СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 10

• 62 110
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • София

Здравейте,
Някой знае ли какво е това Pato последното? Притеснява ме, че е червено.
Чак другата седмица съм на гинеколог.
Благодаря!
В червено е защото е извън референтното област. Pato = патологичен

# 661
Добрее, но как знаят кое е референтата област? Simple Smile Смисъл LL, UL предполагам е Lower Level i Upper Level,  какво е това 5.3 тогава? Това референта стойност за какво би било? Първи ден на закъснение ли?
Извинявам се ако е тъп въпросът, но ми е за първи път Blush и ми е притеснено дали е наред.

# 662
  • София
Референтните стойности са за небременни жени. ЧХГ се изследва и като нуморен маркер.
За бременни референтните стойности са различни за различните седмици.
С изследването на ЧХГ (особено еднократно) нама как да се каже дали бременността се развива добре. Същата работа би ви свършил и тест от аптеката.
Лабораторни изследвания се назначават от човек който може да ги разчете (обикновено това е лекар).

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 16:21 от Nandin

# 663
Ясно, благодаря ви! Все пак да го махнат това червено нещо само стряска неорентираните като мен Grinning

# 664
  • София
Ама как така ще го махнат? То е сложено, за да се знае, че стойността е патологична.

# 665
Здравейте, преди 1 седмица си направих кръвен тест за бременност и стойностите бяха ниски, днес си направих още един (прикачила съм снимка) някой може ли да ми обясни малко повече и да ми каже има ли бременност или не.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 17:59 от Не се сърди, човече

# 666
Няма бременност.

# 667
Моля за мнение според вас теста положителен ли е, два дни преди закъснението при 28 дневен цикъл, засечена овулация на 20.11 последен цикъл на 6.11 имам и тест с бледа втора черта

# 668
  • София
Положителен е. Трябва да коригираш TSH.

# 669
Здравейте момичета, Моля ви за помощ, тъй като съм много притеснена. Последно ми дойде на 05.11, след което на 18.11 ми биха Хориомон 10 000. На 30.11 ми се появи кафяво течение, което на 01.12 беше като зацапване, аз днес напълно липсва. Ходих на лекар днес, направих бета ЧХГ, резултатът, от който е 90. Доки още преди да излезе резултата ми назначи Хориомон 5000, който сложихме веднага. Като и звъннах по-късно да и кажа за резултата, ми обясни, че стойността на ЧХГ- то е много ниска и бременността не се развива нормално, но ми каза да слагам вагинално 3х2 утрогестан. Незнам какво да правя, да го взимам ли, има ли смисъл щом нещата не се развиват добре. Моля ви за мнения.

# 670
Здравейте момичета, Моля ви за помощ, тъй като съм много притеснена. Последно ми дойде на 05.11, след което на 18.11 ми биха Хориомон 10 000. На 30.11 ми се появи кафяво течение, което на 01.12 беше като зацапване, аз днес напълно липсва. Ходих на лекар днес, направих бета ЧХГ, резултатът, от който е 90. Доки още преди да излезе резултата ми назначи Хориомон 5000, който сложихме веднага. Като и звъннах по-късно да и кажа за резултата, ми обясни, че стойността на ЧХГ- то е много ниска и бременността не се развива нормално, но ми каза да слагам вагинално 3х2 утрогестан. Незнам какво да правя, да го взимам ли, има ли смисъл щом нещата не се развиват добре. Моля ви за мнения.
Как от един тест само прецени док , че не се развива? Нали след 2 дни трябва да се пусне нов кръвен , за да се види дали нараства. Нормално или ин витро е забременяването?

# 671
Iren, нормално е. Ядосвам се, че послушах док и ми поставиха днес Хориомон 5000, сега реално няма да мога да проследя чхг-то Sad

# 672
Ами според мен резултат 90 е нормален за този срок на бременността, а след около 8 дни, когато и хориомона ще е напълно изчистен, би трябвало и на ехограф да се види.

# 673
Мисля си утре да си пусна прогестерон и ЧХГ. Ако прогестерона е нисък, ще си слагам утрогестан
 За ЧХГ дали има начин да направя сравнение м/у утрешната стойност (ден след Хориомона) и тази 48 часа след нея?
Ами според мен резултат 90 е нормален за този срок на бременността, а след около 8 дни, когато и хориомона ще е напълно изчистен, би трябвало и на ехограф да се види.

# 674
Няма как да прецениш, за съжаление. Но със сигурност има бременност и резултата е чудесен за срока на бременността. Изчакай търпеливо седмица и понеделник-вторник пак на лекар. До тогава няма какво да се направи. Утрогестана го слагай- няма с какво да навреди. Стискам палци всичко да е наред до раждането!

Общи условия

Активация на акаунт