Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 447
  • 709
  •   1
Отговори
# 540
Честити бебенца, да са живи и здрави и много спокойни Simple Smile
За новородени бебета според мен не е ОК да се експериментира с немедицинска козметика - за мен Бочко, Здраве, Джонсън, Нивеа и всякакви щуротии от супермаркетите не са вариант за никакъв етап от растежа на бебето. Големият ми син се обрина от душ гел Бочко като беше на 3 години - баба му купила от кварталния магазин. А той никога не е имал проблемна кожа. Не е нужно да се изхвърляме с много скъпи козметики ако нямаме възможност, има много добри от среден клас, но експерименти аз поне няма да си правя. Същото е и с памперсите - с големия веднъж пробвах някакви на Била малко след годинката - голяма греда. Освен че пропускаха, ами и се събираше пълнежът на топка. В началото докато опозная организма на бебето смятам са залагам на сравнително добри марки.  

Изобщо не съм съгласна с вашето мнение. Замислете се, че майките ни навремето едва ли са имали толкова голям избор от козметика (ако изобщо са имали избор). Освен това няма как козметика, предназначена за деца, да не преминава през някакъв контрол (било то Бочко, Здраве или нещо за 40-50лв.) За памперсите съм на същото мнение - марката Памперс е с изкуствено завишени цени само заради самата марка (както превръзките на Always).  Лично мое мнение е, че има доста по-достъпни марки, които вършат абсолютно същата работа. А и за мен е безсмислено да се дават толкова пари за нещо, което се изхвърля след това. Simple Smile
Да,  то всеки си преценява, но това, че ние навремето сме гледани със свинска мас и "откърмени" с кисело мляко не значи, че е било правилно, а че с това са разполагали. Вече изрично по лекциите и педиатърката ми също казват, че не е добре да ден ползва примерно свинска мас, защото не съдържа необходимото за бебешката кожа, а основно запушва порите. А за козметиката цитирам това, което съм научила от училищата за родители (не от рекламните агенти). Нооо затова и децата са "продукт" на родителите си, т.е. всеки си взема решение за неговото дете. Аз така преценявам по лош опит с козметиката и памперсите (всички ми пропускаха без Памперс премиум), но нямам претенции, че купувам най-скъпото, ще си ползвам Тео бебе препарат за пране, всичко от баткото откъм оборудване и каквото са ми дали приятелки. Ще си къпя бебето веднъж-два пъти седмично с душ гел по новите препоръки, ще си го обливам само с водичка иначе. Моят мъж има алергии, докарани от неговите родители точно заради това, че навремето не са имали нито познания, нито продукти. Само се надявам аз да не докарам насила нещо на моите деца, но понякога не може да се знае. Да са ни живи и здрави и без бебешки проблеми Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 21:35 от Milk-choc

# 541
  • София
Момичета, спокойно, само даваме мнение кой какво е избрал в началото, по- натам практиката и бебетата ще ни покажат дали избора ни е бил ок.
Крем за подсичане винаги слагам само при нужда. Ако дупето и съдържанието на  памперса не са били дълго време в контакт, миенето би трябвало да тушира необходимостта от постоянно мазане или пудрене. Къпане с препарат също не е нужно да се прави всяка вечер, или поне аз след първата девойка започнах по- лабаво с правилата.
Има вечери, в които даже няма да ви се къпе, а само ще искате да се стоварите в леглото Stuck Out Tongue Winking Eye

# 542
Момичета, как мърдат бебоците в коремчетата ви? Нещо тая вечер ме съсипва... От няколко часа то е мърдане, ритане, боксиране... Направо започвам да се притеснявам дали няма някакъв проблем... Уж знам, че движенията към края се забавят, малката напоследък си е доста активна и много дискомфорт и болки причинява. Радвам се, че мръдка ама не знам дали е нормално чак толкова.

Козметика мисля на Юриаж да взема, харесва ми марката и имат доста изгодни големи разфасовки.

# 543
Моето диваче рита много и вече ми е доста болезнено.Аз да се оплача че напоследък доста често усещам как ми потича нещо,не е много.Чудя се дали не е от глобулите които слагам от 4ри дена.Не знам дали е нормално като изляза от тоалетната и съм пишкала вече,правя няколко крачки и усещам леко подмокряне.Добре че ползвам ежедневни превръзки...

# 544
  • София
При изписването вчера нищо не ни казаха, като дойде педиатъра вкъщи каза, че имал малко жълтеница, стъпалата му бяха думички и ни каза да даваме вода със захар между храненията по 10-15мл. И аз прочетох за по-често кърмене и слънце. Вие извеждате ли го или стоите в по-осветена стая?

За изписаните вече бебче с какво ви казаха да лекувате жълтеницата?
на нас ни дадоха глюкоза и да стои повече на слънце ама то пък сега с това време някакво слънце няма. И по-често кърмене. От 31ви почнахме глюкозата има леко избеляване ама трябва още. На вас казаха ли нещо?
Не знам за кърмене и слънце, но аз с първото дето изкара патологична жълтеница, а не физиологичната, която всяко дете я има. Още в родилното му беше засилен билирубина и след като ни изписа ха и личната дойде за втори преглед вкъщи след месец, установи, че и жълтее. Като пуснахме кръв за билирубина, при норма някъде до 19.-20мисля че беше, на бебето ми беше 220. Оказа се, че с кърмата допълнително съм му увеличавала жълтеницата. Тогава отидохме в Токуда при невероятната Масларска и тя ми даде някакви прахчета да пия 5 дни, фенобарбитал. И така постепенно се изчисти от жълтеницата. Също Масларска ми каза, че ако не беше над дало бебето за двата месец е, ни оставя в болница. Но само прахчетата ми каза да пия и да продължа да го кърма. И така се изчисти. Тта съвета ми е, да му следите билирубина. Това е показателят за жълтеница.

# 545
Момичета, как мърдат бебоците в коремчетата ви? Нещо тая вечер ме съсипва... От няколко часа то е мърдане, ритане, боксиране... Направо започвам да се притеснявам дали няма някакъв проблем... Уж знам, че движенията към края се забавят, малката напоследък си е доста активна и много дискомфорт и болки причинява. Радвам се, че мръдка ама не знам дали е нормално чак толкова.

Козметика мисля на Юриаж да взема, харесва ми марката и имат доста изгодни големи разфасовки.

Не се притеснявай,  моят малчуган е същият! От седмици наред всяка вечер ме побърква от ритничета . По няколко часа не спира и на моменти е доста болезнено . И аз като теб се бях притеснила,  но преди 2 дни бях при моят АГ и му споделих за това , прегледа ме на ехографа и думите му бяха " Нормално е всичко , няма данни за страдания на плода " Simple Smile ... та се успокоих .

# 546
  • София
Момичета, аз нещо доста се притесних днес след прегледа. Досега се следих в Надежда и последния преглед там ми беше преди три седмици и винаги бебето е вървяло по-едро със седмица напред - тогава беше 2420 гр. А днес за пръв път бях на преглед при лекарката, при която ще раждам и нейният ехограф го изкара даже малко  - 2700 гр, което отговаря на 35+3. А аз съм 36+4. Та сега се чудя наддава ли това бебе и как от по-едро изведнъж се оказа малко?! Вярно, че са различни лекари и ехографи, ама все пак се постреснах. Дано всичко е наред и си наддаде нормално!

# 547
  • WonderLand
Sunny_kid имат си бебоците периоди на растеж и застой. При мен също както вървеше едър бебока на последния преглед според ехограха за 10 дни беше качил няма и 150гр и излизаше малък. Съветвам те да го следиш и да не се притесняваш толкова, щом си мърда и ритка 2 700 не е чак толкова малко тегло.

Иначе и моя бебок напоследък е много активен и се притеснявах да не се врътне, но доктора ме успокои, че няма как да стане това. Не ми създава никакъв дискомфорт освен някое друго юмруче в пикочния мехур и факта, че вече много ми тежи и едва ставам като седна някъде.

# 548
Sunny_kid имат си бебоците периоди на растеж и застой. При мен също както вървеше едър бебока на последния преглед според ехограха за 10 дни беше качил няма и 150гр и излизаше малък. Съветвам те да го следиш и да не се притесняваш толкова, щом си мърда и ритка 2 700 не е чак толкова малко тегло.
Абсолютно съм съгласна, ние си вървим дребнички още от третата фетална, и бяхме в 36+4 - 2530 грама.  А и както си говорим от много време, не винаги са точни измерванията - все пак главичка, коремче и бедро, едва ли дават точно грамаж за един човек.

# 549
  • Сандански
Момичета, аз нещо доста се притесних днес след прегледа. Досега се следих в Надежда и последния преглед там ми беше преди три седмици и винаги бебето е вървяло по-едро със седмица напред - тогава беше 2420 гр. А днес за пръв път бях на преглед при лекарката, при която ще раждам и нейният ехограф го изкара даже малко  - 2700 гр, което отговаря на 35+3. А аз съм 36+4. Та сега се чудя наддава ли това бебе и как от по-едро изведнъж се оказа малко?! Вярно, че са различни лекари и ехографи, ама все пак се постреснах. Дано всичко е наред и си наддаде нормално!
Прави са момичетата, имат си периоди бебчетата на застой и растеж. Ние както бяхме дребнички и изоставаше доста, сега в 36+1 бяхме 2800. Докторката много се зарадва и каза че си е в норми. Така че 2700 не е много малко според мен за седмицата, в която си.

# 550
И моето бебе така лавира в размерите, при това една и съща лекарка си ме следи. Два пъти ми казва, че върви седмица напред и изведнъж хоп- слабо било, пък с голяма глава, нямало да стигне 3 кг до термин и ми каза да пия протеин да наддава. На следващия преглед я питам още ли му е голяма главата пък е слабо, тя го гледа и каза, че всичко е нормално. Явно зависи как успяват да ги замерят, пък и ехографите са настроени за средни стойности, няма как всички бебета да са с еднакви глави, коремче и бедра Simple Smile пък и по-малки да се родят, като са доносени няма проблем. Ще се нашишкат като се родят Simple Smile

# 551
Аз всяка вечер къпя моята бебка с измивно и сутрин я къпех докато не излизахме, а сега само дупето мия. После хубаво размачкам и правя масажче, че то само да се лежи по цял ден не и живот Simple Smile  Дори в неонатология питах за това с вода само, и им стана много странно а даже една от сестрите ме пита - " е добре то какво ще го измиеш само с вода?" . Та и аз като си я прибрах се запитах същото. Ами то се повръща, поти се, разнасям я, излизаме по прахоляка на вън, каката я пипа, ака на всяко второ хранене(не мога да я мия всеки път, защото има рефлукс и връща цялото мляко), случвало се е памперс да пропусне. Как след всичко това само да я изполея с вода?

# 552
Дори дупето на каката мия всяка вечер с вода, като я къпя с косата тогава с душ гел. Лятото й правя душ с душ гел по-често.
Всеки си решава, но и аз не ползвам толкова много козметика.
За теглото - в понеделник дежурния лекар измери бебка 2.5 кг, в сряда моя док каза около 3 кг, а използваха един и същ кабинет Grinning. Добре че моя док не ме плаши с размери, изоставане, напредване. То е много относително, не веднъж сме го писали. Няма как да се определи точен размер, дори и по-дребничко да е бебето, ще навакса после.Hug

# 553
Моята бебка на 1.06 при АГ което ме следеше , излизаше ,че е 3526 г , а два дни преди това при АГ което избрах да ме изражда , излизаше 3126 , не знам кое е вярното , но днес пак сме на преглед и ще видим. Уж на 9.06 ми е термина ама моята май е срамежливка и не иска да излиза 😜

# 554
  • София
И аз само с вода мия. Веднъж седмично с препарат.

Общи условия

Активация на акаунт