Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 452
  • 709
  •   1
Отговори
# 525
И на мен ми докара белене на корема Джонсън миналата бременност. На бебето не го изпробвах.
Честито на новите мами!

# 526
Честото на Na_na и Avonavi! Да са ви здрави и много усмихнати бебоците. Бързо възстановяване на мамите. Hug

Откъм козметика още не съм се подготвила, понеже събирам мнения,  но със сигурност няма да е Джонсън. За тях съм чувала вече от две места, че масово предизвикват обриви.

# 527
  • София
Честити и много здрави да са Искрен и близначките Grinning
На майките им желая бързо възстановяване.
Отчета след днешните тонове при нас е една засечена контракция иии....чакаме, не бърза девойката.
От козметиката реших да пробвам мляко и шампоан на Burt's Bees, за дупе един Бочко при нужда, за зърна на Медела - Пурелан. Пампи  и мокри кърпи само за родилното взех, Памперс премиум.

# 528
Честити бебенца, да са живи и здрави и много спокойни Simple Smile
За новородени бебета според мен не е ОК да се експериментира с немедицинска козметика - за мен Бочко, Здраве, Джонсън, Нивеа и всякакви щуротии от супермаркетите не са вариант за никакъв етап от растежа на бебето. Големият ми син се обрина от душ гел Бочко като беше на 3 години - баба му купила от кварталния магазин. А той никога не е имал проблемна кожа. Не е нужно да се изхвърляме с много скъпи козметики ако нямаме възможност, има много добри от среден клас, но експерименти аз поне няма да си правя. Същото е и с памперсите - с големия веднъж пробвах някакви на Била малко след годинката - голяма греда. Освен че пропускаха, ами и се събираше пълнежът на топка. В началото докато опозная организма на бебето смятам са залагам на сравнително добри марки.   

# 529
  • WonderLand
Според мен марката и това дали козметиката е медицинска или не няма никакво значение. По-важно е как ще я понесе кожата на бебето и какви са съставките ѝ. Вече ако има доказан проблем или непоносимост към нещо е логично да се смени, но просто по презумция че детето е малко за мен е излишно.

# 530
Честити бебенца, да са живи и здрави и много спокойни Simple Smile
За новородени бебета според мен не е ОК да се експериментира с немедицинска козметика - за мен Бочко, Здраве, Джонсън, Нивеа и всякакви щуротии от супермаркетите не са вариант за никакъв етап от растежа на бебето. Големият ми син се обрина от душ гел Бочко като беше на 3 години - баба му купила от кварталния магазин. А той никога не е имал проблемна кожа. Не е нужно да се изхвърляме с много скъпи козметики ако нямаме възможност, има много добри от среден клас, но експерименти аз поне няма да си правя. Същото е и с памперсите - с големия веднъж пробвах някакви на Била малко след годинката - голяма греда. Освен че пропускаха, ами и се събираше пълнежът на топка. В началото докато опозная организма на бебето смятам са залагам на сравнително добри марки.   

Изобщо не съм съгласна с вашето мнение. Замислете се, че майките ни навремето едва ли са имали толкова голям избор от козметика (ако изобщо са имали избор). Освен това няма как козметика, предназначена за деца, да не преминава през някакъв контрол (било то Бочко, Здраве или нещо за 40-50лв.) За памперсите съм на същото мнение - марката Памперс е с изкуствено завишени цени само заради самата марка (както превръзките на Always).  Лично мое мнение е, че има доста по-достъпни марки, които вършат абсолютно същата работа. А и за мен е безсмислено да се дават толкова пари за нещо, което се изхвърля след това. Simple Smile

# 531
Аз взех за болницата шампоан и олио на Бочко,така или иначе тя ще си остане там за ползване.Ако си мислите че там ще ги къпят с маркова козметика или че ще им сложат качествени памперси...За вкъщи не съм решила още може би ще взема на Хип.За памперси съм се спряла за начало на белия памперс,после може би ще минем на зеления.Сега има доста изгодни оферти от доставчици от Англия.Само да не са Pampers от Турция,от такива баткото ми се изрина жестоко.Прах за пране взех Тео бебе,него си ползвах и с баткото и бях доволна.

# 532
  • WonderLand
Аз покрай бебеманията се запасих с един куп мостри от препарата на Тео бебе и много ми харесва как мирише, надавам се само и на бебо да понесе добре, че всичко съм прала с тоя от мострите. Ако няма проблеми мисля са продължа с него. За турските Памперс вярно ли се изриват бебетата, имам чувството, че и другаде съм го чела това, а свекърва ми се е засилила да купува огромни пакети (и не разбира от "не").

# 533
  • София
Тео бебе е ок, ма мирише малко силно. Аз взимам персил, когато ми е на промоция, много съм доволна от него. Памперсите още от баткото си го поръчвам от Англия. На цена излизат колкото лидълските (които между другото никак не са лоши, но са малко по-дебели). За козметиката да, всичко си е до кожа и до бебе. Аз залагам на медицинска в началото (баткото имаше бая сухи петна и само а-дерма действаше добре). Юриаж взимам защото има мног изгодни промоции а и мирише жестоко.

# 534
Ако детето не е с проблемна кожа, няма смисъл да се хвърляте с медицинска козметика. От бочко душ гел и шампоан съм супер доволна. От тео бебе гел за пране също. Вече, ако има доказан проблем тогава се преминавя към медицинска козметика.

# 535
  • WonderLand
Тео бебе е ок, ма мирише малко силно. Аз взимам персил, когато ми е на промоция, много съм доволна от него.

И на мен това ми направи впечатление, ама мислех, че слагам много препарат. Ако персила не е толкова ароматен може да взема направо него. Иначе за начало съм взела лидълски памперси, да видим как ще се приемат.

# 536
Честити бебчета! Да за живи и здрави и много да Ви радват!
Прочетох по горе, че ползвате крем за подсичане само при нужда. С каката преди 7 години мажех със судокрем на всяка смяна на памперса и то доста обилно🤔. Не знаех, че може да навреди

# 537
Не знам дали може да навреди, но за мен е безмислено, ако няма нужда.
Като цяло не съм фен нс прекомерно използване на козметика. Дори в началото съвсем достатъчно е бебето да се къпе само с вода.

Относно козметиката в болниците, за тези, за които са ми казвали приятелки - козметиката е била Мустела, Хип, Бюбхен, А-дерма. За каката в болницата ползваха Себамед.
Първият път ползвах прах за пране Сано Максима, сега също такъв съм взела. Слагам много малко. Омекотител не ползвам.

# 538
Аз също не съм съгласна с мнението,че ако не започна с медицинска козметика „експериментирам” с детето си. Аз ползвам най-обикновен лосион за тяло и крем за лице,както преди така и по време на двете ми бременности. Подчертавам,че лосион даже не нанасям след всеки душ. Стрий нямам,нито една. Да,знам че е до кожа,но тялото привиква към всякакви„ подобрения”,които и прилагаме. Аз лично съм взела козметика от супермаркета - „Бочко”. Ако не понесе,ще заменя с друга. Количката ми не е от 2000 лв.,взела съм дрешки от приятелка,пера с Тео ( не съм дезинфекцирала пералнята),памперсите ми са от Лидъл,следя си бременноста само по ЗК,и ще раждам в държавна болница в моя си град,нищо че съм на 30 км.от София. Който желае може да ме линчува.😁

# 539
  • София
Защо пък някой трябва да те линчува. То си е въпрос на избор. И аз като теб, с тая разлика, че се следих на частно, защото има допълнително здравно и козметика ми е медицинска, защоти имам опит от първото бебе и ми е притеснено:)
За памперсите, както писах взимам си ги на много ниска цена от олх, а количката ми е от баткото. Това са нормални неща:)

Общи условия

Активация на акаунт