ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 10 - След финала

• 43 607
  • 624
  •   1
Отговори
# 165
И това живот даваш - смърт получаваш , остана да виси..

Не, не остана. Истинският баща на Асен - убит. Живот дал, смърт получил. Осиновителят - дава му живот, в смисъл дом, прехрана и т.н., но получава смърт.

# 166
Чудя се,защо вадите думите на Руфинка от контекста,в който са казани. Тя съзнателно отиде и ги сподели на човека,за който се отнасяха-Донка. По-скоро бяха предупреждение да не качва детето на високо(стълбите в дома на Рамаданова),за да не го загуби(дете ти е в кърви) или тя самата да почине при раждането(живот даваш,смърт получаваш). Ако се отнасяха за Асен,майка му или баща му,едва ли точно на Дончето щеше да ги каже.

Така и не разбрах защо Мия каза,че Асен е тръгнал към Дяволското гърло,защото там било започнало всичко и там щяло да свърши. Нали стана ясно,че всичко е започнало с убийството на Недко месец по-рано в гората...недомислица от сценаристите явно.

И кому беше нужно Дианчето пак да я набутат в опасна уж ситуация.Безмислено откъм сюжет поне за мен. Това роднинско тикане не ми се понрави.

# 167
Много добре направен филм, с красиви картини, прекрасна игра на актьорите и куц сценарий. Всичко се върти върху свръхсложно престъпление, направено за да се вземе една земя в нищото, около която явно няма други собственици и е можело там - малко по-встрани да се направи въпросната къща. Интерпретацията на миналото също е като за кино - символика и хипербола.

# 168
Предпочитам да забравя  тази смешка със супер сложната интрига , за да се вземе точно тази земя . Иначе  няма да ми остане  добър спомен от сериала .  Добре направено филмче  , на което  основната идея е глуповато наивна  . Това могат да го разправят на младежите , които просто  не са свидетели на онова време .

# 169
  • Street of Dreams
Лошото е, че им го разправят.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 03:13 от OnDiNe_

# 170
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не мисля, че присвояването на имоти и начина по който  е ставало е смешка. Това заедно с преименуването на хората е една голяма трагедия за много българи. Жалко, че има сънародници, които го отричат.

# 171
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Самата история,на която лежи филма е смехотворна и нереалистична.
Та сериозно,мислите ли че едно дребно прокурорче и компания ще сторят всички деяния,осъзнавайки какъв риск поемат по "онези времена",само и само на Чанов да му направят кеф да си построи къща ТОЧНО на това място и никое друго.И откъде Чанов намира пари за апартамент и кола за Рамаданова,пък няма с тези пари да си купи нещо за него си,я имот,я апартамент..
Пълни недосмислици.
Друго - Асенчо,цял живот само едно семейство знае и е отгледан като тяхно дете,равно с Филип.Бил чакал 30г за възмездие за хора,които са били негови родители,ама само в официалният акт за раждане.Въобще откъде идва тази емоционална обвързаност към хора,които не познава,визирайки Фатма,до такава степен,че ще трепе наред по зверски начин.

Гледах филма с интерес,за да разбера дали съм права за Асен и съм впечатлена от актьорската игра.И толкова.Няма да го запомня с нищо друго.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 20:48 от Olivi@

# 172
Аз не разбрах кое и точно сега накара Асен да превърти ...

# 173
Аз пък не разбирам защо историята трябва да е била масово явление за да изглежда реалистично. Разказват ни конкретна история, която може и да е била единствена по рода си, ако е базирана на реален случай или най-често е художествена измислица и като такава може да е всякаква. Както вече се спомена днес и в реалния живот братя се хващат за гушите при делене на ниви и наследства, а какво остава по онези мътни времена някой да е пожелал нещо чуждо и да е използвал сила, власт и беззаконие за да го придобие. По онова време всички бяха навързани и се правеше услуга за услуга защото нямаше много пари. Затова и съучастниците са помогнали на Чанов, а той им се е отчел с нещо друго.

# 174
Чудя се,защо вадите думите на Руфинка от контекста,в който са казани. Тя съзнателно отиде и ги сподели на човека,за който се отнасяха-Донка. По-скоро бяха предупреждение да не качва детето на високо(стълбите в дома на Рамаданова),за да не го загуби(дете ти е в кърви) или тя самата да почине при раждането(живот даваш,смърт получаваш). Ако се отнасяха за Асен,майка му или баща му,едва ли точно на Дончето щеше да ги каже.

Нали Руфинка хвана якето на Мия? Тогава бяхме приели, че е предупреждение за Диана покрай шляенето ѝ с Лазар. Но като сме изгледали сериала, по-скоро мисля, че Руфинка говореше само за историята покрай Асен, т.е. сценаристите са пускали насоки(изказани неясно и многозначно).

# 175
  • Там,където се събуждам щастлива.
Кой е казал, че Чанов е нямал пари. Той  е искал онази земя с изгледа.
Осиновените деца мислят по различен начин за родните си родители. Чувстват обвързаност без да ги познават. Само след среща или се задълбочава чувството или намалява.

# 176
Това с хващането на якето си беше интерпретацията на Донка,че не се отнася за нея. Не ми се струва реално жена с такива способности да се подведе по едно яке. Още повече,че ако беше за Мия щеше да й го каже лично-тя беше там. Видяхме още в еп.1,че държеше да говори именно с Филип и не се подведе със Славчо.

Асен е превъртял покай историята с Джамила. След като са я захвърлили в гората и са я разделили от майка й. Най-вероятно покрай това е разбрал от Недко и за своята съдба.

Относно обичта към Фатма и омразата му към Чанов забравяте,че той не е просто едно осиновено, искано дете. Той е дете взето като гаранция,дете,което през цялото време са опитвали да го "поправят",дете,което е виждало различно отношение към него и към брат му. И в един момент разбира,че истинските му родители не са го изоставили,каквато е съдбата на повечето деца в домовете.Убитват по жесток начин баща му и го разделят насилствено с майка му. Като съберем всичко това,поставяйки се на негово място поне на мен ми става пределно ясно,защо е този гняв.

# 177
Това с хващането на якето си беше интерпретацията на Донка,че не се отнася за нея. Не ми се струва реално жена с такива способности да се подведе по едно яке. Още повече,че ако беше за Мия щеше да й го каже лично-тя беше там. Видяхме още в еп.1,че държеше да говори именно с Филип и не се подведе със Славчо.

Не съм съгласна с подчертаното. Донка е лоялна на Филип и няма да го прескочи, за да говори с непозната, която им е пратена от София. И в коментара ти има някаква недосмислица-след подчертаното пишеш, че щяла първо с Филип да говори. Сега с Мия или с Филип ще говори Донка? 🤔

# 178
Самата история,на която лежи филма е смехотворна и нереалистична.
Та сериозно,мислите ли че едно дребно прокурорче и компания ще сторят всички деяния,осъзнавайки какъв риск поемат по "онези времена",само и само на Чанов да му направят кеф да си построи къща ТОЧНО на това място и никое друго.И откъде Чанов намира пари за апартамент и кола за Рамаданова,пък няма с тези пари да си купи нещо за него си,я имот,я апартамент..
Пълни недосмислици.
Друго - Асенчо,цял живот само едно семейство знае и е отгледан като тяхно дете,равно с Филип.Бил чакал 30г за възмездие над хора,които са били негови родители,ама само в официалният акт за раждане.Въобще откъде идва тази емоционална обвързаност към хора,които не познава,визирайки Фатма,до такава степен,че ще трепе наред по зверски начин.

Гледах филма с интерес,за да разбера дали съм права за Асен и съм впечатлена от актьорската игра.И толкова.Няма да го запомня с нищо друго.

Въпросът откъде Чанов е имал пари за да купи апартамент и кола на Рамаданова не е релевантен.
Той е имал властта да и "даде"  апартамент и кола - в ония времена не парите са проблем, а липсата на тези неща, за които се чака дълго ред.

Иначе и аз имам забележки по достоверността.... Но алчността като мотив за престъпление, извършено в смутни времена си е окей. Доста хора тогава придобиха на безценица имоти или недвижими вещи на съседите си при изселването им.

# 179
  • София
Много е реалистична историята, самозабравили се властимащи с дребни душици съм виждала доста - и от онова време и сегашни, истории подобни на тази - също. Все истории, в които заради нещо дребно, материално, поискано точно сега и така, защото “мога”, са разбивани животите на много хора.
В това отношение филмът има и доста поучителна страна.
Мисля, че към момента това е върхът на българското сериало-производство, като комбинация от операторска работа, сюжет, актьорска игра, музика, озвучаване и т.н. Дано да продължат да работят, за д гледаме и други добри продукции, дали криминале или не. Разбира се, аз криминале бих предпочела Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт