В*Е*Л*И*К*0 *Т*Ъ*Р*Н*О*В*О - 44

• 42 580
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Имам предвид следното - няма аптека в близост която да е денонощна ( или поне добре заредена), далеч е от центъра, особенно когато има празник квартала става отцепен от останалата част на града, няма големи супермаркети, ако студент се прибира сам от центъра късно вечер задължително трябва да си хване такси. Пешеходното разстояние не е огромно, но е неособено приятно да се разхожда млада студентка късно вечер сама/ с колежка по алеята след конниците до ректората. Самата махала си е сигурно 80% с турско население, т.е. Е нормално подобно нещо да се има предвид от родителите на момичето. За мен, това са проблеми, да!
Разбирам гледната Ви точна и все пак.  Сигурна съм, че из Пишмана, примерно, късно вечер си е съвсем безопасно да се разхожда само момиче (или с колежка).
Има определено мнение, което хората са си изградили, но в действителност то не се базира на нищо, което реално се е случило. Иначе да, откъм магазини/аптеки не е розово положението (квартала никога не е оставал отцепен, има достъп от три посоки).
И нямам предвид за момичето студентка - нормално е да си избере да живее на центъра, все пак там е купона (както се казва Simple Smile ), всичко е близо и т.н., говоря по принцип.

П.С. Прясно от "Дивотията", та така с къде е безопасно:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 22:34 от Meowjesty

# 91
  • В.Търново
Момичето е ударено с камък и завлечено към храсталак, но са излязли хора и са помогнали.

# 92
  • Велико Търново
Ужаси навсякъде може да се случат. Имам предвид, следното, в турската махала под ректората си има предимно турско население, джамия, говори се на турски език не рядко и съотв. За да се чувства ок една млада студентка или трябва да си е с голяма компания или да е част от повечето в квартала ( махалата).
Аз съм учила в ректората и учебната атмосфера е страхотна! Отделен си от града, лудницата и всички изкушения за младите, но излизаш на слънце на някоя пейка и си гледаш красивия град.... Страхотно!!! Но да живееш там е съвсем друго нещо.

# 93
  • Велико Търново
Ужаси навсякъде може да се случат. Имам предвид, следното, в турската махала под ректората си има предимно турско население, джамия, говори се на турски език не рядко и съотв. За да се чувства ок една млада студентка или трябва да си е с голяма компания или да е част от повечето в квартала ( махалата).
Аз съм учила в ректората и учебната атмосфера е страхотна! Отделен си от града, лудницата и всички изкушения за младите, но излизаш на слънце на някоя пейка и си гледаш красивия град.... Страхотно!!! Но да живееш там е съвсем друго нещо.

Ти още с първия пост много ясно се изрази, абсолютно съм съгласна  Heart Eyes

# 94

Разбирам, няма смисъл да досаждам повече Simple Smile

# 95
  • При децата ми
Изкарах 9 години по квартири около Полицията, всичко е на 5-10мин разстояние, магазини, спирки, пазар,супер удобна локация. Може да потърсите в този район, както и около и над пощата също. Simple Smile И не се отчайвайте ако попадате само на някакви "дупки" първите дни, защото всякакви квартири има... какво ли не съм видяла. Simple Smile
Ако има други познати, би било най-удачно да се наеме цял апартамент за 4-5 човека. Така ще има и всякакви удобства като кухня и пр. И не се подлъгвайте на квартири, които искат по левче за всяко влизане в банята или пране на дрехи, надявам се да няма още такива баби/дядовци, които лъжат така, но знам ли. Най-добре с отделен електромер и да си се отчита нормално.
Успех! И прекрасни студентски години, Търново е прекрасен град! Heart Eyes

Хммм, къде живееш сега, разбира се, ако не е тайна?

# 96
Hrispa76, по морето. Simple Smile Но съм от търновска област и често го посещавам. Не си съгласна, че е прекрасен ли? Grinning

А относно поста на skk007 да кажа и друго - до Ректората пеша не можеш да се прибереш - от центъра до Конниците ок, но от там нагоре става страшно. И мъж да си няма да вървиш пеша там по тъмно. Отделно, че по едно време имаше ексхибиционисти там. Astonished Rolling Eyes Laughing

# 97
  • Beyond the stars
Абсолютно съм съгласна с skk007.
Относно прибирането вечер - аз проблем нямам да се прибирам и в Триъгълника, и по Пишмана.. Сама или с колежка от конниците към ректората не бих тръгнала, то практически е пусто там.
Имам приятелка с наследствено жилище около обръщалото над автобусите. Последните пъти като сме ходили имаше добро озвучаване от махалата, пък не знам.
За студентка с лекции в Ректората, района на 5ти корпус и центъра си е супер.

# 98
  • При децата ми
Hrispa76, по морето. Simple Smile Но съм от търновска област и често го посещавам. Не си съгласна, че е прекрасен ли? Grinning

А относно поста на skk007 да кажа и друго - до Ректората пеша не можеш да се прибереш - от центъра до Конниците ок, но от там нагоре става страшно. И мъж да си няма да вървиш пеша там по тъмно. Отделно, че по едно време имаше ексхибиционисти там. Astonished Rolling Eyes Laughing

Мдаа, не съм съгласна. Търновка съм, но морето е друга бира, другааа.

# 99
Здравейте,

Kъде мога да намеря балони-цифри от този тип,
че моите от Али-то явно няма да дойдат, a времето ме притиска?

Благодаря!

# 100
  • Велико Търново
Магазин Сиана, на ул В.Левски, в Метро, по-точно на изхода при вестниците и списанията.

# 101
  • Велико Търново
В повечето магазини тип "1лев" и книжарници в града.

# 102
В града или в областта има ли магазини за битова техника от типа на стоки с транспортни дефекти или внос от чужбина? По-скоро се интересувам от печки, хладилници, т.е. по едрата бяла техника. Някой с отзиви, личен опит?

# 103
В Горна има магазин за уреди втора употреба. Аз си купих готварска печка и микровълнова, доволна съм.

https://www.facebook.com/%D0%91%D1%8F%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D … -861665127231890/

# 104
Благодаря за балоните!

Магазин за уреди с транспортни дефекти имаше по ул. Полтава преди, някъде преди Еконта беше. Но не знам съществува ли още. Имам само тостер от там, но си работи доста години вече.

Общи условия

Активация на акаунт