и е било много тегаво.
При мен раждането не беше с предизвикване, но нещата се припокриват в доста голяма степен с въпроса ти. Аз получих разкритие 3 см спонтанно, като не съм имала болезнени контракции. Преди това не съм и разбрала, че съм го имала. 😁 Разбрах напълно случайно на рутинен преглед в 34 седмица и директно ме приеха в отделението. Приеха ме на 15—ти този месец, родих на следващия ден. Нищо не ме е боляло предните дни. По думите на лекарката ми нямаше смисъл да се спира раждането, защото си беше тръгнало самичко да излиза бебето. Пък и аз бях с тесен таз и вероятно така е било по—добре, че иначе щеше да е прекалено травмиращо 😁 Не е задължително да имаш болезнени контракции за разкритието! Ти имаш ли разкритие?

Нямам никакво разкритие, точно за това ми казаха, че първо ще ми поставят нещо вагинално (което било по-слабо и щадящо) и едва след това може евентуално да ми пуснат и  система. Но трябвали да минат поне 12 часа след поставянето на това нещо. Та ми е малко притеснено относно това, колко време ще трябва да чакам докато почнат каквито и да е контракции и какво да очаквам като цяло.

# 170
аз не мога да разбера все още кое е контракция , кое не е , в момента имам и по различни болки вече на целия кръст , до сега беше вдясно таза , отделно и някакво напрежение или и аз не мога да определя точно в областа на слабините и между краката и за това питах раждалите какво са усещали непосредствено преди раждането и кога са решили да отидат в болницата

# 171
Родилната контракция е доста силна болка - обхваща кръста и матката, като менструална болка. Отпуска и схваща, като спазъм, периодично. Ако те боли постоянно, не е контракция, но не значи, че няма да имаш разкритие или скъсяване на шийката. За по-сигурно иди на лекар.

# 172
  • София
maryito82, засега нямам кой знае какви болки, но напоследък явно се натоварвам повече и започва да ме наболява леко и пия Но-шпа. Тази нощ даже се събудих по една време с леки като менструални болки ( досега не ми се е случвало, но предполагам вече е нормално да започне да ме наболява тук-там ), изпих една таблетка и до сутринта си спах без проблем. Питам, защото доколкото знам Но-шпа не е препоръчително в последните седмици, тъй като може да доведе до скъсяване на шийката. Но като гледам как всички си го пием, значи едва ли се стига до там Wink

# 173
При мен е същата работа, нямам нито разкритие, нито скъсяване на шийката на матката, а вече съм 39 +4 г.с. и отивам към преносване. Освен това и бебето е много високо. Затова искат да ми предизвикат раждане, но още обсъждаме, не сме говорили за вариант да отпускаме шийката, но трябва да питам...

Здравейте, момичета.
Може ли раждалите вече (с предизвикване) мами да споделят как точно им е протекло раждането - след колко време започнаха кантракциите, имахте ли изобщо някакво разкритие преди да ви сложат вагиналното хапче или системата и след колко време успяхте да родите?  Има ли вариянт да те вкарат за предизвикване и да успееш да родиш чак след ден-два?

Здравей,

Директно на последния ти въпрос — не, ако ти пуснат система и да, ако те изчакат без система. Но няма гаранция, че по единия или по другия начин ще боли по—малко. Питах моя близка, която не е била на система, и е чакала два дни, в които каза, че и е било много тегаво.
При мен раждането не беше с предизвикване, но нещата се припокриват в доста голяма степен с въпроса ти. Аз получих разкритие 3 см спонтанно, като не съм имала болезнени контракции. Преди това не съм и разбрала, че съм го имала. 😁 Разбрах напълно случайно на рутинен преглед в 34 седмица и директно ме приеха в отделението. Приеха ме на 15—ти този месец, родих на следващия ден. Нищо не ме е боляло предните дни. По думите на лекарката ми нямаше смисъл да се спира раждането, защото си беше тръгнало самичко да излиза бебето. Пък и аз бях с тесен таз и вероятно така е било по—добре, че иначе щеше да е прекалено травмиращо 😁 Не е задължително да имаш болезнени контракции за разкритието! Ти имаш ли разкритие?

Нямам никакво разкритие, точно за това ми казаха, че първо ще ми поставят нещо вагинално (което било по-слабо и щадящо) и едва след това може евентуално да ми пуснат и  система. Но трябвали да минат поне 12 часа след поставянето на това нещо. Та ми е малко притеснено относно това, колко време ще трябва да чакам докато почнат каквито и да е контракции и какво да очаквам като цяло.

# 174
И на мен вчера ми каза да подновя приема на но шпа, заради контракции. В 35+6 съм и било рано още да излиза, а имам и скъсяване на шийката 70%. Обаче забравих да я питам как става съчетаването на но шпа и парацетамол, който невролога ми изписа заради болката в ставите.
От жегата много ми се подуват краката. Чудя се има ли начин да намаля подуването?

# 175
И на мен вчера ми каза да подновя приема на но шпа, заради контракции. В 35+6 съм и било рано още да излиза, а имам и скъсяване на шийката 70%. Обаче забравих да я питам как става съчетаването на но шпа и парацетамол, който невролога ми изписа заради болката в ставите.
От жегата много ми се подуват краката. Чудя се има ли начин да намаля подуването?
мен ме спасява , вдигането на краката малко на високо , и по малко ходене

# 176
  • София
А следи от белтък в урината имаш ли за подуването. И на мен ми се подуват и днес си пускай урина и имам следи на белтък. Чудя се да не е от това. На 06.06 съм на консултация.

# 177
Ох,момичета така паднах в банята преди малко с цялата си тежест се хлъзнах и паднах по дупе.Добре че не си ударих корема.Доста се изплаших наду ми се леко китката и имам синка на гърба, ама бебчо си мърда.Много внимавайте в банята.

# 178
Ох,момичета така паднах в банята преди малко с цялата си тежест се хлъзнах и паднах по дупе.Добре че не си ударих корема.Доста се изплаших наду ми се леко китката и имам синка на гърба, ама бебчо си мърда.Много внимавайте в банята.

Съжалявам, изплаши ли се много? Бебчо е предпазен, надявам се да си добре и да мине бързо натъртването!

# 179
Аз имах подобно преживяване преди 4 дни. Всичко е наред с бебо споко и аз се бях притеснила. Бях на консултация в понеделник и ми казаха, че всичко е наред не се шашкай.

Общи условия

Активация на акаунт