ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 10 - След финала

• 43 593
  • 624
  •   1
Отговори
# 135
За мен думите на Руфинка са напълно безсмислени, образът и също.
Много хора развили подобни способности са неспособни на точно тълкуване на виденията си отнасящи се до бъдещето. Да, познава в някаква степен вече случилото се в частта, че злото вече се е събудило както и да го нарича според религията си, но не може да вижда ясно и еднозначно в бъдещето защото то е многовариантно в детайлите и е невъзможно да бъде предсказано преди да бъдат направени избори от тези от които то зависи. Затова и не обръщах много внимание на думите й понеже знам, че не биха използвали съвпадения с "предсказаното" защото не искаха прекалено да ни улесняват, а беше само за поддържане на мистерията по случая.

# 136
Щеше ми се и на мен да развият събитията, свързани с думите на Руфинка... Останаха някак висящи в нищото 🙄

# 137
Руфинка беше вкарана по-скоро като екзотика в сериала.

# 138
  • Там,където се събуждам щастлива.
Има една група киномани във Фейса, които похвалиха “Събирачът на трупове” (даденият линк).

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 02:48 от Kalinka

# 139
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Руфинка беше вкарана по-скоро като екзотика в сериала.

Toчно така,въобще не съм й обръщала внимание на празните приказки.Беше за колорит.
Не разбирам с какво толкова ви впечатли Донка,при факт,че имаше 10 изречения роля за цял филм и не са я поставяли в трудна за изиграване ситуация.

# 140

Или Мия в друг район с чисто нови лица.
Тя участва и в Под прикритие цял един сезон, та май и повече.Отдавна съм го гледала, но я запомних.Игра също много находчива, борбена и непримирима роля.🙂

# 141
Аз започнах да гледам отначало. Минах първи епизод и се замислих за думите на Руфинка. “Шейтан се е събудил” - явно има предвид, че Асен е разбрал истината. Обаче после казва “дзвер е изпратил” - все едно не става дума за един човек 🤔.
“Чорно му е сорце” - може би това е препратка, че е почернен, а не че е злодей...
Според мен Шейтан е пещерата. И е много логично - Дяволското гърло (шейтан=дявол) се е отворило/събудило, след земетресението.
Асен е гневен и отмъщава, затова той е "дзвер" и с "чорно сорце".

# 142
Може да се тълкува, че злото, което е сторено в миналото е разкрито/събудено и Асен е дзвер изпратен, който да отмъсти.
Но и аз по-скоро смятам, че Руфинка беше предимно за ефект и не бива да търсим много логика в думите й.

# 143
И това живот даваш - смърт получаваш , остана да виси..

# 144
И това живот даваш - смърт получаваш , остана да виси..
Според мен пък думите й бяха истина. Това го тълкувам, че беше за намирането на убитата Рамаданова и раждането на Донка.
За зараждането на злото в гората имаше връзка, че Асен живее там, а и там е било първото убийство. Може би и споменаването на шейтан не е случайно, тъй като Асен е роден като мюсюлманин. Че и Филип трябва да го е страх, също е вярно, защото убиецът е от неговото семейство.

# 145
Като цяло идеята за гадателка ми хареса, но изпълнението - не. Добре, че поне не ни я натрапиха много. Признавам, че не съм търсила смисъла в думите ѝ, просто не ѝ обърнах особено внимание, но сега като чета вашите трактовки, макар и различни, откривам повече в образа на Руфинка.

Какъв е местния акцент? Не съм ходила повече от 10 години в Смолян, но и от когато съм ходила нямам спомен за специфичен местен говор.

# 146
  • София
Аз започнах да гледам отначало. Минах първи епизод и се замислих за думите на Руфинка. “Шейтан се е събудил” - явно има предвид, че Асен е разбрал истината. Обаче после казва “дзвер е изпратил” - все едно не става дума за един човек 🤔.
“Чорно му е сорце” - може би това е препратка, че е почернен, а не че е злодей...
Според мен Шейтан е пещерата. И е много логично - Дяволското гърло (шейтан=дявол) се е отворило/събудило, след земетресението.
Асен е гневен и отмъщава, затова той е "дзвер" и с "чорно сорце".
Според мен това е абсолютно точно.
Както и Живот даваш, смърт получаваш - за майката на Асен, която умря от ръцете му.

# 147
Точна пасва за майката на Асен не се замислих, мислих че е за Мия.
Дете ти е в кърви - детето е убиец.

# 148
  • Бургас
Какъв е местния акцент? Не съм ходила повече от 10 години в Смолян, но и от когато съм ходила нямам спомен за специфичен местен говор.

След 5 минута-Местният родопски диалект: https://www.youtube.com/watch?v=iv4-OEOAqrY (Случаен бонус във видеото е актьорът, играещ стария хижар от ДГ, открил първото тяло.) За жалост, поне за мен, все по-рядко ще се чува тази красива, пееща реч.  Безвъзвратно си отива заедно със старците, които все още я говорят. Disappointed Relieved

# 149

След 5 минута-Местният родопски диалект: https://www.youtube.com/watch?v=iv4-OEOAqrY (Случаен бонус във видеото е актьорът, играещ стария хижар от ДГ, открил първото тяло.) За жалост, поне за мен, все по-рядко ще се чува тази красива, пееща реч.  Безвъзвратно си отива заедно със старците, които все още я говорят. Disappointed Relieved

Много благодаря. Търсех точно нормалния разбираем сегашен акцент и говор на родопчани, на който си говореха тримата във видеото.

Общи условия

Активация на акаунт