Как да се променя?

• 6 319
  • 161
  •   1
Отговори
# 135
За авторката аз много-много не мисля, защото то си е ясно от началото още, както е поставила въпросите.
Донякъде ми беше интересна дискусията, която премина в спор последните страници.

# 136
  • София
Никой не твърди, че промяната е лесна. Но е възможно, а понякога и желателна.  
Е, във втората част на изречението е истината, за мен.
"Желателна" за кого? За мен или за някого около мен, който е решил, че не ме харесва?
Ако аз се харесвам като цяло такава, от какъв зор да се напъвам да ставам друга?
За да не се чувствам добре в кожата си, за да отговоря на нечии очаквания и изисквания?
Никой не е съвършен, а и понятието е различно за всеки. Когато съм се убеждавала, че нещото което правя, не носи добро, съм се стремяла да се коригирам.
Но това е далече от подмяната на цялостната ми личност.

# 137
Е, това би било възможно след дълги разговори на живо. Така, по малко постове във форума няма как да се подберат съвети спрямо нейния потенциал.
Достатъчно е авторката да започне да наблюдава себе си. Така ще придобие някаква представа за собствения си потенциал. "Опознай себе си" е добро начало.

# 138

Аз пък друго забелязвам. Човек се държи различно и хората го възприемат различно в различните групи, в които участва.

Напълно съм съгласна . Всеки се държи различно спрямо различни хора . Държанието се променя в зависимост от това как чувстваш хората около теб . Когато си застрашен се свиваш или се държиш агресивно, ако пък си настъпил тоягата се правиш на лисица ...Когато пък чувстваш хората че са ти на едно ниво и те разбират -ставаш съвсем друг ..отворен,мил ...Това не е промяна на същността, а адаптиране ...Същността си остава същата

# 139
Всеки може да се промени, обаче човек най-често и ефективно се променя от собствени мотиви, а не както в повечето случай искам да променя мъжа ми или жена ми. Хората обикновено не искаме да слушаме другите, така че най-сигурно, човек се променя, ако той е решил така, а тва дали мъжа, жената или приятелите му го одобряват е отделен въпрос.

# 140
  • София
Не мога да повярвам, че има хора над 25-30 години, които смятат, че хората не се променят, направо зациклям като започна да чета.
Почти не познавам хора, които да не са се променили, то това е смешно да се каже дори. Как няма да се променяме, всички се променяме, разбира се!
И екстроверти към съзерцателни познавам; и смотани към дупата на компанията; и мързеливци към работохолици; и мърльовци към изрядни чистници; и такива, които мислят, че знаят всичко, които са се смирили във времето и са започнали да приемат чуждата гледна точка ... абе почти няма някаква промяна, която да не съм наблюдавала (или преживявала лично).
Бившият ми мъж всъщност супер се гордееше с факта, че е над 30, пък не се е променил от 18-годишнината си едва ли не. Еми... бивш е, с такова нещо не може да се съжителства, всички се променяме, само той не. Не става.
Та така, като вземе някой да ми говори как не се променя, хмм....

# 141
Бърди, вероятно различията идват от това, което влагаме в думата "променям". Аз не вярвам в появата на т.нар. "нов човек", т.е. от нищо да се сътвори нещо. Но вярвам, че човек е способен да развие черти и качества, които до даден момент са били само потенциал.

# 142
Как доказваме, че нещо е било някъде дълбоко в нас, а не сме го развили от нула? Струва ми се, че отговорът все по-ясно се очертава като субективен (“аз вярвам, че...”) И тогава спорът става излишен.

# 143
  • София
Аз не вярвам в появата на т.нар. "нов човек", т.е. от нищо да се сътвори нещо.

Мда, аз пък изобщо не разбирам какво влагате в това ти и Краси Simple Smile В смисъл, кое е това нещо, което човек не може да стане? Надявам се, не говорим за Айнщайн и Баришников, а за редови обикновени човечета.

# 144
Аз не вярвам в появата на т.нар. "нов човек", т.е. от нищо да се сътвори нещо.

Мда, аз пък изобщо не разбирам какво влагате в това ти и Краси Simple Smile В смисъл, кое е това нещо, което човек не може да стане?
Ами, аз например нямам подобни
Скрит текст:
Не мога да повярвам, че има хора над 25-30 години, които смятат, че хората не се променят, направо зациклям като започна да чета.
Почти не познавам хора, които да не са се променили, то това е смешно да се каже дори. Как няма да се променяме, всички се променяме, разбира се!
И екстроверти към съзерцателни познавам; и смотани към дупата на компанията; и мързеливци към работохолици; и мърльовци към изрядни чистници; и такива, които мислят, че знаят всичко, които са се смирили във времето и са започнали да приемат чуждата гледна точка ...
Скрит текст:
абе почти няма някаква промяна, която да не съм наблюдавала (или преживявала лично).
Бившият ми мъж всъщност супер се гордееше с факта, че е над 30, пък не се е променил от 18-годишнината си едва ли не. Еми... бивш е, с такова нещо не може да се съжителства, всички се променяме, само той не. Не става.
Та така, като вземе някой да ми говори как не се променя, хмм....
примери около себе си.
Давала съм примери назад, да не повтарям, но не познавам човек, трансформирал се от лош в добър/от мързелив в работлив/от скромен в нахакан "бандит" и т.н.

# 145
Човек не може да стане това, което не Е. Подлецът няма как да спревърне в честен човек, използвачът не би могъл да стане безкористен.

# 146
Духовно израстване, религия, стрес, тежки физически и психически болести, страдания и т.н. са доказани начини да променят до неузнаваемост всеки до всички възможни нюанси между двете крайности. Много терористи и серийни убийци са изненада за съседите си - повечето твърдят, че са били съвсем скромни, честни и добронамерени хора.
Като мине достатъчно време и скалата се превръща в пясък и загубва цялата си същност та какво остава за такова мекотело като човека, което бива ежеминутно манипулирано и моделирано от всички посоки за да се стигне от възрожденските ценности на българина до сегашната реалност.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 16:12 от Анонимен

# 147
Човек не може да стане това, което не Е. Подлецът няма как да спревърне в честен човек, използвачът не би могъл да стане безкористен.

Айде бе! Толкова примери има за тотални трансформации, че е странно в какъв балон живеете. И защо все давате примери за лошо към добро, което е по-трудната промяна, а не за обратното? Всеки носи в себе си всички човешки потенциали и при подходящите условия може да ги развие. Откъде знаете вие какво е заложено?

# 148
Аз никъде никога не съм твърдяла, че знам у кого какво е заложео, че да ме питаш откъде го знам. А ти откъде знаеш, че у всеки е заложено от всичко? Защо да не давам примери с трамсформация от лошо към добро? Не е ли това желаната трансформация, за която пита авторката на темата?

# 149
Какво показват серийните убийци пред съседите и какви са в действителност, са две Различни неща.

Общи условия

Активация на акаунт