Ще имам близнаци! Тема с продължение 36

• 70 601
  • 822
  •   1
Отговори
# 120
Честити момиченца!

Първото ми секцио с госпожицата беше със спинална.Щом я видях забравих всичко!

Сега ми е рано да говорим до коя седмица ще са в мен.Още не сме го обсъждали, но и на мен термина ми е края на декември.

# 121
И моето беше със спинална, категорично ми отказаха пълна упойка Simple Smile

# 122
И моето беше със спинална, категорично ми отказаха пълна упойка Simple Smile

A обясниха ли Защо?

# 123
Останах с впечатление, че е по-щадяща за организма, пълната била за крайни случаи.

# 124
Аз бях по спешност с първото секцио.По стечение на обстоятелствата не бях яла нищо от предната вечер и почти не бях пила вода.Не се чувствах добре цяла сутрин и като отидох на тонове към 11 часа, направо ме оставиха в болницата да ми правят секциото.Бях със спинална, малката се роди в 14,25, не съм имала проблеми.След толкова много пункции и операции мразя пълните упойки и винаги се пазаря за някаква местна с лекаря.
Ще видим с близнаците как ще е!

# 125
Благодаря. А да питам мамите които ще са секцио,коя седмица избрахте да изкарате близнаците. Аз имам едно секцио вече през 2018 и сега с близнаците живот и здраве пак ще е така. Говорих с моята гинеколожка и ми каза че 35/36 седмица се вадят ако не стане нещо преждевременно. А при вас как е ?
Ами то не е концерт по желание да избираш, според състоянието ти се решава от лекарите- стареене на плацента, доплери при бебетата, шийка и т. н, и т. н... На всички им се иска 36та поне, но често нещата се случват и по-рано...

А още едно въпросче, ако може, с каква упойка ви беше секциото и каква бихте препоръчали?     
Бях със спинална, тя мисля е най-добрият вариант и за бебетата според лекарите, които ме наблюдаваха и израждаха... Пълна само в много краен случай Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 11:34 от AnMary

# 126
Първото ми секцио беше със спинална упойка, нямах никакви проблеми.

Близначките  ще ги плануват 34-35 седмица, знам, че е рано, но според лекарите в случая на еднояйчни близнаци и общото ни състояние трябва да ги извадят по-рано. Надявам се отново на спинална упойка, не ми се иска да е пълна.

# 127
И моето секцио беше със спинална упойка, не съм имала никакъв проблем. Добре е да се избягват пълните упойки.

# 128
И моето секцио беше със спинална,питаха ме как искам. Естествено казах спинална-нищп не усещах. И сега с близнаците живот и здраве пак ще искам спинална. Но има много време-термина ми е 3.12.

# 129
Ох, радвам се, че писахте - аз се чудих, ако имам избор, кой вид упойка да изберя. Сега вече реших - ако може, спинална! Simple Smile

# 130
Да и на мен ми предстои среща с анестезиолог, ще клоня към спинална, дано и той да е на това мнение.

# 131
[video][/video]Гледам че има доста родили вече. И да питам : кърмите ли близнаците? Ако да; на колко време,по едно и също време ли,стига ли кърмата-т.е. организма знае ли че са две,за да произвежда. Кърмих първото си дете 5 месеца,искам и близнаците да кърмя 5/6 месеца,но не съм с големи гърди и незнам ще стига ли за двете деца -знам че размера не е от значение.

# 132
Сиси, не се тревожи, организмът може спокойно да произвежда за две бебета, когато има такова търсене. Размерът на гърдите наистина няма никакво значение. Кърмя моите момчета вече година и 5 месеца. В началото ги слагах едновременно, събуждаха се на около 3 часа за ядене, но съм давала на поискване, без някакви твърди режими, така и трябва да е. После започнах поединично, разминаха се, един спи, един яде. Важно е да се храниш добре, да приемаш повече течности, има много лактогонни храни и чайове, но има и такива, които намаляват лактацията (джоджен, мента, магданоз, салвия), тях избягвам. Сега кърмя на заспиване през деня и вечер, както и през нощта. Питай, ако нещо конкретно те интересува Simple Smile

# 133
Здравейте и от мен.
Записвам се и аз с 2 девойки. В края на 20та седм съм. С термин 10 ноември.

С пожелание за здраве 😘

# 134
  • Бургас
Приключих с кърменето, голяма галимация е за мен. Кърмех докато беше по хладно и не излизахме, но тъй като се будят едновременно и съответно ядат едновременно, навън ми е почти невъзможно да ги кърмя, а и не ми стигаше кърмата и ги дохранвах и общо взето всичко беше едно голямо ядене постоянно. Мъжкият близнак беше и е много мързелив и цока по 1 час.....еми то трябваше по цял ден това да правя да лежа и да кърмя, а аз съм супер енергичен човек и просто не е за мен това, не мога да седя на едно място, а още повече пък вкъщи дълго време, а моите и на кг наддадоха бързо, сега са по 7кг и 65 и 68см..топърлаци абсолютни, пък не много стабилни още....как се кърмят две бебета навън едновременно по 7кг, като аз едвам пазарска чанта  с два хляба нося, много съм зле със ставите.

П.П Ядат, спят и дори акат абсолютно едновременно.....как и защо го правят, идея си нямам.

Общи условия

Активация на акаунт