СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 10

• 62 175
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Кате,аз бях с псевдо сак миналата година - извънматочна в яйчника беше хванал плодът. Растеше си сакчето в матката и ЧХГ се удвояваше бързо,в 8 г.с. разбрахме,че е извънматочна.

Извинявам се за невежеството, но как го виждат този сак, като не е там?

# 181
Сакът реално си е там,имах си и снимки даже-просто е празен. Растеше си съвсем нормално и вече се съмняваха за кухо яйце,когато започнаха силни болки и ме приеха по спешност - тогава видяха плода в яйчника и последва лапароскопия.

# 182
Сакът реално си е там,имах си и снимки даже-просто е празен. Растеше си съвсем нормално и вече се съмняваха за кухо яйце,когато започнаха силни болки и ме приеха по спешност - тогава видяха плода в яйчника и последва лапароскопия.
Е, как сакът е в матката, а ембрионът в яйчника? Два ли са били? И аз се обърках...

# 183
Момичета и аз не бях чувала до този момент за такова нещо,след като се разтърсих всъщност разбрах,че не е нещо  кой знае колко рядко срещано. Simple Smile Как се случва точно няма как да ви обясня,факт е че имаше сак в матката,с жълтъчно мехурче,което си растеше съвсем нормално. В 8ма седмица след обстоен преглед откриха ембриончето със сърдечна дейност в яйчника,честно казано не задавах много въпроси тогава как и защо,бях съсипана. Но го видях с очите си,това което си коментираха лекарите беше за така наречения псевдо сак и в последствие се разрових за инфо и в нета.
Кате,а осъмниха ли се за кухо яйце?

# 184
Кате, аз съм минала през извънматочна и то от ин витро, ама все още си мисля, че има шанс за късна овулация при тебе. Стискам палци да съм права.

# 185
  • София
“В около 25-35% от случаите в маточната кухина се намира “псевдогестационен сак” – задебелена и нагъната, хормонално променена маточна лигавица, наподобяваща плоден сак”

# 186
  • София
Момичета и аз не бях чувала до този момент за такова нещо,след като се разтърсих всъщност разбрах,че не е нещо  кой знае колко рядко срещано. Simple Smile Как се случва точно няма как да ви обясня,факт е че имаше сак в матката,с жълтъчно мехурче,което си растеше съвсем нормално. В 8ма седмица след обстоен преглед откриха ембриончето със сърдечна дейност в яйчника,честно казано не задавах много въпроси тогава как и защо,бях съсипана. Но го видях с очите си,това което си коментираха лекарите беше за така наречения псевдо сак и в последствие се разрових за инфо и в нета.
Кате,а осъмниха ли се за кухо яйце?
Е те някои от изброените лекари въобще не виждат сак, та камо ли кухо яйце, това още не са ми го споменавали. И аз нз има ли сак, няма ли.
Виждам го на снимката, в другата тема при качих днешните, ще ги кача и тук, а ако удебелена лигавица, както каза Нандин, тогава как нараства като сак и с мехурче, случаят на Firee да речем?

Първата е от Димитров с евентуалния сак, за който каза че няма начин човек да стане от него, защото бил спрял да се развива, та ако моята е ИМ, то тогава това трябва да е псевдо сака, нали, който някои не го виждат.
Втората е в Щерев със съмнение за ИМ до яйчника някъде в тръбата.

# 187
  • София
Кате, аз това го намерих в някаква статия.
Предполагам, че е нещо като “хормонално отражение” на гестационен сак.

# 188
Кате,моят беше изключително ясен , с идеална форма-не пазя снимките вече..
Кога ти казаха да идеш пак?

# 189
  • София
Кате,моят беше изключително ясен , с идеална форма-не пазя снимките вече..
Кога ти казаха да идеш пак?

Днес, ако до живея, че вече имам чувството, че съм във филм на ужасите следобед ще ме погледне др Антони Ненов, един от корифеите в лапороскопската аг хирургия, ако и той не види, дали е в тръбата вече нз при кой да ходя. Чакам днешното чхг, надявам се да е започнало да пада, но не съм оптимист, тъй като днес симптомите започнаха да се завръщат с гадене сутринта, имам и леки болки, повече от дясно, което още повече ме стресира.

# 190
  • Варна
Първото ми спонтанно забременяване беше с извънматочна, трябва да ви кажа, че болки получих чак като отидох на прегледа и ми казаха, че нещо не е наред. Прегледа беше в петък, викаха ме пак в понеделник, болките ми бяха в събота и неделя. Преди това - нищо, аз дори не знаех, че съм бременна, установихме го при АГ в 7-ма седмица... Явно не при всички има болка, макар на хистологията да пишеше, че "плода" /не се сещам точно как беше изписано/ е около 2см /по спомен/, а доктора каза, че малко е оставало да пръсне тръбата...
Във въпросния петък ЧХГ беше над 2000.

# 191
  • София
Новото ми чхг е 1018, 20 часа след 811. Ужас просто.

# 192
Кате....пиши следобед след прегледа.На мен ми "изглежда" на извънматочна.Дано не е и е по-малкото зло.Успех и спокойно.

При.моята извънматочна нямах грам болка,само ръждиво зацапване.

# 193
Катето, стискам палци да не е извънматочна. В коя седмица трябва да си? Тук повечето момичета с извънматочни са споделяли, че са диагностицирани към 7-8 г.с. Явно по-рано е по-трудно да се види. Но при теб може да е кухо яйце или нещо друго.

# 194
  • София
Не можах да се свържа днес с др Ненов, бил е по операции. Отидох в Шейново, само там не бях ходила, но нямах избор без категорична диагноза на този етап. Ни жива, ни умряла от притеснение легнах за поредния преглед. Гледа ме младо момиче. Каза, че не е сигурна и повика колежката й. Имало сакче наистина малко и наистина имало нещо до яйчника, което прилича на сак, но не категорично. Тъй като не беше убедена в себе си, каза че ще се допита и до колежката си, тя потвърди нейните твърдения и решиха да ме приемат за проследяване, но все пак искаха да чуят мнението и на дежурния лекар. И той ме прегледа щателно. Каза, че това нещо до яйчника по скоро не му прилича на сак и че по скоро бременността ще се окаже вътрематочна, но още не може да се визуализира добре, лигавицата ми била перфектна и това било много добър знак. Каза, че в практиката си е имал много случаи на по късна визуализация и също така нормална бременност с чхг като моето и въпреки това да проследим до появата на категоричен образ. Каза също, че на този етап няма нищо притеснително и че не е необходимо да оставам, но при най малки оплаквания, болка или кървене или каквото и да е, директно там. Момичета, нз колко са добри в Шейново, нз и какво ще се случи, но от всички светила, при които бях през последната седмица, останах очарована от отношението, търпението, всеотдайността, организацията (за 2 минути имах пижама, чаршафи, назначена терапия и картон, въпреки че после отмениха приема) и вниманието на тези хора. Събра се целият екип на болницата кажи речи по време на дежурство, за да констатират проблема и да отговорят на всеки мой въпрос. Не бях ходила в тази болница и дано не отида повече там по лоши поводи, но бях наистина очарована. И така чакаме няколко дни и ако няма развитие и чхг расте, ще последва операция. Вярвам, че Господ ще ми спести тези интервенции, а за бременността, дали ще я има или не, нека пак е Неговата воля. Благодаря ви за подкрепата.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 21:22 от ·.·♥Катето♥·.·

Общи условия

Активация на акаунт