Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 432
  • 709
  •   1
Отговори
# 240
  • София
До колкото знам, отиваш и казваш, че си за запис на тонове. Мисля, че се плаща 20 лева..не съм 100% сигурна, но така е поне в Шейново, независимо дали ще раждаш там или не.

# 241
Я да попитам, аз се следя на частно, но другата седмица АГ няма да я има и ме прати на тонове в Майчин дом. По принцип ще раждам там без избор, но незнам трябва ли да нося някакво направление или нещо и какво да кажа.
Аз ще раждам тук пратиха ме на тонове ли? И къде трябва да отида на регистратура ли и плащат ли се? Някой ако знае ще ми е много полезно.
според ценоразписа са им 20 лв, за другата част, трябва някой, който се следи там.

# 242
  • WonderLand
Няма проблем да ти направят запис на тонове, плащаш си на регистратурата и това е, не се знае обаче дали ще има кой да ги погледне и да ти ги разчете. В Шейново всеки работен ден до 14ч има акушерки, които да ти направят запис и да ти разчетат тоновете, след 14ч пак могат да ти пуснат тонове, но няма кой да ги разчете. Така ни обясниха на училището за бременни. Аз ходих там на тонове веднъж защото моя лекар го нямаше и никой нищо не ме разпитва.

Днес получих превод от НОИ за болничния ми, който е от 12.05 и се чудя не е ли прекалено рано.

# 243
А като ви записват тонове, гледат ли ви на ехограф?
Вчера бях при док, но не ми записва тонове, а гледа бебка на ехото. Сега в сряда ще го питам, но се чудя защо не ми записва тонове...
За преводите, моя болнични е от 13ти и аз нямам превод, според мен зависи кога ше бъде предаден в НОИ.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 10:56 от Elsi86

# 244
Няма проблем да ти направят запис на тонове, плащаш си на регистратурата и това е, не се знае обаче дали ще има кой да ги погледне и да ти ги разчете. В Шейново всеки работен ден до 14ч има акушерки, които да ти направят запис и да ти разчетат тоновете, след 14ч пак могат да ти пуснат тонове, но няма кой да ги разчете. Така ни обясниха на училището за бременни. Аз ходих там на тонове веднъж защото моя лекар го нямаше и никой нищо не ме разпитва.

Днес получих превод от НОИ за болничния ми, който е от 12.05 и се чудя не е ли прекалено рано.
Интересно, че моят е от 03.05 и още нямам превод. А доста мами имат вече.

# 245
Не се чуди, ами се радвай Simple Smile Моите и двата (7 дена до 45 дневният и 45 дневният) са подадени след 10-то число и ще получа пари другата седмица по някое време..
Иначе ако нямаш ПИК може да си извадиш за 2 минутки от всеки НОИ (ако си от София - в Младост в клона няма опашки).

# 246
А като ви записват тонове, гледат ли ви на ехограф?
Вчера бях при док, но не ми записва тонове, а гледа бебка на ехото. Сега в сряда ще го питам, но се чудя защо не ми записва тонове...

Тоновете се записват на специален апарат от акушерки , около 15-30мин( зависи от болницата) лежите свързани към едни пипети , които измерват пулса на бебето и активността на матката( контракции). След това се носят на оторизирано лице( доктор или акушерка) и се потвърждава, че са Ок или се казва, че не са( по лошия случай). Следенето на ехограф,респ преглед с доплер е съвсем различна процедура и не носи същата информация. Тонове при нормално протичаща бременност се мерят след 33-34-36г.с(по усмотрение на лекар), веднъж седмично( пак зависи пт състоянието на жената).

# 247
  • WonderLand
При мен след тоновете винаги ме гледат и на ехограф, но първо минавам на тонове при акушерките, а после при доктора и на ехограф. Това е на ЖК, но ехографския преглед е по усмотрение на лекаря, защото по ЗК имаш право само на 3 прегледа с ехограф, вече лекаря си решава дали да ти го пуска всеки път или не. (Сякаш ще му се изхаби машинката...)

# 248
Аз знам какво е запис на тонове, раждала съм вече, благодаря за разяснението Grinning Просто питам дали ви записват всеки път, защото на мен досега не са. Като се замисля и миналата бременност имам само един път или два пъти запис, не помня. Другата сряда ще питам, ако не ми пуснат. При мен всеки път ме гледат на ехограф, дано всичко е наред...

# 249
Аз знам какво е запис на тонове, раждала съм вече, благодаря за разяснението Grinning Просто питам дали ви записват всеки път, защото на мен досега не са. Като се замисля и миналата бременност имам само един път или два пъти запис, не помня. Другата сряда ще питам, ако не ми пуснат. При мен всеки път ме гледат на ехограф, дано всичко е наред...

О съжалявам. Не съм прочела въпроса добре 😂 . Или съм го прочела , ама нещо съвсем друго съм си мислела Simple Smile Сега не ми позволява да го изтрия, но може на някой да му е полезно.

# 250
  • WonderLand
Elsi86, доктора от ЖК ме иска всяка седмица след 35гс на тонове, а после гледа и с ехограф. Часния доктор само гледа с ехограф и пуска доплер, и дума не е станало за тонове при него.

# 251
- Късметлийка, моя е от 10.05 и още нямам превод, а в НОИ ми пише, че "се обработва". Явно ще ме оставят без пари тези хора.
А за тоновете - аз ходя всяка седмица, а ехографа ми е веднъж на две седмици. В различни дни са ми, но пък при един и същи доктор.

# 252

О съжалявам. Не съм прочела въпроса добре 😂 . Или съм го прочела , ама нещо съвсем друго съм си мислела Simple Smile Сега не ми позволява да го изтрия, но може на някой да му е полезно.
Не го трий, със сигурност ще е полезен поста ти. Много хора бъркат запис на тонове с доплер или ехо при първа бременност. Може би и аз не попитах правилно, но пак благодаря Kissing Face
SilverDream аз се следя само на ЖК,  но то си е като частно, впредвид че накрая ще раждам там и ще си платя. Може би затова не са пускали, знам ли. Вече съм всяка седмица, ще питам другата. Благодаря ви за отговорите!
Миналата бременност ми записаха 1-2 пъти, но много гадно лежиш по гръб 20-30 мин, бебето риташе и разместваше апаратурата. Имаше много прекъсване, накрая док каза (същия доктор пак), Супер са и това беше. Аз нищо не разбрах хах.

# 253
  • София
Искам да Ви питам, знаете ли начин как да почистя бебешки играчки от батлото и такива които са ми дали. Особено тези дето се водят с бебешки плюш, като плюшени са.

# 254
  • София
Плпшените ги пера, другите с препарат за почистване на играчки Нук или Френдли.

Общи условия

Активация на акаунт