ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 10 - След финала

• 43 614
  • 624
  •   1
Отговори
# 180
Много добре направен филм, с красиви картини, прекрасна игра на актьорите и куц сценарий. Всичко се върти върху свръхсложно престъпление, направено за да се вземе една земя в нищото, около която явно няма други собственици и е можело там - малко по-встрани да се направи въпросната къща. Интерпретацията на миналото също е като за кино - символика и хипербола.
Тази земя и на мен ми вади очите. 😜
Поне злато да имаше там, или да я бяха продали за много пари. Да има по - основателна причина. Иначе къща насред нищото _егати и апетитния имот. 😜

# 181
Върти ми се в главата, че в началните серии имаше момент, в който Чанов говореше как си е харесал мястото и е искал да вдигне къща там. Просторът, гледката от високо са го привлякли. Които пък допълват усещането му за превъзходство.
За мен остава малко странно откъде са се взели толкова много пари у провинциален млад прокурор в онези години. Другото - не.

# 182
Това с хващането на якето си беше интерпретацията на Донка,че не се отнася за нея. Не ми се струва реално жена с такива способности да се подведе по едно яке. Още повече,че ако беше за Мия щеше да й го каже лично-тя беше там. Видяхме още в еп.1,че държеше да говори именно с Филип и не се подведе със Славчо.

Не съм съгласна с подчертаното. Донка е лоялна на Филип и няма да го прескочи, за да говори с непозната, която им е пратена от София. И в коментара ти има някаква недосмислица-след подчертаното пишеш, че щяла първо с Филип да говори. Сега с Мия или с Филип ще говори Донка? 🤔

Визирах Руфинка. Ако думите й  бяха за Мия щеше да й ги каже лично на нея.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 16:13 от nadito1402

# 183
Това с хващането на якето си беше интерпретацията на Донка,че не се отнася за нея. Не ми се струва реално жена с такива способности да се подведе по едно яке. Още повече,че ако беше за Мия щеше да й го каже лично-тя беше там. Видяхме още в еп.1,че държеше да говори именно с Филип и не се подведе със Славчо.

Не съм съгласна с подчертаното. Донка е лоялна на Филип и няма да го прескочи, за да говори с непозната, която им е пратена от София. И в коментара ти има някаква недосмислица-след подчертаното пишеш, че щяла първо с Филип да говори. Сега с Мия или с Филип ще говори Донка? 🤔

За Руфинка става дума, не за Донка.

# 184
  • София
Върти ми се в главата, че в началните серии имаше момент, в който Чанов говореше как си е харесал мястото и е искал да вдигне къща там. Просторът, гледката от високо са го привлякли. Които пък допълват усещането му за превъзходство.
За мен остава малко странно откъде са се взели толкова много пари у провинциален млад прокурор в онези години. Другото - не.
В онези години строителството не беше пари (поне много често - не!). Връзки в строителни войски, връзки в свинезавода и замяна на месото за материали, връзки да ти “изпишат” едни материали, подчинени, които “радостно” идват да бият плоча и т.н. В това отношение на мен ми се връзват нещата.
Не ми се връзва единствено архитектурата на къщата, която е доста по-модерна, т.е. реално самата къща е строена доста скоро, но това не във филма, а в реалността. Ако си беше строена през 80-те, щеше да изглежда по един начин, през 90-те по друг, а тази е след 2000 г. Ама то не може 100% всичко да е изпизшано и реалистично.

# 185
Аз май съм от малцинството гласували, че не ми хареса финала. Включвам се късно, но го гледах днес, защото пътувах точно четвъртък и чак днес успях да гледам. Възможно е да съм разочарована поради дългата пауза спрямо другите епизоди.
Като цяло ми харесваше сериала, изключвам някои малки слабости, типични за бг сериали, които ми седяха смешно (тази кола на Карамазов като я паркира демонстративно първия епизод се едно Хорейшио щеше да излезне с очилата Grinning). Имаше съспенс, натрупаха се подозрения, имаше мистика. И после финала някак набързо, с няколко големи пропуска според мен. Например защо след толкова търсене на такъв зверски убиец след като разбират кой е Мия и Филип казват само на Попето, никакво подкрепление!? И пак, тръгват към къщата сами, без подкрепление!? Събуждат се и тръгват към гърлото пак сами!? И какво беше това приспивателно с ефект 30мин колкото удобно да се събудят и дойдат баш като е стигнал Асен в пещерата. А вътре кво...след толкова жестоки убийства и след закана, че няма да има лесна смърт за него Асен уби Чанов бързо и лесно. Мия така дейна цял сериал този епизод и тази сцена през цялото време гледа  като фикус и 0 действия. Очаквах някакъв обрат, нещо интересно за финалната сцена така да се каже. Полицейски крайно не издържано, всеки би застрелял Асен за да спаси Чанов. А не да чака да го убие и тогава от немай къде да стреля. Ако Филип е имал скрупули, защото му е брат, то Мия какво прави там?
И съм съгласна с казаното, че можеха да разкажат как Асен е достигнал до истината, да навържат някои случайни кадри преди неясни за нас, да капитализират повече от загатката кой и защо убива цял сезон. Както казах претупан последен епизод.
Абе има още къде да се вдъхновяват родните сценаристи от чужди продукции, но този сериал е стъпка напред все пак.

# 186
  • Бургас
... всеки би застрелял Асен за да спаси Чанов.

Дали?!

Точно в този избор е драмата на момента!  

# 187
... всеки би застрелял Асен за да спаси Чанов.

Дали?!

Точно в този избор е драмата на момента!  
Ами ако си цивилно лице може би да...но за полицай и още повече велик агент на ДАНС няма какво да се чудиш, има си процедури. Може да съм гледала много холивудски филми ама нали имаме убиец и похитено лице (било то и морален изрод като Чанов).

Използвам да се съглася и с някой, който беше казал, че намушкването на Краси също не беше издържано логически. Асен влезна колкото да го намушка. Thinking

# 188
  • Бургас
Не казвам, че е правилно, че Мия не реагира адекватно, а че всички сме човеци и всички грешим; аз не очаквам полицаи, агенти и т.н. да са абсолютно лишени от емоция и безпогрешни, в живота просто не е така.
А за Краси съм съгласна, беше за повече трагизъм на преживяването и за да има с какво да ни подгреят в промото.

# 189
  • Street of Dreams
Въпросът е колко всъщност струва професионално тази велика софийска агентка на ДАНС, дето се перчеше и ежеше през целия филм с пронизващи погледи и гръмки фрази, сякаш е голямата работа и много ги разбира нещата, а под чертата нищо не свърши - беше безполезна за разкриването на случая и за развръзката накрая.

# 190
Нямаше нужда да се убива Асен на финала, можеха просто да му  стрелят в рамото и да спасят стария Чанов. Така се обезврежда подобен нападател. Това след хиляди изгледани кримки, вече и аз го знам. Протокол! А за подобно убийство, след като нападателят вече е застрелял жертвата, щеше да има наказания - то бе ненужно.

Сериалът има доста пропуски, особено в сценария. Но е първи истински сериозен опит да се направи някакъв български нордик ноар. Много е копирано от скандинавци и британци (аз съм изгледала всичко, що са направили в последните 10 години), но е копирано с любов и разбиране. Ще се ошлайфат и нашите.

Иначе имаше всички задължителни елементи на жанра - съспенс, мрачна атмосфера, красива природа, "червени херинги" (това са погрешните насочвания на разследването), лична драма на разследващите, красиви секси детективи с разтърсващи съдби, бяха сложили и една щипка мистика. Следващия път ще им се получи по-добре, да не сме жестоки.

# 191
Ако има "следващ път" , със сигурност ще се омажат . Така им се получи с ОЖ .

# 192
Миа движеше нещата на много по-бързи обороти. Бързо стигна до Асен, но беше заблудена и лесно изостави тази следа единствено защото беше брат на Филип и реши да се спре при появата на някакви "доказателства", които прие на доверие без да ги провери. Ако не беше въвлечена емоционално с Филип мисля, че далеч по-бързо щеше да стигне до Асен и да го изобличи, но за сериала това не беше нужно да става много лесно защото идеята беше друга.

# 193
  • Бургас
Victoria Milano, би ли споделила любими бриткрими заглавя. Бих гледала с удоволствие.

# 194
Миа движеше нещата на много по-бързи обороти. Бързо стигна до Асен, но беше заблудена и лесно изостави тази следа единствено защото беше брат на Филип и реши да се спре при появата на някакви "доказателства", които прие на доверие без да ги провери. Ако не беше въвлечена емоционално с Филип мисля, че далеч по-бързо щеше да стигне до Асен и да го изобличи, но за сериала това не беше нужно да става много лесно защото идеята беше друга.

Точно това е добра сценарна хватка, направо заслужават сценаристите поздравления за нея.

Аз Асен го стоплих още след като направиха психопортрет на убиеца - местен, млад, в добра форма, познава добре планината, живее усамотено, малко единак, озлобен, може би бивш или настоящ полицай. Само Асен отговаряше на този профил от всички други герои. И понеже познавам една от актрисите, й написах смс с питане - Асен ли е? Тя не ми отговори, което за мен бе потвърждение. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт