ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 10 - След финала

• 43 600
  • 624
  •   1
Отговори
# 150
Има сериали, които като ги изгледаш, почти веднага ги забравяш. Този, поне за мен, определено не е в тази категория. Много ще се радвам, ако успеят да го продадат някъде навън, защото аз, като страстен любител на този жанр с много изгледани крими поредици зад гърба си Sunglasses, наистина намирам Дяволското Гърло по някакъв начин уникален и български.

Доколко достоверно са представени събитията от онова време е друг въпрос. Вече успях да вляза в няколко спора с по-възрастни мои роднини относно този аспект на сюжета и не ми се дискутира повече в тази насока.

За мен Вяра Коларова добре изигра образа на Руфинка, внесе необходимата доза мистика и напрежение. Иначе  предполагам, че никой сериозно не е очаквал най-накрая тя да посочи с пръст кой е убиецът.

# 151
  • Там,където се събуждам щастлива.
Руфинка нали е прототип на Ванга? Тя също е говорела по този начин. Без да е конкретна, но да си вадиш сам заключения. Мисля.

# 152
  • Street of Dreams
Според мен пък гримьорите бяха свършили ужасна работа в образа на Руфинка - не съм виждала толкова зле направен слепец, тези лещи бяха някакъв майтап сякаш. На мен по-скоро ми стана смешно от нея.

# 153
Ролер на Руфинка според мен беше в друг аспект, просто да събуди у нас размисли, едва ли са наблегнали на нея като на конкретен образ който да претърпи някакво развитие. И дано наистина да го изкупят чужди телевизии този сериал, заслужава световно признание, не преувеличавам грам.
Всяка серия те държи под напрежение

# 154
След първият епизод писах, че Руфинка е във филма за екзотика и ролята й е епизодична. Много специалисти тогава се намесиха в темата с "превод" на думите й. Сега след края на сериала е лесно да се тълкуват думите й, но през цялото време са се давали неверни тълкувания.

# 155
Идеята да се ползват различни кътчета от страната е много добра, може да помогне на туризма. Завъртя ми се идея около кокаина на нос Шабла , ако Милошев и екипа му се вземат в ръце бързо, може да направят нещо . И да Краси и Попето като тандем звучи много добре .

# 156
Между другото нали говориха, че са рязали доста кървави сцени преди да излъчат ДГ за да става за гледане. Така че може действително да е имало някакви ретроспективни флаш кадри за това как са станали убийсвтата накрая, но да са били много „кървави...“ и да са ги отрязали.

# 157
Като споменаваш това се сещам,че Владо беше качил снимка с Христо,двамата в залата за разпити.Дрехите им са същите като тези от финалния епизод,а такава сцена не излъчиха. Може би са имали няколко идеи за залавянето на Асен,но накрая са решили да го убият.

# 158
  • Другата България
Аз започнах да гледам отначало. Минах първи епизод и се замислих за думите на Руфинка. “Шейтан се е събудил” - явно има предвид, че Асен е разбрал истината. Обаче после казва “дзвер е изпратил” - все едно не става дума за един човек 🤔.
“Чорно му е сорце” - може би това е препратка, че е почернен, а не че е злодей...
Според мен Шейтан е пещерата. И е много логично - Дяволското гърло (шейтан=дявол) се е отворило/събудило, след земетресението.
Асен е гневен и отмъщава, затова той е "дзвер" и с "чорно сорце".
Според мен това е абсолютно точно.
Както и Живот даваш, смърт получаваш - за майката на Асен, която умря от ръцете му.
На същото мнение съм и аз.

# 159
Идеята да се ползват различни кътчета от страната е много добра, може да помогне на туризма. Завъртя ми се идея около кокаина на нос Шабла , ако Милошев и екипа му се вземат в ръце бързо, може да направят нещо . И да Краси и Попето като тандем звучи много добре .

Звучи добре, но Краси ще се пенсионира. Попето има семейство. Единственият, който може, а вероятно и ще иска да се махне от Смолян е Филип.

# 160
Хареса ми, за първи път професионално направен и конкурентоспособен български сериал, на който аз непрекъснато се опитвах да отгатна убиеца. Много съм горда, че го стоплих някъде към средата.

Има един проблем обаче - сюжетчето ужасно прилича на третия сезон на Bron/Broen.
Скрит текст:
Само че там беше едно момче, което открива кой е баща му (донорът), от който майка му е забременяла в клиника за ин витро и тръгва да отмъщава за нещастния си живот на хората, които смята, че са виновни, като прави с телата им зловещи картини според ролята им в неговото нещастие.

Освен това има един повтарящ се момент във всички крими сериали - когато голям артист играе привидно дребна роля и през цялото време се мотае наоколо, без много значение за сюжета, най-вероятно той е убиецът. Почти винаги е така. Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 21:36 от Victoria Milano

# 161
А така, мерси, че ми преразказа 3 сезон на Мостът. На втория съм все още Joy

# 162
Извинявам се! И аз се усетих, че дадох спойлер, ама... Пак ще ти е интересно. Аз скоро гледах пак всичките сезони и не ми доскуча нито за микросекунда.

# 163
Поне го сложи в скрит текст, егати

# 164
Направено. Много съм нова тук, не знаех за тази опция. Още веднъж - извинения.

Общи условия

Активация на акаунт