The Handmaid's Tale - Тема III - "Under His Eye!"

• 28 546
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Според мен, първия сезон надминава книгата. За това им беше и най-силен сезон, защото пресъздаваше книгата по впечатляващо, аз я четох след първия сезон и ми допълни вижданията, но ако бях чела само книгата нямаше да се впечатля толкова.

# 121
Книгата много ми хареса. С всичките си недомлъвки, прескачания, всичко
Сериала определено успя да пресъздаде доста от атмосферата, което е голям успех.

# 122
И на мен книгата много ми харесва. Вече не знам колко пъти я четох. И я чета бързо.. докато се усетя и съм я прочела. Joy Луда работа. Да, сериала пресъздава доста добре атмосферата на книгата и някак я надгражда. Дано и новата книга е на това ниво. Тя щом есента ще излезе на английски, кой знае кога ще излезе у нас.

# 123
  • Плевен
Да се събудиш през ноща, за да си гледаш сериала и после да не можеш да заспиш два часа- безценно.
Хареса ми серията. Моментите на Емили с близките й бяха просълзяващи.
Леля лидия според мен плака, заради избухването си и начина, по който я гледаха. Те много добре знаят какви са наказанията, как се отнасят с прислужниците, но някак не искат да го виждат. Та много е извратена тая жена.
Края също беше много хубав
А Джун как си позволява толкова без последствия, не знам. Преди гък не можеха да кажат, а сега голяма свободия настана.

# 124
Лидия плака, защото я видяха, че губи самообладание и реално избухва. Показа се слаба и безсилна - тя до сега претендираше, че е добра, мила и благочестива и всичко, което върши го прави не по свое собствено желание, а защото такава е божията воля. Т.е тя е само човек, който служи - сега я видяха, че в основата си е нейната човешка злоба и безпомощност и реално може да допуска грешки като всеки човек. На нея й стана гадно, още когато не й разрешиха да влезе в залата на командирите, а я пратиха на залата на прислужниците. Тя разбра, че колкото й да се старае - нея не я приемат за равна, а само за обслужващ персонал. После, когато я зяпаха укорително само допълнително й се изясни, че никой не оценява усилията й, даже в момента, в който не им е толкова полезна(а този момент при нея наближава - физически не е добре), моментално ще е изхвърлят като мръсно коте, защото нито я харесват, нито се страхуват от нея, нито са й благодарни. Един вид и тя усети безполезността на всичко, което се напъваше да прави.

# 125
  • София
Този епизод бе добър. Simple Smile
Леля Лидия си показа за пореден път истинското лице. Според мен плака, защото я гледаха осъдително. Едва ли се е разчуствала за Джанин. Уф, знаех си, че ще се случи нещо и няма да минат толкова гладко нещата. Надявах се да свърши със сцената в която пушеха излегнати на шезлонгите, ама тц. Още като я видях да се стрелка Джанин ми призля усещайки, че ще стане инфекция. Иначе при Емили е все така тежко и трогателно, като една огромна заседнала буца на гърлото са всичките сцени с нея. А е толкова добра тази актриса, думи нямам. Фред като отиде при Джун според мен мен нарочно остана думите висящи в пространството. Това беше неизказана молба тя да говори със Серена и да я убеди да се върне, защото той не смее или не знае какво да каже. Първата мъничка победа бе постигната. Но такова трябва да е темпото. За 4 епизода това бе постигнато и не е малко. Серена ще взима неофициални важни решения в семейството и в политиката на Фред. Ако се движат по този начин без да насилват нещата и ако има още няколко сезона могат да разгърнат много плавно тази история и шоуто да остане завинаги в историята, а не след години да си спомняме само колко велик и уникален е бил сезон 1.  bowuu

# 126
И все пак е имало жени, които са вярвали, че ще имат власт и контрол в този сбъркан свят...Джун правилно насочи мислите на Серина в тази посока Wink

# 127
  • София
Един вид и тя усети безполезността на всичко, което се напъваше да прави.

Да. И да добавя, това също е нещо като началото на края за Гилеад. Съгласен с целия ти пост, цитирам това само, за да добавя моите мисли. Леля Лидия е Гилеад в пълния му и най-зловещ вид. И тя винаги е вярвала, че това което прави не подлежи на дискусии, а сега видя по какъв начин я гледаха командирите и техните жени. Вместо да я подкрепят, те я гледаха с отвращение. Може би осъзна колко много е изгубена и колко обречена е по същността си тази система.

# 128
  • Чужбина
Не съм я чела книгата и нямам идея, дали ще стигна до нея. Но антиутопиите са ми на сърце.

Освен референциите към Библията, можем да открием и препратка към човеконенавистната Лебенсборн система в Германия по "онова" време.

Вчера се замислих, какво ще направим или ще измислим, ако се стигне до масов стерилитет при жените или при мъжете в света.

Дали няма да откачим много повече ... и да направим нещо много по-чудовищно от Гилеад?

# 129
А помните ли Ад на Дан Браун, който пък нарочно пусна стерилитет Simple Smile
 Когато пишеше, че Лидия ще се промени, аз си мислех, че ще стане по добър човек.
А тази прислужница, негърката, която уж искрено вярва в системата?!

# 130
  • Чужбина
Такива, които вярват в системата, винаги ги има.

По-наивните създания, на които е нямало кой да им отвори очите навреме. Но и това нещо има срок на годност.

# 131
Гледам 4 епизод и си поплаквам с Емили. Cry

# 132
А дали според вас ще тръгнат да връщат Никол?

# 133
  • Плевен
Е то ще е върха на сладоледа, ако Канада им я върне. Виж по може да пратят някой да я отвлече тия маниаци.

# 134
В промото показват какво ще стане
Доста напрегнато
И как пък ще звънят в Канада...ама че гадно

Общи условия

Активация на акаунт