Ще имам близнаци! Тема с продължение 36

• 70 603
  • 822
  •   1
Отговори
# 135
Моите се родиха преждевременно по 2кг и нямаха сила да сучат. Цедях с помпа на 2,5 часа и хранех с шише. Заякнаха и засукаха. Но със засукването режима изчезна и трябваше да се кърмят на поискване, а аз да съм 24 часа с висящо бебе на гърда. Ами много бързо върнах помпата в действие и цедях до 1 година, когато си спрях кърмата по желание. Кърма имах като за поне 3 бебета и много замразих, но не е хубаво да седи повече от 3 месеца във фризер и като така и не влезе в употреба в срок повечето я изхвърлих.

# 136
Моите са родени в 33 седм. И не можеха да сучат. С помпата ги кърмих 5 месеца и малко. Дохранвах ги и с Аптамил. По принцип кърмата стига за 2. Колкото по-често се цеди или се дава на бебето да цока, толкова повече има.

# 137
Въпрос на желание е Чери. Аз също имам шило в гащите и не седя на едно място. Щом са минали 5 кила не е било необходимо да дохранваш изобщо. Кърма явно си имала. А за организацията, малко е трудно, да. Аз кърмех по паркове и градинки. Тандем навън няма как. Първо едното, после другото. Като се позасити едното слагах другото. Намирах някоя мама или познат да забаламосват едното докато кърмех другото. Случвало се е и да няма кой да помогне, та тогава давах шише на едното (цедена кърма или ам, че аз късно махнах добавката, но те 5 кила минаха чак 5-6 месец). Бях намерила едно заведение, където имаха детски кът отвън. Масите вътре не се ползваха в топлото. Питах персонала и се съгласиха, та често ходех там и окичвах и двете тандем на едно диванче. Хич не ми пукаше от барманите. То те и ми свикнаха. После хапвах нещо от кухнята им за обяд и тръгвах пак да бутам.
Все пак ти си чувстваш как са нещата при теб и си знаеш организацията. Колкото си издържала, толкова.

# 138
  • Бургас
Кърма имах, да и все повече вървеше да не замествам, но физически ми беше непосилно. Аз нямам и един хляб кой да ми купи, ставам в 4 да ги храня и не лягам, а и почти не сядам. Имам и кака, която също трябва да яде по възможност здравословни храни, не полуготови, да се разходи/лятото не я пускам на градина/.Водя я на курсове и т.н.... Чистя, пера, мия, готва.....Вечер толкова ми се спеше, че мъжът ми сърце не му даваше да ме буди да цокат и си ги хранеше той, за да спя аз, през деня почнах като съм в движение/под движение разбирай-магазини, курсове, площадки, щото имаше един период на моите ако спрях количката, женския близнак се дереше до синьо, просто искаше само keep going или да я нося/носих я почти 24/7 в слинг/, за да е спокойна/, все повече да дохранвах и тя кърмата ми спря. Ама и облекчение почувствах честно казано и ми спадна и напрежението психичното, което усещах, защото по едно време се чудях, с каката толкова леко майчинство изкарах, щастливо, а сега не мога да се зарадвам, напротив.Но като влезнаха в режим, защото това е ефекта на АМ и като си нареди програмата и моята и с каката според техния режим, всичко вече има съвсем друг вид. И още 10 така мога да изгледам, ама 3 деца с хранене кой когато и по колкото му скимне, бях готова за бяла престилка.

И да не е само спам в обяснение, що аз спрях да кърмя, да ви покажа B1 и B2 на 3м. Жената е абсолютен дявол и пружинка,а  мъжа е много добродушен и мързелив. Нищо общо помежду си Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 08:10 от Cherry^Blossom

# 139
Чери, много са сладки! Да са ти живи и здрави! Аз напълно те разбирам- на 4 навършени месеца сами си махнаха храненето в 3 през нощта и малко се поосъзнах, че до преди това спях по 3-4 часа сумарно на денонощие и изобщо не знаех какво се случва около мен 😳

# 140
Ехеее...ти общо взето си издържала най-трудното. При нас след 5 месец стана една идея по-лесно.  Тогава махнах и добавката и всичко ми се подреди. Моите са горе долу с твоите, една година разлика (февруари са). И на нас няма кой да помага. Аз зарязах къщата. ММ се оправя, аз си гледам децата. Ти си имаш и друго дете и трябва и на него внимание. Макар че тя не е много малка и може да "бави" по е едното бебе.
В крайна сметка важи е че мама е адекватна и спокойна.

# 141

Родих в 38 седмица, кърмих с цената на много усилия и дохранвах с АМ.
Имах буци, запушвания, кански болки по едно време, цедих се за да се оправя, пих лецитин промишлени количества.

# 142
  • Бургас
Мен лично не ме кефи да искам от каката да гледа бебетата, то стига че  едва и обръщам внимание, все пак и тя е дете. Не съм фен на "помагането" или гледането на деца от други деца. В крайна сметка всеки заслужава детство. Та се старая и тя да е забавлявана до колкото може, според възрастта си. Иначе хвърля по някой памперс и като цяло е много отзивчива, неочаквано даже,ама си я вълнуват нейните си неща и гледам да не я занимавам с бебетата нея.

С каката много се запушвах и аз до кръв стигах, ама компреси и глупости слагах, пих лецитин и се фикснах. Ама с каката беше съвсем друга бира- едно дете, нямах др ангажименти, а тя беше много спокойна и почти само ядеше и спеше. Този път си почнах лецитина още от родилното и си течеше без проблем, нямала съм тапи и подобни. Ама дори и спокойния близнак е по-енергичен от каката.....а като включим и женския дето е абсолютен звяр, почти не спи през деня, добре че вечер вече правят пауза и си спят от 10 до 5 и после ядат и доспиват до 8..... Ей сега седи тука и се набира на корем и се звери.....а е само на 3м, къде се напиня да става.....

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 09:08 от Cherry^Blossom

# 143
Чери, много са сладки, пу пу Simple Smile Да са ни живи и здрави дечицата. Възхищавам се на всички вас, които имате и трето дете и се справяте. Повечето ми приятелки с по едно дете не спират да се оплакват колко са уморени. На мен първите месеци майка ми много ми помагаше, т.к. живеем заедно.

# 144
Моето кърмене също приключи рано. Вечер се бях изтощила да ставам през 2,3 часа, през деня баткото и той си иска своето. Сега е малко по-лесно, като минаха годината, но батко им много ги дразни, нарочно идва и говори силно като спят, дърпа им играчки и аз по цял ден съм рефер. Отделно сега има някакви страхове и не ходи никъде сам по стаите и до тоалетна. Да ми е жив и здрав и даа ходи на градина, че за мен близнаци много лесно се гледат, но с 3 става, доста високо ниво.

# 145
Моето кърмене също приключи рано. Вечер се бях изтощила да ставам през 2,3 часа, през деня баткото и той си иска своето. Сега е малко по-лесно, като минаха годината, но батко им много ги дразни, нарочно идва и говори силно като спят, дърпа им играчки и аз по цял ден съм рефер. Отделно сега има някакви страхове и не ходи никъде сам по стаите и до тоалетна. Да ми е жив и здрав и даа ходи на градина, че за мен близнаци много лесно се гледат, но с 3 става, доста високо ниво.
На колко е баткото?

# 146
И аз съм с 3 деца - кака на 7 и близначки на почти 8 м. Трудно е, особено, като почнат да спят по малко. Доста често ревът и двете бебета едновременно и човек може да откачи. Аз ги гледам сама от сутрин до 18.30 ч. Вече почти нищо не мога да свърша, домакинската работа се върши, като се прибере мъжът ми. Страшна кочина е, дразни ме, обаче, когато се засекът да спят гледам да си почина психически, пия кафе и си ровя по тел. Сега им никнат и зъби и няма грам спокойствие, почнаха и трудно да заспиват. Почна да ме хваща страх да излезна с колата на разходка сама с тях, докато ги натоваря плачът. Понякога и докато ги возя също плачът. При вас така ли е? Не знам, когато почнат да ходят какво ще е? Още по-зле сигурно. Каката помага, ама и тя си е дете. Вика ми един ден мамо гладна съм, ти забравили, че имаш още едни дете? Иначе подрежда дрехите в шкафа им, реди памперси.

# 147
Като се родиха баткото беше на 3.6г. Сега те са на 1.7г ,а той е на 5г.
Мадлен, аз свикнах вече да ме гледат по улиците с ревящи деца и да ме съжаляват, но не търся съжаление.
Вече не им се впечатлявам ако реват двамата и то за глупости, излизам от стаята и те млъкват, защото нямат публика. Направих им режим и те си знаят, като кученца са, само да им кажа.

# 148
И ние  не обръщаме внимание въпреки,че непознати които ни срещат по улицата ни казват, че ме сме си гледали децата Simple Smile.
Момчетата ревяха като бяха по малки,сега са на 2.6г вече в колата мн се кефят и много спят в нея.Взеха да се поочовечват и е една идея по лесно.А миналото лято си мислех как ще умра от спане по 2 3ч на вечер.Но ето тук съм жив и здрав и мн щастлив(таткото пише).

# 149
Тъкмо днес се чудех дали само моите реват така. Изнасям първия в колата, другия вътре реве, а този в колата и той. Вече ходят, но като съм сама само с количката, напоследък едва го слагам единия, не иска вече. Днес в лидл ревна вътре и аз не знам защо, после отвън докато се качим в колата пак и в колата пак. Като спрем пак реве, щото иска да се вози още. Тръшка се за всичко дето не му давам, като например точилката или пасатора. Разбира се и другия приглася.
Привечер успяха да се захранят с кал от една саксия на двора, а после реваха щото не даваха да им мия ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт