Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 367
  • 709
  •   1
Отговори
# 75
По въпроса за биричката аз също си пийвам. Попитах поне 2-3 акушерки на различни лекции, за да имам база за сравнение 😁 и всяка ми казваше :" ааа,ама разбира се, как няма да изпиеш една биричка" .. Та не се притеснявам, съдържанието на алкохол е слабичко, а и има доказани ползи от биричката 😂😂

# 76
И аз пиех бира, макар и рядко. 1-2 пъти пих и малко вино.

# 77
И аз се лигавя от време на време. На няколко пъти дори се давя в собствените си плюнки и се събуждам да се кашлям... Stuck Out Tongue Winking Eye
На бирата съм голям фен по принцип, но откакто забременях е единственото, към което имам непоносимост и ми се гади. Само преди 2 седмици в някаква жега изпих една чаша. Иначе цяла зима си пийвам по 1/3 чаша винце един път в седмицата и то не всяка. Твърд алкохол-цък!

# 78
Малко късно се включвам с благодарности и да се връщат пожеланията двойно и тройно Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile На родилите мами още веднъж Честито 🌷🌺🍀🌻 и много да ви радват бебчовците.
 За заглавната страничка (ако на някой му се занимава) може да впише само дата на раждане 16.05. и име Нора.
🦋

Здравейте, мами! 37+3 седмица съм и за първи път вчера усетих болезнени контракции. Болката беше като менструалната само, че доста по-силна и по-прерязваща. Всичко продължи 30минути, обаче няма такъв страх дето изпитах хаха. Представих си как ще започна да раждам по времето, когато трябва да заспивам и доста се притесних - ще имам ли сили въобще?
 Тамън тръгнахме да засичаме и те утихнаха. Болката обаче се премести в опашната кост, имате ли идея защо? Сега не ме боли като вчера, но усещам напрежение.
Отделно: има ли мами поддържащи висок пулс? Моя от около два месеца не пада под 110..

То така е и при раждане. Ако не е планирано да раждаш със секцио, мини да те прегледат да нямаш разкритие. Щом са ти били болезнени контракциите е доста вероятно. Ако си с разкритие, ще те вкарат в отделението. Поне при мен така стана, ама аз бях с неболезнени контракции, които не усещах, но апаратът ги регистрираше. И хоп — първо с 3 см, хоп — на другия ден 5 и то си тръгна да излиза бебчето😄 Това за силите е много относително, да ти кажа.. Дори и да си се наспала, контракциите са толкова болезнени, че ще те уморят доволно още в началото и този въпрос дали ще имаш сили ще си го задаваш през цялото време, докато не родиш 😜 Не искам да те плаша, просто се подготви, че в един момент ще стане тегаво каквото и да правиш. Е, ако си с упойка вероятно ще ти е по—добре. Аз бях без и всичко свърши за има—няма 2 часа.

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 02:12 от emkaemka1

# 79
Здравейте, мами! 37+3 седмица съм и за първи път вчера усетих болезнени контракции. Болката беше като менструалната само, че доста по-силна и по-прерязваща. Всичко продължи 30минути, обаче няма такъв страх дето изпитах хаха. Представих си как ще започна да раждам по времето, когато трябва да заспивам и доста се притесних - ще имам ли сили въобще?
 Тамън тръгнахме да засичаме и те утихнаха. Болката обаче се премести в опашната кост, имате ли идея защо? Сега не ме боли като вчера, но усещам напрежение.
Отделно: има ли мами поддържащи висок пулс? Моя от около два месеца не пада под 110..
Ако ти се чете Simple Smile
    Аз мога да те успокоя, че и да не си се наспала ще ти стигнат силите, както се казва всичко си е помислено Wink
    С първото ми раждане, моите контракции започнаха преди обяд-като менструални болки, търпими и на някакви никакви интервали. Имах късмет, че след това бях на тонове(тогава ходех всеки ден, заради преносване), но на записа-нищо, нямаше кьорава контракция. Докторката ми беше на раждане, та акушерката ми каза-“ако не родиш, утре сакчето и идваш” и не знам от страх ли от какво, към 20:00 вечерта пак болки... дойде някоя, ама за кратко, интервал пак какъвто дойде, звъннах на докторката, каза да се обадя пак като засека през около 7мин.
    Мъчих да си легна да спя, ама не ми се получи много да не кажа изобщо и чак към 00:00-01:00 ч. започнаха по-регулярните болки, засичах ги до към 02:00 и хайде на път(през цялото време изобщо не си мислех, че съм тръгнала да раждам, взех си и душ и спокойно си се затъркалях към болницата). Там никакви контракции на апарата, разкритие 1см. Изпратиха мъжа ми да си ходи, на мен казаха да спя, ако мога. Е да, ама не мога. И така до сутринта-разхождах се, оправяхме документите за постъпването, с АГ си говорихме, проверки за разкритие, да ми вземат кръв и то си стана към 7 сутринта.
    До тоя момент си усещах болки, но не са били невъзможни за понасяне. Като сложиха окситоцина, друга песен запях, ама и това минава. Родих чак в 08:28, след това ми бяха дали някакъв коктейл докато ме зашият и се размърдах към 10:00...май толкова беше. После от еуфория цял ден не спах, АГ ми се скара, че с това малко бебе трябвало да използвам всеки шанс, но аз не...та легнах си чак вечерта доста късно(първата нощ не ми оставиха бебето) и така.
    Много подробно го разказах, но ми се искаше да те успокоя, че според мен няма как да не ти стигнат силите, те просто си идват, когато му дойде времето и няма значение колко си спала. Simple Smile

# 80
  • София
По повод на обличането, завиването и изписването, аз днес купих една пелена, много лека и приятна-памучна, смятам с нея да го изпишат. Отделно взех и комплект бархетни и тензухени, които може да ползвам навън и при по-топло време.
Като дрехи-имам останали от баткото, който е зимно бебе, но смятам, че мога да ги ползвам, понеже него не го навличах много и не се бях заредила с много дебели дрешки. Друго, каквото трябва, ще добавям после. Аз и това се чудя, в тези кошове за новородени, ако навън е 30+ градуса, в тях ще е сигурно поне 35...но ще карам според усещанията.

Друг въпрос имам аз, с риск да ме оплюете Flushed : позволявате ли си да си пийвате от време на време? Аз се изкушавам на няколко пъти с по чашка бира, но после ме тормози една вина...а и си мисля, ако съм пила тази чаша бира и тръгна да раждам, това дали би попречило на поставянето на упойка, ако се наложи да се слага такава?

И докато бях бременна пийвах по малко вино или бира, сега също. Само гледам да е точно след кърмене или, ако знам, че ще давам шише. Да са минали поне три часа преди следващи кърмене.

# 81
  • WonderLand
Аз не съм си позволявала никакъв алкохол, освен по една глътка бира от тая на мъжа ми веднъж на две седмици. Но пък си позволявам по половин до едно кафе няколко пъти седмично.

# 82
  • София
По две кафета на ден пия. Ако следиш количеството кофеин, няма никакъв проблем.

# 83
И аз алкохол не си позволявам, но и попринцип не съм му голям фен. Иначе кафето не мога да откажа, всеки ден по едно пия, безкофеиново обикновено.

# 84
Всеки ден пия кафе - нес по една лъжичка слагам, не пълна. Никога не пропускам, че после се чувствам като парцал и ме боли главата.
Няколко пъти съм пила по половин чаша вино - по празници. А откакто е жега пия биричка - от чашата на ММ по няколко глътки, през ден, през два. Рядко съм пила цяла бира - един път може би, но бях многоооо жадна. Не мисля, че е проблем Wink

# 85
Аз кафе и цигари не съм употребявала преди бременността и затова нямах нужда да спирам, но пък лятото много обичам да си пийвам по малко бяло винце или аперол шприц Simple Smile обаче не си позволявам по време на бременността нито глътка какъвто и да е алкохол, така ще е и при кърменето. Някак си не мога да се пречупя. Чувам, че по малко биричка можело, но за мен ще е след като приключи кърменето.

# 86
Момичета, днес като ходих да пишкам и с извинение като се забърсах имаше нещо слузесто, не много голямо. Преди няколко дена правих микробиология - беше чиста. Да не би да съм развила някаква инфекция, или пък това е част от тази “тапа”. Беше с леко жълт цвят не можах много да видя на приглушената светлина, но нямаше кръв. 😒😒 Така се надявам да не съм хванала пак гъби, че така се израдвах на чистата проба...

# 87
Не, че съм някакъв експерт, но не е изключено да е тапата. Моята първия път също беше чиста, нямаше кръв или някакви други примеси, приличаше малко(сега аз да се извиня) на гъст сопол.
Родих два дни след това Simple Smile

# 88
  • София
При мен вория път също си беше съвсем бяла. Ама и водите ми изтекоха пет минути след това.

# 89
Ха, аз се чудех дали да пиша по този въпрос,но ме досрамя. От около седмица имам такова слузесто изтичане,леко жълто и аз се притесних от гъбички да не би да са се върнали. До шестия-седмия месец имах, после успяхме да ги изчистим и много ме е страх  да са се върнали точно накрая...иначе нямам оплаквания, каквито имах преди, когато бях с гъбичките.  На 30-ти съм на преглед и може би ще искам да пуснем един секрет. Не знам дали е възможно тапата да е бяла или леко жълта и да се точи повече от седмица.. Sad

Общи условия

Активация на акаунт