В*Е*Л*И*К*0 *Т*Ъ*Р*Н*О*В*О - 44

• 42 601
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • В.Търново
Оценявам го с много слаба оценка.В града ни са едни от ниските заплати в страната.Търсят се предимно сервитьорки, продавачки в хранителни магазини, тук-таме някой магазин за дрехи или обувки, от време на време търговски представител, въртят едни и същи обяви много често.Дори вече в сладкарството, производството са ниски заплатите, а работят 12 часови смени.На младите не им се работи за 500-600лв и бързо напускат работа.Хем ги искат млади, хем с опит, ами не става.До колкото знам дори градове като Троян, Плевен-въпреки кризата там, заплатите им са по-високи от търновските.

# 631
Пускат и от време на време за счетоводители. Ей, Богу, никога не ми се обаждат, при положение, че нерядко изискванията им са минимални, без опит дори. А аз имам опит.
И се принудих да започна работа, която няма нищо общо с тази сфера. И сега ми е супер тъпо, защото ме цакат по всички параграфи.А нямам никакъв избор. Трябва едва ли не да стоя и да чакам чудо, докато разчитам на финансово на човека до мен, което не искам да става. А и не желая да се поставям в такава ситуация.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 15:48 от simonazh.

# 632
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Да ви попитам, как оценявате възможността за намиране на работа в града? Защото на мен ми струва почти невъзможно...За немалко месеци и дооооста кандидатствания, ми се обадиха точно от 1 място. Имам опит, имам образование... Не знам къде бъркам.
Аз нямам лични впечатления (в последните 10 - тина години) от търсена на работа. Блзък роднина обаче търси  от края на лятото. Има 2 обаждания и едно предложение за работа (след 1-седмичен период на обучение, без заплащане) на 12-часови смени, вкл. нощен труд, при смешно ниско заплащане.
Мнението ми е, че не трябва да се разчита само на обяви. Много често те са фиктивни, има намерен предварително човек. Споделяне сред близки и познати, че се търси работа би могло да донесе по-добри резултати.
Вариант е и набелязването на фирми, в които се предлага търсената позиция и директно да се остави автобиография на място.

# 633
  • Велико Търново
Подкрепям на 100% последното предложение на Пепи!!!
Трудно е намирането на работа, но все пак има такава

# 634
Това с познатите...лесно е да се каже. Но нямам приятели или познати в тези среди. Иначе е най-добрия вариант.

# 635
6 месеца активно търсих работа, 5-6 интервюта, от които 2 за Севлиево, 1 за Павликени, 1 за работа в движение и 1 за Търново. Повечето се дръпнаха, след като си кажа очакванията за заплата 😁 Аз се целях, обаче, в нещо специфично като цяло, а такива позиции няма много. Намерих си работа в Горна през джобса, която няма нищо общо с опита ми, но ме устройва идеално,  въпреки, че трябваше да напусна зоната си на комфорт. 
Моите съвети- провери си CV-то. Без да визирам теб конкретно, но дълго време съм подбирала хора- снимката и грамотно написано CV са много, много важни, а така рядко срещани.  Направи си профил в LinkedIn. За едно интервю ме поканиха от там, получих и няколко други предложения, но бяха свързани със смяна на града. Не лоша мрежа е.
Идеята да си набележиш фирми и да си пратиш документите е отлична, така направих предния път, когато си търсих работа и почти започнах в желана от мен фирма, но в последния момент получих по-добро предложение.
Иначе е факт, че няма много привлекателни работни места...

# 636
Да, за CV-то съм мислела, че нещо не ми е в ред. Общо взето доста систематизирано съм представила информацията в него. Обаче ми заема 2 страници. Може това да е проблема
 Може пък и снимката да ми куца, макар че специално ходих във фото да ми я правят.Не знам и аз. В джобса едни и същи фирми се въртят, а тези, които са ми се обаждали, са били последна дупка на кавала - от зле, по-зле. Ще пробвам с linkedin,благодаря.

# 637
Кажете за професионалния домоуправител и тук - и мен ме интересува.

Ние бяхме доволни от нашия, но решихме сами да се оправяме, да пестим откъм пари. Има и почистваща фирма.
Питах го днес, може да му давам номера, ако някой се интересува- 0888 477 445, Ники Николов.

# 638
А къде в града има най-голям избор от дамски кожени якета-изкуствена кожа?

# 639
  • Велико Търново
Някойс изпробвано предложение за фирма която да се занимава с изработка и монтаж на гаражна секционна врата в града?

# 640
  • Велико Търново
Ние сме с фирма НАДОМ- Христо се казва, фамилията не знам. Аз лично съм със смесени чувства и най- общо казано не знам за какво ги даваме тези пари, единственият плюс е, че не се разправяме помежду си за пари- имам предвид да си събираме месечните такси и пари за ремонт.

# 641
  • Велико Търново
Някой да знае къде в града има най-голямо разнообразие от цветове на детски чорапогащници-например оранж.
В Хиполенд съм виждала най-различни цветове.

# 642
В 10.00 ч. започват туровете, два са - по различни маршрути. Би трябвало и входа за Царевец да е безплатен.
За Царевец дали е сигурна вече информацията, дали входа е безплатен днес?

П. П. Проверих - не е безплатен входа, 5 лева е, ще работят до 16:00 часа!

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 14:02 от pepi_r

# 643
А да споделите някой читав дерматолог в града, който да работи поне до 18ч. Става дума за екзема или нещо подобно на лакътя.

# 644
  • България моята родина
Здравейте,
Сигурно много пъти сте писали,а и аз следя,но трудно се оправям с търсачката.Та отзиви за място за детски рожден ден.Рожденникът първокласник.От лятото сме в града и като цяло се сещам само за сладкарница Асеневци.
Места с аниматор ако може да препоръчате.Цени и включени неща-ако имате желание и време да напишете ще съм благодарна.Като цяло всяко инфо ще ми е от полза. И дано не съм закъсняла със запазване на място.Благодаря Ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт