ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 10 - След финала

• 43 551
  • 624
  •   1
Отговори
# 105
Тъкмо. Не им е било нужно да осиновяват Асен, не е ясно защо са го осиновили. А това е важно  за драмата. Бащата явно не може да го диша - даже каза, че се е опитвал да го направи човек, но винаги си е бил ненормален. Нещо такова беше.

От какъв зор им е чуждото дете... Да го малтретират. Да кажем, че на стария Чанов такива са му възпитателните методи, но не-  върху Филип не ги е прилагал, той не знаеше нито за черупките нито за подземието.

Но няма голямо значение, филм е.
Само се чудя каква беше онази история с Филип и момичето с якето. Очаквах нещо да стане дума, защото нищо не разбрах от нея.

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 15:44 от Iris04

# 106
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много от тези хора (партийци с власт) са вярвали, че могат да променят хората. Често пъти с жестоки методи. Може Чанов да се е водел от идеята, че ще направи от едно турче българче. В България има много хора, които мразят българите мохамедани. И то каква омраза е...И неговата идея комбинирана с това, че може да не са можели да имат деца и Чанова да е страдала е довела до удовлетворяване желанието й да бъде майка и едно българче повече.
Чанов не е малтретирал Филип физически, но там е било психически, което е дори по-зле отразяващо се на психиката.

# 107
Аз си представям как го е завел при жена си и е казал, че трябва да го осиновят, за да вземат земята и да си построят една хубава къщичка. И тя нали е "добра" душа се е съгласила да го отгледа като собствен син, с повечко супичка и така. Пък после защо я бил бутнал....

# 108
  • Другата България
Това не беше подземие, а пещера някаква, която е била скривалище на Асен, явно от баща му.

# 109
С
И за мен си е ок историята с имота.

А, и за мене е ок като повод за престъпление в миналото, което води до жестоко отмъщение в настоящето.
Въобще, много съм доволна и също смятам, че няма какво да се придиря.

Обсъждам си за спорта, докато друг бг сериал ми хване окото.

# 110
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз не изключвам Чанова да е обичала Асен. Някои хора просто не могат да изразяват любов във вид на ласки, думи и т.н. Мислят, че грижата с ядене е любов. Баба ми беше такъв тип човек. Не си спомням да ме е целувала, но много държеше да си хапна добре.

# 111
  • Street of Dreams
Чанова не ги делеше. Тя държеше да са винаги четиримата, да са задружно семейство - чак прекалено. Той затова и я остави жива все пак.

Какъв разследващ може да е един мъж, който цял живот не е разбрал дори, че са малтретирали брат му? Той никога за нищо не е мислил самостоятелно - изключително повърхностен Филип, пълен люзър, ама пък връзкар.

# 112
За историята относно якето, което Филип е взел от момичето.
Повечето мъже/момчета дават своите якета, когато е студено/вали, а не да взимат тези на момичетата. Според мен, Асен има предвид, че Филип много му е паднал в очите с тази не-мъжка постъпка, а не че буквално Филип е станал друг човек, както се говореше за раздвоение на личността, например.

Иначе, финалът много ми хареса. Беше логичен, но в същото време силен и емоционален.
Единственото, което ми направи лошо впечатление, беше след прожекцията, когато се редиха да се снимат с Христо, Теодора и Владо. Владо поседя, направи си снимки с половината, които чакаха, и си тръгна. Разбирам, че е уморен и е бил на предната прожекция, но е неуважително към хората, които са чакали 30мин.+, за да се снимат с него, докато Теодора и Христо стояха до последно и не отказаха на никого снимка/автограф.
Диана Димитрова също беше на двете прожекции, но и тя остана до края. Владо Пенев и Марта Вачкова бяха останали за ДГ и въпреки че не участваха, не отказаха снимка на никого, приятелката на Христо Петков също.

Владо ми хареса в този сериал, въпреки че на други места не ми допада, но беше много обидно спрямо хората, които бяха дошли за снимка с тях без да са гледали прожекцията, а и за останалите. 🙂

# 113
Истоята с якето беше от описанието на героите. Както вече писах на кастинга за актьори всеки е имал задача да опише героя си. След като са избрали определени актьори са качили описанието им в сайта на Нова: https://nova.bg/diavolskotogurlo/profiles
Въпросната случка с героят на Асен и Филип е следната: "Филип навсякъде ме мъкнеше със себе си, а аз го гледах в очите като Бог... Есен. Бяхме много деца, стана късно и леденият дъжд ни настига. Ние двамата по къси ръкави, тичаме към града... Филип трепери и на мен ми е студено, ама мълча. Едно от момичетата му даде якето си. Нататък той разказва, че сме стигнали премръзнали вкъщи. Но аз помня - той взе якето на онова момиче... и в тоя ден стана друг. " Аз го тълкувам така - до този момент Асен като по-малък е гледал брат си в очите като Бог, но след като е взел якето от момиче е станал друг т.е Асен е разбрал, че е по-силен от брат си.

# 114
Не е от неуважение, явно го е пуснало обезболяващп, което е взел. С дископатия е, имал криза тогава.

# 115
Филип може и да е сгрешил като малък, но сега не изглежда като мъж, който би взел якето на жена или да не е кавалер.

# 116
  • Street of Dreams
Отворих описанието на Филип...Не се обвързвал той на мама...да не е луд? Grinning

И - разбира се - държавата му е виновна... Rolling Eyes

И пак той е с най-фотошопнатата снимка.

No Mouth

# 117
Не е от неуважение, явно го е пуснало обезболяващп, което е взел. С дископатия е, имал криза тогава.

Чела съм, че има проблем, и веднага, след като си тръгна, си казах, че е заради това и естествено, че няма с тези болежки да седи. Но 3 минути след това излезна от киното и започна да вдига и подмята синът на Милошев - Пепе. 🙂

# 118
Цитат на: Danna link=topic=1118131.msg38769386#msg38769386 date=155872297
[/quote
Според мен това беше много ключов момент за него. Ако майка му го беше познала и беше проявила някакъв признак на разсъдък и желание за живот, той нямаше да я убие и може би щеше да се опита да се измъкне, но тя изобщо не реагира. А той сякаш се молеше тя да поиска той да спре..

Напротив! Майка му реагира - слушаше е гледаше мирно и тихо. Преди това сестрата в клиниката каза на Мия и Филип, че винаги реагира с крясъци, когото й се говори и това го видяхме

Да, аз не познах. Подозирах мама Чанова, но имах много въпросителни. Все пак бях убедена, че никой от разследващият екип не е садистичният убиец.

Всичко се подреди и завърши смислено и логично. Адмирации за превъплъщенията и страхотната игра на всички. Единствено Карамазов не ми беше убедителен. Той не ми хареса и в другия филм единствено в ДЖ.

# 119
Не е така. Майка му е напълно невменяема, започва да крещи само когато я повикат по име.

Общи условия

Активация на акаунт