Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 12


Здравейте, може ли мнение за тези резултати.
Трябваше да ми дойде да 17.05., но все още не ми е дошло, т.е. не знам в коя фаза на цикъла съм и кое да гледам.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 14:20 от angelova28

# 16
  • Мнения: 147
Някой по-запознат може ли да хвърли едно око?
Това са изследвания, след "терапия" на щитовидна с възли, като тераоията беше храна без сол. Не съм сменяла режима на хранене,просто си купих мака и пиех отделно витамини. Аз лично не смятам, че са окей
fT3 - 5. 1 (реф. гр. 3.0 - 7.8 )
fT4 - 12.7 (реф. гр. 11.8 - 24.6)
Това са ми от март изследванията и не няма друг хормон на листа. Нямам съпоставка за тях от преди, защото не ги пускаха. Възлите се прибраха също.

# 17
  • София
  • Мнения: 28 255


Здравейте, може ли мнение за тези резултати.
Трябваше да ми дойде да 17.05., но все още не ми е дошло, т.е. не знам в коя фаза на цикъла съм и кое да гледам.
Здравей!
ТСХ е много висок - консултирай се с Ендокринолог - трябва да е под 2.0, сега показва Хипофункция.

Не е изследван прогестерон и е малко трудно да се прецени какво се случва.
Е2 е висок - може да показва киста/ЗФ
ЛХ е висок + високият Е2, може да е много късна О. или лутеална киста/ ЛУФ
Отиди да те видят на УЗ.
Ще чакам да пишеш Peace


Някой по-запознат може ли да хвърли едно око?
Това са изследвания, след "терапия" на щитовидна с възли, като тераоията беше храна без сол. Не съм сменяла режима на хранене,просто си купих мака и пиех отделно витамини. Аз лично не смятам, че са окей
fT3 - 5. 1 (реф. гр. 3.0 - 7.8 )
fT4 - 12.7 (реф. гр. 11.8 - 24.6)
Това са ми от март изследванията и не няма друг хормон на листа. Нямам съпоставка за тях от преди, защото не ги пускаха. Възлите се прибраха също.
Показват Хипофункция на ЩЖ, макар че тялото успява да компенсира при това ниско Т4. Консултирай се с лекар

# 18
  • Мнения: 8
Бихте ли погледнали на втория ден от цикъла са.

# 19
  • София
  • Мнения: 28 255
Бихте ли погледнали на втория ден от цикъла са.
Желязото е малко ниско, но трябва да се проверят Хемоглобин, Феритин, Трансферин, ЖСК ... и ако там има проблем да се консултираш с Хематолог. Провери и вит.Д
ЛХ и ФСХ са високи, може да е инцидент, но може да показват и НЯР.
Пролактинът е много висок. Провери ТСХ, Т3,Т4, Андростендион, Инсулин + Глюкоза на гладно (тест за за ИР)
В12 може да е и по-висок.

 

# 20
  • Мнения: 12


Здравейте, може ли мнение за тези резултати.
Трябваше да ми дойде да 17.05., но все още не ми е дошло, т.е. не знам в коя фаза на цикъла съм и кое да гледам.
Здравей!
ТСХ е много висок - консултирай се с Ендокринолог - трябва да е под 2.0, сега показва Хипофункция.

Не е изследван прогестерон и е малко трудно да се прецени какво се случва.
Е2 е висок - може да показва киста/ЗФ
ЛХ е висок + високият Е2, може да е много късна О. или лутеална киста/ ЛУФ
Отиди да те видят на УЗ.
Ще чакам да пишеш

Гинекологът ми ги назначи, защото смята че имам поликистоза. Гледа ме на УЗ и каза, че била доста сериозна. Той утре ще ми види и изследванията и ще си каже мнението, но ти как смяташ.. тези изследвания потвърждават ли СПКЯ? И така направени тези изследвания на 50-ти ден ... ф.ф. ли се гледа?

# 21
  • София
  • Мнения: 28 255
Скрит текст:


Здравейте, може ли мнение за тези резултати.
Трябваше да ми дойде да 17.05., но все още не ми е дошло, т.е. не знам в коя фаза на цикъла съм и кое да гледам.
Здравей!
ТСХ е много висок - консултирай се с Ендокринолог - трябва да е под 2.0, сега показва Хипофункция.

Не е изследван прогестерон и е малко трудно да се прецени какво се случва.
Е2 е висок - може да показва киста/ЗФ
ЛХ е висок + високият Е2, може да е много късна О. или лутеална киста/ ЛУФ
Отиди да те видят на УЗ.
Ще чакам да пишеш
Гинекологът ми ги назначи, защото смята че имам поликистоза. Гледа ме на УЗ и каза, че била доста сериозна. Той утре ще ми види и изследванията и ще си каже мнението, но ти как смяташ.. тези изследвания потвърждават ли СПКЯ? И така направени тези изследвания на 50-ти ден ... ф.ф. ли се гледа?
Тези изследвания показват, че има проблем и най-вероятно е СПКЯ ( висок ТСХ,  вероятно и по-високи нива на други хормони, харак-ни за СПКЯ), за ПКЯ - трябва да изследваш ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ, но след като лекаря е казал че има ПКЯ при УЗ преглед - това е достатъчно да се приеме че си с ПКЯ.
Да, гледа се ФФ.
Излседвай всички хормони посочени на 1 стр. - за СПКЯ/ПКЯ си има причина и тя се търси, за да се лекува.

# 22
  • Мнения: 12
Сега се връщам от преглед и честно казано съм още по-объркана. Гинекологът каза, че се гледа л.ф., което малко ме озадачи. За него това е поликистоза. Изписа ми профертил, който е безумно скъп и дуфастон за предизвикване на МЦ. Аз обаче си мисля, че тези дни бях в овулация, като няма как да съм сигурна, но доктора каза, че това нямало значение, да си пия дуфастона. Нещо започвам доста да се съмнявам в мнението му. Май ще търся второ. Дали да изчакам още малко преди да започна с дуфастона? Питах го дали като ходих на УЗ съм имала овулация, той каза, че май не, но нямало как да е сигурен. Аз ли се бъркам или това наистина няма как да се види на УЗ? Даже не знам на какъв лекар да ходя- ендокринолог ли, гинеколог ли?

# 23
  • Мнения: 147
Сега се връщам от преглед и честно казано съм още по-объркана. Гинекологът каза, че се гледа л.ф., което малко ме озадачи. За него това е поликистоза. Изписа ми профертил, който е безумно скъп и дуфастон за предизвикване на МЦ. Аз обаче си мисля, че тези дни бях в овулация, като няма как да съм сигурна, но доктора каза, че това нямало значение, да си пия дуфастона. Нещо започвам доста да се съмнявам в мнението му. Май ще търся второ. Дали да изчакам още малко преди да започна с дуфастона? Питах го дали като ходих на УЗ съм имала овулация, той каза, че май не, но нямало как да е сигурен. Аз ли се бъркам или това наистина няма как да се види на УЗ? Даже не знам на какъв лекар да ходя- ендокринолог ли, гинеколог ли?
Здравей! Аз се включвам за да кажа да послушаш Денис, и че имах същитен проблеми с хиперфункция на ЩЖ. Ову се вижда на УЗИ, преди, по време и след това може да каже доки (поне от моя опит с тях). Също бях дълго време без ову (година и малко), въпреки бит префнил всеки месец.  Не се стресирай, не ти помага. Ако те съмнява доки, отиди за второ мнение и пусни изследванията, които ти е дала Денис. Аз за себе си бях сигурна, че съм с хормонален дисбаланс и сама се погрижих за него. Стискам палци и успех !

# 24
  • София
  • Мнения: 3 999
Може ли мнение относно тези резултати ?

# 25
  • Мнения: 46
Здравейте момичета от скоро се опитваме с моят мъж да си имаме бебе, процеса продължи почти година като опитите бяха неуспешни. Отидохме на спермограма да проверим него първо и всичко си беше наред, след което аз пуснах изследвания поради честата ми умора напълняване с невъзможност за отслабване и разбрах,че има нещо тук ще напиша резултатите
TSH- 2,5 реф.ст. 0,35-4.94
Ft3 2.6 реф.ст 2,90-4,70
Ft4 0.88 реф.ст 0,780- 1,340
Аз знам че за да се получи тсхто трябва да е под 2 та изписаха ми еутирокс , обаче аз имах висок пролактин който го корегирах но ме е страх ако почна да го пия да не повлияе по зле. Моля ви ако сте имали същия проблем да споделите,защото не знам какво да правя и дали еутирокса ще ми помогне да забременея. Благодаря

# 26
  • София
  • Мнения: 28 255
Може ли мнение относно тези резултати ?

ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ. При желание и опити за бебе, трябва да е под 2,0. Нямаш Хашимото


Здравейте момичета от скоро се опитваме с моят мъж да си имаме бебе, процеса продължи почти година като опитите бяха неуспешни. Отидохме на спермограма да проверим него първо и всичко си беше наред, след което аз пуснах изследвания поради честата ми умора напълняване с невъзможност за отслабване и разбрах,че има нещо тук ще напиша резултатите
TSH- 2,5 реф.ст. 0,35-4.94
Ft3 2.6 реф.ст 2,90-4,70
Ft4 0.88 реф.ст 0,780- 1,340
Аз знам че за да се получи тсхто трябва да е под 2 та изписаха ми еутирокс , обаче аз имах висок пролактин който го корегирах но ме е страх ако почна да го пия да не повлияе по зле. Моля ви ако сте имали същия проблем да споделите,защото не знам какво да правя и дали еутирокса ще ми помогне да забременея. Благодаря
Здравей!
ТСХ е висок, а Т3 доста нисък - показват Хипофункция на ЩЖ. Трябва да си на терапия, която ще повлияе добре и Пролактина.
Направи тест за ИР ( обременяване с глюкоза, изследват се Инсулин и Глюкоза на 0, 60 и 120 мин.)
Провери всички хормони, посочени на 1 стр. на темата, вкл. ТАТ и МАТ.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 18:12 от denis.

# 27
  • Мнения: 38
Здравейте, дали мога и аз да ви помоля за помощ относно следните резултати, много се притеснявам, че три хормона са над нормата!

# 28
  • София
  • Мнения: 28 255
Здравейте, дали мога и аз да ви помоля за помощ относно следните резултати, много се притеснявам, че три хормона са над нормата!


Здравей!
ТСХ е висок - показва Хипофункция на ЩЖ, провери ТАТ и МАТ
Ако изследванията са направени точно на 3 ден от МЦ - 17ОН прогестерона е висок - може да показва или киста, защото и ФСХ е висок или проблем с НбЖ, защото и другите андрогени са високи - тестостерон и андростендион, а и ДХЕА е на горна граница.
Нямаш Е2 а той е много важен за интерпретацията/разчитането на хормоните.
Имаш и ИР ( желателно е да направиш обременяване с глюкоза - изследва се Инсулин + КЗ (глюкоза) на 0, 60 и 120 мин)
Трябва ти много добър Ендокринолог, от клиника по репр. медицина, напр.
Не се притеснявай - всичко може да се коригира или контролира Peace

# 29
  • Мнения: 38
Здравей Денис, много благодаря за отговорите! Изследванията са направени в 3-ти ден от МЦ и мога да добавя, че по принцип никога не съм имала проблеми с цикъла, нито болки или закъснения. От друга страна от няколко месеца се появи хормонално акне по брадичката и бузите и окосмяване по лицето Sad предполагам, че това има връзка с ЩЖ или НБЖ повече отколкото яйчниците или се бъркам? Ще съм много благодарна, ако някой сподели добър ендокринолог!

Хубав уикенд на всички!!

Общи условия

Активация на акаунт