СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 10

• 62 211
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Правих тест четвъртък 08.08 резултата беше 42,19  (дата ПМ 09.07, предполагаема овулация към 24-25.07, което се пада 16-17 ден от цикъл. Теста е правен на 31 ден от цикъл). Ниско ли е за този период?
Тъй като докторката ми иска още едно изследване, а събота лабораторията в която го правих не работи, проблем ли е да го пусна понеделник или да търся друга лаборатория, за да спазя 48 часа след първото?

Това е съвсем нормална стойност за този период, но само повторното изследване ще покаже дали ЧХГ расте. Повторният тест е добре да се пусне след 48-72ч.

# 241
Здравейте, момичета чхг на 9 ден 107.90
11ден 218.20
16ден след кървене и консултация с лекар 1191
Нормално ли е покачването според вас? ЧХГ Калкулатора ми го изчислява удвояване на 49 часа.
Според мен е нормално . Все пак
удвояване от 48 до 72 часа се счита за нормално , доколкото съм наясно.
Само въпрос 9, 11, 16 ден след овулация, след трансфер на 3 или 5 дневни? Дните след какво са?
[/quot]
9,11 и 16 ден след трансфер на 2- 5 дневни бластоциста

# 242
Здравейте , отново момичета.Снощи имах леко розово зацапване и днес пак отидох до лабораторията да си пусна чхг, резултати ме притеснява и затова търся и вашето мнение на 16 ден беше 1192, днес на 19 ден 1902.
Не се ли покачва твърде бавно? Незнам какво да мисля, безсилна съм.
Има ли някой като мен с така бавно покачване?
След трансфер съм на 2 бластоциста

# 243
Здравейте , отново момичета.Снощи имах леко розово зацапване и днес пак отидох до лабораторията да си пусна чхг, резултати ме притеснява и затова търся и вашето мнение на 16 ден беше 1192, днес на 19 ден 1902.
Мисля,че на ехограф ще се вижда вече сакче...защо не отидеш на гинеколог за да видите как вървят нещата
..за удвояването сйм пълен пас защото и при мен след 16 ден започна да не се удвоява...

# 244
[quote author=malko_kote26 link=topic=1118222.msg39142342#msg39142342 date=156550864
Мисля,че на ехограф ще се вижда вече сакче...защо не отидеш на гинеколог за да видите как вървят нещата
..за удвояването сйм пълен пас защото и при мен след 16 ден започна да не се удвоява...
[/quote]
Благодаря, ти за отговора малко коте, във вторник съм на преглед, тъй като доктора при който ще ходя преглежда само вторник, а при теб как се развиха нещата и какви ти бяха стойностите

# 245
  • София
Аз съм с такова покачване, до към 1000 се удвояваше що годе нормално, след 1000 започна с около 500 еденици на 48 часа. Дават ми надежда докторите все още, имам сакче в матката и отхвърлиха извънматочна бременност, но сакчето е малко по малко, надявам се на по късна овулация. Спрях да меря чхг след 2300, вече разчитам на ехографа. И аз днес получих еднократно даже не и кафяво по скоро като карамелено бяло течение. Вчера доста ме боля вечерта корем, а зацапване то беше сутринта. Бях на спешния кабинет естествено, казаха че за сега всичко е ок, нзначиха ми но шпа и утрогестан и обяснението беше, че сака все още се вгнездява в първите седмици и може да зацапване то от наранен капиляр в матката. Нз какво ще излезе накрая, има вероятност и за кухо яйце, просто ще чакам още малко. А за зацапване то, можело да е и от датата на цикъла, която по принцип този месец трябваше да е днес при мен.
Ох извинете ме за изядените букви и интервалите, но този тел ще ме побърка!

# 246
Аз съм с такова покачване, до към 1000 се удвояваше що годе нормално, след 1000 започна с около 500 еденици на 48 часа. Дават ми надежда докторите все още, имам сакче в матката и отхвърлиха извънматочна бременност, но сакчето е малко по малко, надявам се на по късна овулация. Спрях да меря чхг след 2300, вече разчитам на ехографа. И аз днес получих еднократно даже не и кафяво по скоро като карамелено бяло течение. Вчера доста ме боля вечерта корем, а зацапване то беше сутринта. Бях на спешния кабинет естествено, казаха че за сега всичко е ок, нзначиха ми но шпа и утрогестан и обяснението беше, че сака все още се вгнездява в първите седмици и може да зацапване то от наранен капиляр в матката. Нз какво ще излезе накрая, има вероятност и за кухо яйце, просто ще чакам още малко. А за зацапване то, можело да е и от датата на цикъла, която по принцип този месец трябваше да е днес при мен.
Ох извинете ме за изядените букви и интервалите, но този тел ще ме побърка!
Днес вечерта пак имах зацапване и веднага отидох на спешния, в 21.30 ме прегледаха всичко е наред видях и сакчето за първи път, толкова много се развалнивах, отговаря на 5 седмица и 4 дни ,моя календар ми го дава 5 седмица и 3 дни.
Слагай утрогестан , моята доза е 3*3
Той подпомага, ще навакса и всичко ще е наред. Да се надяваме че няма да имаме вече зацапване.Стискам ти палци:heart:HeartHeart

# 247
  • София
Ами честно казано, аз съм с болки като при цикъл и от вчерашното зацапване, още няколко пъти ми зацапа, включително и тази сутрин. Корема почти постоянно вече ме боли, явно организма се мъчи да се изчисти. Реших да не слагам утрогестана, защото ако бременността не е читава е в пъти по добре да започне кървене сега и дай Боже да се размина с кюртажа, отколкото да минава още време и да отлагане неизбежното. Естествения подбор си знае работата, безумно е да му преча. Имала съм успешна бременност със здраво родено дете, да е живо и здраво. Разликата в усещанията е огромна. Ти сама прецени за себе си. Аз утрогестан бих слагала само при наличие на сърдечна дейност, а при мен за сега и ембрион няма. Много ми е мъчно, но такъв е живота и по добре така, отколкото да се стигне след 20 седмица, тогава болката емоционалната ще е шокираща.
Опитах да повярвам в добрия край, но всичко клони към обратното. Да вървиш против реалността също е безумие. Виждам и усещам, че нещата не са както трябва, моля се да текне и да не се стига до кюртаж, иначе идните дни това ме чака. Има изключения, разбира се, дано ти си едно от тях!

# 248
Малко помощ ако може, че нещо не ми се струва редно.
В четвъртък правих ЧХГ -42,19 (дата 08.08)
Днес правих отново ЧХГ - 309.30 (дата 12.08)

Само на мен ли ми се струват много нереални стойностите и какво може да не е наред? На преглед съм в петък

# 249
Здравейте момичета,
как ви се струва резултата, Ц. трябваше да дойде на 11.08.2019 т.е. съм с 2 дни закъснение. Наясно съм, че след 48/72 часа трябва да пусна още веднъж.

b-hCG - серум, плазма    515.83    mIU/ml    0    5    H

Благодаря Ви предварително.

# 250
  • София

Само на мен ли ми се струват много нереални стойностите и какво може да не е наред? На преглед съм в петък
Според мен са перфектни резултатите.

Здравейте момичета,
как ви се струва резултата, Ц. трябваше да дойде на 11.08.2019 т.е. съм с 2 дни закъснение. Наясно съм, че след 48/72 часа трябва да пусна още веднъж.

b-hCG - серум, плазма    515.83    mIU/ml    0    5    H

Благодаря Ви предварително.

И твоят резултат е хубав, но наистина щом си започнала е добре да пуснеш още един.

# 251

Не се ли удвоява твърде бързо по сметки ако не греша на 33 часа

# 252
  • София

Не се ли удвоява твърде бързо по сметки ако не греша на 33 часа
По всички статистики даже е добре да се удвоява по бързо, притеснително е бавното удвояване. 33 часа са си ок. На по късен етап ще забави. Според мен не ти трябва повече чхг, тези резултати на този етап са достатъчни. Когато отидеш на преглед, ако се наложи, доктора ще ти ги назначи.
Позволявам си да коментирам, въпреки че тук има много запознати и компетентни момичета, тъй като последният месец прочетох всичко възможно в нета за чхг по наложителни за мен причини и от личен опит.
Успешна бременност!

# 253
Бат_мам, не си търси проблеми, ЧХГ-то ти е идеално. Това не е бързо удвояване, а съвсем нормално. Моето също се удвояваше на 30 и няколко часа. При някои жени, бременни с близнаци, ЧХГ расте дори доста по-бързо.

П.П. Високо ЧХГ, което говори за проблем, е такова с космически висока стойност, при т.нар. гроздовидна бременност. При нея цифрите са от сорта на ЧХГ 100 000 и нагоре при няколко дни/седмица закъснение. Тя, разбира се, е много рядко срещано явление. Така че сама разбираш, че удвояване на 30 часа е нормално, като постепенно ще намали темпото.

# 254
Бат_мам, не си търси проблеми, ЧХГ-то ти е идеално. Това не е бързо удвояване, а съвсем нормално. Моето също се удвояваше на 30 и няколко часа. При някои жени, бременни с близнаци, ЧХГ расте дори доста по-бързо.

П.П. Високо ЧХГ, което говори за проблем, е такова с космически висока стойност, при т.нар. гроздовидна бременност. При нея цифрите са от сорта на ЧХГ 100 000 при няколко дни/седмица закъснение. Тя, разбира се, е много рядко срещано явление. Така че сама разбираш, че удвояване на 30 часа е нормално, като постепенно ще намали темпото.

Много благодаря! Чакам си петъка!

Общи условия

Активация на акаунт