Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са етапите на развитие на момчетата по време на пубертета?
Какви са промените в поведението и интересите на момчетата по време на пубертета?
Какви са препоръките за родителите на момчета в пубертета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са етапите на развитие на момчетата по време на пубертета?
Пубертетът при момчетата обикновено преминава през няколко етапа. Етап #1, известен като предпубертет, започва между 9 и 11 години. Етап #2 започва на 11-11,9 години с производството на тестостерон и растеж на тестисите. Етап #3 обикновено започва на 13-годишна възраст с увеличаване на размера на пениса, разпространение на окосмяването към зоната над гениталиите, растеж в ръста и ерекции. Етап #4 започва на 14 години със засилено окосмяване под мишниците и лицето, растеж на тестисите и развитие на пениса. Етап #5, последният етап, започва на 15 години с разширяване на раменете, развитие на мускулите и полови органи и продължаващ растеж в ръста. Тези етапи са част от нормалния физиологичен процес на пубертета при момчетата.
-
Какви са промените в поведението и интересите на момчетата по време на пубертета?
Пубертетът може да доведе до промени в поведението и интересите на момчетата. Някои момчета може да проявят повишен интерес към алкохола, цигарите, енергийните напитки и други подобни. Те също могат да проявят интерес към различни спортове като плуване, което е полезно за поддържане на здрав гръбнак. Важно е да се поддържа открита комуникация с тях и да им се осигури подходяща насока и подкрепа през този период на промени.
-
Какви са препоръките за родителите на момчета в пубертета?
Родителите на момчета в пубертета могат да се справят с този период, като поддържат открита комуникация с тях, предоставят насоки и подкрепа и проявяват интерес към техните интереси и дейности. Важно е да обсъдите важни теми като употребата на алкохол и цигари, както и насърчаването на здравословен начин на живот. Родителите могат да се консултират с лекари и специалисти за съвети относно физическото и емоционалното развитие на техните деца.
-
Какви са препоръчителните упражнения за сколиоза?
-
Как мога да избера подходящ дезодорант за сина си?

Имаше днес класна по математика.Е, решил задачите и уж почти е сигурен, че са вярни, обаче...писал на теста само отговорите.Самото решение- не.Писал на белова и хвърлил листа.Е, да обаче госпожата го питала що така, искала и самото решение и нашият мигал на парцали.Той най-хитър от класа!Само отговорите и това е...Уф, начи! Сега уж утре щяла да му даде в голямото междучасие да решава пак...ама не вярвам.
Знаех, че ще има такава, но чаках да кажат дата,бяха ме предупредили, че ще е малко преди кандидатстването. Относно начина на балообразуването, подаване на документи и подобия относно изпитите.
Надявам се да успея след прегледа да се класирам и за срещата .. Не знам къде витаят, но и аз съм била тийн..ама такава безотговорност... чудо. Подпалих. Такъв ще му лупна, че и стойката ще му оправя и всичко .. Ай, казах си

Да мине НВО, ще го отведа отново да му спретнат програма, че упражненията, които му показаха, ги прави точно една седмица. Плува, но го мързи да се завлече до басейна, то трябва събличане, после къпане, обличане...., а това е най-полезният спорт за гръбнака. Също трябва и да заякне малко мускулатурата на гърба и раменете.
Понякога си купва студен чай. Кафе съм му давала да опита, но аз го пия без захар и той щеше да повърне
Бира, водка, вино сме го карали да опита пред нас, да не си мисли, че е нещо кой-знае какво. Не му харесва нищо. Бяха на екскурзия миналата седмица, имало е водка, бира и уиски. Бяхме му казали, да опита, ако се наложи, да не го набедят за смотаняк. Прекарал вечерта да се грижи за подпийналият си най-добър приятел.
Те пък що не са пратили мейли на родителите?!
, там всички пием. Понякога купувам безалкохолна бира, други газирано и алкохол не. Услажда му се, някой ден ще пийва...нямам илюзии...
Много се "води" по другите и хич не мисли...