Ще имам близнаци! Тема с продължение 36

• 70 673
  • 822
  •   1
Отговори
# 315
Здравей Simple Smile На едното от моите бебчета плацентата беше по-ниско,настъпваше цервикалния канал - болки или разположения не съм имала,в края на 3ти месец прокървих - нищо притеснително,нормално е щом настъпва канала - полежах 2 дни да ме поналеят за всеки случай с противовъзпалителни и това беше. Имях зацапване още няколко дни и дотам. На следващия преглед вече се беше вдигнала мъничко(достатъчно,за да не нъстъпва канала). Като цяло нищо страшно няма,тези неща се следят. Simple Smile

# 316
Alba, спряха ми го. След 2 седмици/27,28 г.с./ще трябва да правя отново контрола, надявам се да не се наложи отново да го започнем.

Замени ли с нещо фраксипарина или просто го спря?
[/quote]

# 317
Мами какво ми трябва за новородени близнаци Blue HeartBroken Heart че ми е пълна мъгла. Нищо не сме взели до сега .

На нас много неща но дадоха. Ще ти кажа  през първия месец какво сме ползвали:
*една кошара сгъваема с матрак, протектор и няколко чаршафа.
*Отделно имам стари калъфки на малки възглавници, които слагах под главите им, защото все повръщаха.
*В този ред на мисли - лигавници!  Също така имам доста тензухчета. Тях използвам най много - след храна, когато ги оригвам, за да не повръщат отгоре ми. Те са ми най-вървежни. Имам десетина. Ползвам и още няколко стари парцала и кърпи за тази цел.
*Моите са летни, затова стояха основно голи. Според това, дали повръщат ще прецениш колко броя дрехи ти трябват. Вземи си за болницата да имаш по едно за ден. Докато ви изпишат ще си наясно как са нещата.
*Малки шишета - по едно за мляко и по едно за вода. В последствие почнах да им давам вода от едно шише и така имат едно за вкъщи и едно в чантата за навън
*АМ, защото не знаех, дали и кога ще ми тръгне кърмата и не ми се искаше да търсим посреднощ от къде да купуваме, докато не едно, а 2 гладни гърла реват. Даже си го бях занесла в болницата - тук ме наплашиха, че нямало да дават мляко през нощта.
*Мокри кърпи, мляко за тяло, физиологичен разтвор за чистене на очи, клечки за уши - нормални за нослето и с протектор за ушите, шампоан.
*Имам и корито, но ми е по-лесно да ги къпя на ръка под чешмата.
*Чорапи по 2 чифта
Май е това.. ако се сетя още нещо ще добавя

# 318
На мен в болницата ми искаха..
За бебетата:
Памперси
Еднократни чаршафчета
Пелени памучни и тензухени по 1 комплект..
Комплекти с блуза и ританки и късо ръкавче за всеки ден (общо за двамата 10).
Ръкавички и чорапчета.
Не са ми искали халати и шишенца.
До мамите с близначета продавам количката си за близнаци за 650 лв с много подаръци към нея(дрехи,залъгалки не ползвани с кутия и др.) Купих я за 1000, но моите момчета не искат да стоят там, а имам и две отделни.Ако някоя мама иска да ми пише на лично за повече информация, точно един път са возени в нея.

# 319
Вместо олекотени завивки по-добре чувалчета за спане.

# 320
здравейте,
и на мен доста неща ми дадоха, но от собствен опит разбрах, че не са нужни прекалено много неща, а и с времето разбираш, кое ще ти е нужно.
ушите на децата не е хубаво да се чистят поне до годинката може само с памуче или с хавлийката ушната мида
нужно е обаче още в родилното да си носиш нокторезачка, че някой бебчета се раждат с големи нокти, тах ги режи на равно, като френски маникюр така по трудно се дерат
дрехи за всеки ден поне памперси и хавлийка, макар че аз използвах тензух през първата годинка, попива по бързо и по хубаво, бързо и лесно се пере и изсъхва
за вкъщи ще трябва спирт и памук, може и пам.  тампони за лице това е за почистване на пъпа
така или иначе бебето доквато не му зарасне пъпа е хубаво да се мие на ръка на течаща вода
а за теб това което се сещам е ЧОРАПИ може и да е лято но още на родилната маса краката ми измръзнаха, сигурно заради кръвозагубата
както и има едно кремче за зърната ако смяташ да кърмиш _ https://apteka.framar.bg/30000965/гармастан-гел-20-гр
заради повръщането какво ли не ползвах но салфетките ми останаха фаворит бършеш хвърляш
за другите неща проба опит кое ще ти е най удобно
успех

# 321
Не го знам този Гармастан, аз лично бих препоръчала Лансинох или Пурелан за зърната.
Не знам как се оправяте с нокторезачките, изобщо не мога да боравя с тях, ножиците са къде по-лесни за употреба 😀

# 322
И аз съм за Лансиноха, защото няма нужда да се отмива преди децата да сучат, а Гармастан трябва да се отмива.

# 323
Здравейте, мами! Записвам се тихичко и аз при вас! Вчера бяхме на преглед и видяхме две сакчета, много сме щастливи! Горе долу съм в 5гс към 6та.Искам да ви попитам кога видяхте ембриончетата и тупкащите сърчица? Нас ни викат чааааак другият Петък! Дали ще се видяд и чуят?

# 324
Здравейте, имам лека болка от време на време на корема долу в ляво незнам дали е нормално в 12г.с съм а чак в сряда съм на преглед. Имали ли сте придърпване и леки болки?

# 325
Точно в тези седмици имах доста. Матката се разтяга тогава.

Аз съм вече в 24- та седмица, утре влизам в 25- та. Времето лети! Със сигурност са две момичета, таткото е много щастлив. Хемоглобина ми е паднал, ТСХ се е качило, та коригирахме хапове и добавихме нови.

Чета за количките и изпадам в ужас. С каката знаех точно какво искам сега се обърквам.
Не трябва да е много тежка, защото тиквички Плевен по баирите аз ще я бутам. Искам да не е прекалено широка, за да влизам в магазин поне. Гледам Маунтин Бъги и Бейбимонстър, но ме е страх да не умалеят бързо на момичетата. Каката растеше с бързи темпове и на 6 месеца беше 10 кила. Мутцито и беше тамън, но ако кошовете на тези са по-тесни абсурд да ги събера.
Въобще изгубих се в тия колички.

Намрънках се!

# 326
Здравейте, мами! Записвам се тихичко и аз при вас! Вчера бяхме на преглед и видяхме две сакчета, много сме щастливи! Горе долу съм в 5гс към 6та.Искам да ви попитам кога видяхте ембриончетата и тупкащите сърчица? Нас ни викат чааааак другият Петък! Дали ще се видяд и чуят?
Честито и лека бременност 😊
При мен в 5та се видя едното плодно сакче и даже сърдечна дейност, а в 6та и няколко дни се видяха още две сакчета и сърдечна дейност ( общо 3 броя 😊) вече съм в 19 г.с.

# 327
Честито и лека бременност 😊
При мен в 5та се видя едното плодно сакче и даже сърдечна дейност, а в 6та и няколко дни се видяха още две сакчета и сърдечна дейност ( общо 3 броя 😊) вече съм в 19 г.с.
Благодаря,колко хубаво! Лека бременност и на теб. Нямам търпение до другият Петък да ги видим и ние и всичко да е наред.

# 328
За болката около 12г.с. - нормално е според мен, стига да не е прекалено силна и продължителна. Както писаха, матката се разтяга.

При мен в 6г.с. + 4 дена се видяха двете сакчета и се видяха/чуха сърчица. В момента тези сърчица спинкат сладко с вдигнати ръце. Heart

Ние взехме Бъги. Прясно ни е, но за сега сме доволни. Аз съм с момчета, растат бързо, но мисля, че няма да им отеснее. Ако се случи, ще го мислим.

# 329
Ние сме с Baby Monsters - и мен това ме притесняваше,но попаднах на клипче на количката,на което преспокойно си се возеха две 3годишни деца,така че преценихме,че ще си струва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт