Как да се променя?

• 6 320
  • 161
  •   1
Отговори
# 120
Бгтатко, специално за теб и peer reviewed sources бих издирила, но се боя, че няма да се впишат в любителския дискурс на менталните форумски напъни.

# 121
Ама издирѝ, аз ще се радвам да бъде издигната дискусията над нивото "моята дума срещу твоята". Проблемът е, че най-вероятно ще се стигне до броене на източниците, защото колкото подкрепят едната теза, също толкова ще се окаже, че подкрепят другата. А въпросът е лесно решим: просто да се стараем да избягваме удобното кьоше на последната инстанция.

А това с "бгтатко" го срещам за втори път. Имам само един профил, никога не съм имал втори. Може да се провери лесно от администрацията. Освен ако не става дума за някаква вътрешно-форумна шега, която не разбирам. Но с радост ще се присъединя към интернет-смеха: "Ха-ха".

# 122
  • София
Бгтатко, специално за теб и peer reviewed sources бих издирила, но се боя, че няма да се впишат в любителския дискурс на менталните форумски напъни.
Е, що така мрачно. Откакто си прати принципите по дяволите и се завърна, нивото на дискусията веднагически се вдигна Heart

# 123
Е, Таис, не ми поставяй непосилни задачи относно нивото на дискусии, в които ти опитваш да участваш. За съжаление принципите ти, каквито и да са те, нямат много общо с менталния капацитет.

# 124
  • София
Принципите ми - каквито и да са те - не са обявявани гръмко и публично. И за разлика от теб, държа на тях Simple Smile

Беше един от любимите ми потребители, както сама знаеш. Рядко съм чела друг с такова внимание. После започна да се трансформираш в някакво подобие на себе си, замени свежото чувство за хумор с дебилни истории за говендъри и тигани, а накрая оплете прямотата с грубиянщина. С други думи, ти си блестящ пример по настоящата тема: човек може да промени държанието си.

# 125
Таис, надали някой се вълнува от лиричните ти отклонения. Намери си по-подходяща аудитория за тях. Темата не е за твоите халюцинации относно моята персона. В тази тема се обсъжда не дали човек може да промени държанието си, а дали може да промени същността си. Има разлика между двете и тя не е трудна за схващане, освен ако мозъкът вече не е изпържен от предходни системни злоупотреби.

# 126
  • София
Говорим за промените, давам пример. Сори, че те настъпвам, но пък гледам, че си подхванала репертоара на Сирената за злоупотребите, та не ми е съвестно. Не забелязвам твоят принос в темата да е от съществена величина - освен, че вече два пъти милостиво ни обясни за менталните напъни.

# 127
О, не се притеснявай. Не ме настъпваш. Способна съм да проявя разбиране и дори съчувствие към човек, който не разполага с аргументи, за да защити тезата си. Нормално е да му се наложи да използва персонални нападки при липсата на нещо по-добро. Все пак, ако искаш да се сдобиеш поне с подобие на аргумент по темата, ще е добре да погледнеш нещо по-сериозно от TED.

# 128
  • София
Всички тук споделяме какво мислим, Уиш, и разговорът си течеше нормално, докато някой арогантно не обясни, че правим ментални напъни. Явно вече не си в състояние да говориш по тема без да прибягваш до епитети и да тропаш с краче. Жалко.

# 129
О, съжалявам, че си припознала себе си в упражняващите ментални напъни. Вероятно имаш основания.

# 130
  • София
Разбира се, нали затова написах колко се радвам, че си отново сред нас - нивото на форума се изстреля нагоре, нагоре Blush

И понеже все пак възнамерявам да спя: пожелавам успех на авторката, ако е решила да промени нещо у себе си.

# 131
  • София
А кой човек знае какво точно има в "същността си"?
Аз пък друго забелязвам. Човек се държи различно и хората го възприемат различно в различните групи, в които участва.
А авторката всъщност трябва да промени отношението на околните към себе си. Което е съвсем възможно.

# 132

А това с "бгтатко" го срещам за втори път. Имам само един профил.....
Ако не си "преродения" бг татко, то доста успешно го замести.  Smiley
И той като теб пишеше по половин страница постове с ала-бала-лизми, без да каже нищо съществено.
И после, мъжете били точни и кратки, словесната логорея била присъща на жените....   Laughing

Аз.
И с пример:обичам да готвя, всички признават, че съм повече от добра.Всяка година ме агитират да се пробвам в Мастър шеф.А аз се познавам достатъчно добре и знам, че там не е за мен.Не защото не мога да готвя, а защото не мога да "вирея" под такъв стрес:да готвя за време, да готвя пред камери, да готвя пред хора, които ще ме оценяват.
Просто блокирам.
По същата причина не мога да оцелея и на работа, в която се действа в срокове.И не е като да не съм пробвала...
Аз съм Везни, творческа натура.За да се получават нещата при мен, ми трябва спокойствие, лежерност, усамотение....
И каквото и да правя, каквото и да чета, няма начин да се преборя с блокажа в ситуации на стрес.
Затова и явно Съдбата ми "прати" мъж, устойчив на стрес, та поне малко да тушира моята паника.

# 133
Аз пък друго забелязвам. Човек се държи различно и хората го възприемат различно в различните групи, в които участва.
А авторката всъщност трябва да промени отношението на околните към себе си. Което е съвсем възможно.

Ако човек не знае какво има в същността си, нямаше да го има ѝ “вървя срещу себе си”.
Авторката въобще не знае какво иска, нито как. Тя търси поведението, което се харесва. Хубаво е, когато се дават съвети, да се подбират спрямо потенциал, и възможно постижими цели, а не “защото при мен така стана”.

# 134
  • София
Е, това би било възможно след дълги разговори на живо. Така, по малко постове във форума няма как да се подберат съвети спрямо нейния потенциал.

Общи условия

Активация на акаунт