Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 442
  • 709
  •   1
Отговори
# 555
Това с размерите и мен малко ме притеснява. Моят мъжага,ще се окаже най-дребен в групата ни. Вчера 36+4 го измериха 2450. Секциото ми ще бъде в периода 17-20 юни. Другият петък ще решим кой ден. Дано си стои до тогава и да наддаде още малко поне.😃

# 556
  • WonderLand
Момичета, тая сутрин нещо ми е лошо, имам и контракции повече от обикновено. Нещо доста ми беше паднал хемоглобина последно и в комбинация с ниското кръвно съм направо парцал.

За къпането на бебето според мен ако се е потило, пипали са го хора, било е много време навън сред прахоляк, памперса е пропуснал и т. н. е окей да се къпе с измивен продукт, ако ще това да е всеки ден. Иначе къпането и обливането с водичка преди вечерния сън е по-скоро ритуал за самото бебе, след който то да знае, че следва сън, та ако не е имало аварии и си е било вкъщи може и без препарати. Някои бебешки продукти доста изсушават кожата и понякога не са нужни.

# 557
  • София
Благодаря ви, момичета! Знам, че меренето е много относително, особено когато е при рализчни лекари и на различни ехографи, ама аз точно тогава преди три седмици нали бях с бъбречна и чревна криза и CRP- то ми беше станало 102, та пих антибиотик една седмица. Дотогава вървеше голям и затова започвам да се чудя и да си вкарвам някакви филми в главата. Но надявам се, че сте прави и всичко си му е наред, а просто измерванията са различни! Simple Smile

# 558
И ние бяхме на тонове вчера за първи път в 37ма пълна седмица, бебчо е 3080гр и доктора ме пита дали и предния път съм родила малко бебе.Явно за него момиче 2980гр. след 2 дена преносване и сега момче което е над 3000 гр. е малко. Но поне не ми каза нищо което да ме притесни.

# 559
Да съобщя още една хубава новина:

Мама galka_5 си има бебе Мартин, роден на 31.05 - 3400гр и 51см.

smile3504

# 560
Честито на новите бебчета - двете принцески и двамата ни юнака! Да са здрави! ❤

# 561
Честито на мама galka_5. Жив,здрав и много щастлив да е Мартин!🍀

# 562
Моят младеж много ме подритва и се изтяга на ребрата ми. Даже вчера имам чувството, че го прещипах все едно, понеже усетих, че нещо запъва като прилягвах на леглото.. Той си мърда и главата и ръцете и раздава юмручета на яйчници, пикучен мехур и всичкото му екстри там. Доста е болезнено..

Момичета съжалявам за въпроса, но майка ми не можа да ми даде адекватен отговор. В 8ми месец ми се появи първият хемороид, да ми е честит. Сега остават 5 дни до термина и вече съм с два. С нищо не съм мазала до сега, но се притеснявам, че на раждането и това ще допринася за болка. Исках да Ви попитам, дамите с тези принадлежности, имаше ли значение това изобщо при раждането Ви или? Чудя се дали да взема крем сега и да започна да мажа..

# 563
  • София
Повярвай ми изобщо няма да се сериш за хемороида като те напънат контракциите. И двата пъти имах, но не мисля, че ме е боляло повече заради тях.

# 564
palaska, аз бих почнала да ги мажа...за да не се възпалят допълнително...много е гадно ,знам...но какво да се прави ...за съжаление получаваме такива "екстри"...успех🍀

# 565
Аз се включвам малко да се оплача.
Сега се връщам от тонове, които според докторката са много добри, но...
По време на записа имах една по-сериозна контракция, която не усетих, но при нея има спад в тоновете на бебето, та за това днес вечерта ще трябва да отида до болницата, за да ги повторим.
Не знам точно какви са ми вариантите за раждане, ако се наложи бебето да бъде извадено по-рано, дали при такива случаи се прилага предизвикване или директно секцио, но което и да е никак не се чувствам добре Sad

# 566
palaska, аз бих почнала да ги мажа...за да не се възпалят допълнително...много е гадно ,знам...но какво да се прави ...за съжаление получаваме такива "екстри"...успех🍀

И аз съм със същата “екстра” и се чудя с какво да ги мажа. Някой да знае безопастно мазило за бременни?

# 567
  • София
Прокто гливенол

# 568
Честито на мама galka_5! Да й е живо и здраво бебчето! Hug

# 569
И аз имам хемороиди още от преди първата бременност, по време на раждането не се усещат, но след напъните така яко нацъфкаха (извинявам се за израза), чак акушерката малко се притесни. После ме боляха повече от шевовете. Сега с тази бременност много рано ми се появиха, ще видим в какво състояние ще са след раждането. За бременни и кърмачки може Прокто гливенол или Цикатридина за мазане, но те облекчават неудобството, иначе не спомагат много за прибирането

Общи условия

Активация на акаунт