Изследване на ХОРМОНИ – 19 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 409
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Дано! Благодаря ти!
Ще се радвам да чуя мнение и от други момичета.

Здравей Денис,
моля за коментар, прекалено висок ли е? Правено е 7 дни след предполагаема О.
Благодаря ти!

Хормони
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
Прогестерон/Progesteron         115.30        nmol/l      5.80 - 75.90      ECLIA

Забележка :
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък)

Идеален е,при ранна бременност се увеличава ! Дано е това.

# 106
Денис може ли да ми кажеш как да си покача прогестерона чрез добавки, защото иначе ми предписват Оргаметрил а не го искам

# 107
  • София
Денис може ли да ми кажеш как да си покача прогестерона чрез добавки, защото иначе ми предписват Оргаметрил а не го искам
С добавки, прогестерона може да се повиши само има О.
Ако няма О., и е назначен прогестин - няма добавка/-и, които да го заменят.

За подпомагане на ЛФаза и синтеза на прогестерон, може да помогнат:
Омега 3, Омега 7, МВИглика
Астаксантин, Лутеин
Вит.А, Вит.Е, вит.В комплекс, вит.С     
Аргинин

# 108
Здравейте, може ли малко помощ, на 4-ти ден са правени 🙃

# 109
  • София
Здравейте, може ли малко помощ, на 4-ти ден са правени 🙃
Т4 е нисък, показва Хипофункция на ЩЖ - изледвай Т3, ТАТ и МАТ и се консултирай с Ендокринолог.
ФСХ е висок, показва проблем с ЯР - провери АМХ и Инхибин В, на 3 ден от МЦ.
Пролактинът е висок, може да е от ЩЖ, но е добре да се провери Андростендион, Инсулин + глюкоза.

# 110
LH 3.66    mIU/ml   фол.-до 12,6,Ов-до 95,6, Лут.до 11,4, Мено- до 58,5.
FSH 4.77  mIU/ml   Фол.до 12,5, Ов-до 21,5, Лут.до 7,7, Мено-до 134,8.

Здравейте! Как Ви се струва съотношението между Лх и ФСХ? Правени са на 3-ти ден.

# 111
  • Пловдив
Денис, ако може коментар...
Днес, 13ти ден от МЦ пускам Пролактин и сега се втрещих!
Резултатът е 476,6 при реф. 102-496 при полажение, че пия Бромокриптин е много обезпокояващо!Притесних се много!  Confused

# 112
  • София
LH 3.66    mIU/ml   фол.-до 12,6,Ов-до 95,6, Лут.до 11,4, Мено- до 58,5.
FSH 4.77  mIU/ml   Фол.до 12,5, Ов-до 21,5, Лут.до 7,7, Мено-до 134,8.

Здравейте! Как Ви се струва съотношението между Лх и ФСХ? Правени са на 3-ти ден.
Само ЛХ и ФСХ не са достатъчни и изследването не е много обективно. Трябва да се изследва и Е2 ... защото, напр. ако има ЗФ, който търпи обратно развитие, ФСХ може все още да е висок. Ако няма ЗФ, съотношението би могло да е и 1:1, което е идеалния вариант. Т.е трябва да се разбере каква е причината за по-високият ФСХ и затова едно по едно се отхвърлят различни причини - чрез УЗ преглед или други изследвания. И ако всичко е наред и въпреки това, ФСХ е висок - показва Намаляващ ЯР.

За съотношението - показва, че на яйчниците им е трудно да образуват фоликули - може да е инцидент или да е от годините. Ако си над 30г., съотношението е добро.

Денис, ако може коментар...
Днес, 13ти ден от МЦ пускам Пролактин и сега се втрещих!
Резултатът е 476,6 при реф. 102-496 при полажение, че пия Бромокриптин е много обезпокояващо!Притесних се много!  Confused
Висок е, трябва да се коригира дозата.
Провери и ТСХ - ако е скочил, може и той да е причината.
Друга причина - Андростендиона, ако е висок?!

# 113

Само ЛХ и ФСХ не са достатъчни и изследването не е много обективно. Трябва да се изследва и Е2 ... защото, напр. ако има ЗФ, който търпи обратно развитие, ФСХ може все още да е висок. Ако няма ЗФ, съотношението би могло да е и 1:1, което е идеалния вариант. Т.е трябва да се разбере каква е причината за по-високият ФСХ и затова едно по едно се отхвърлят различни причини - чрез УЗ преглед или други изследвания. И ако всичко е наред и въпреки това, ФСХ е висок - показва Намаляващ ЯР.

За съотношението - показва, че на яйчниците им е трудно да образуват фоликули - може да е инцидент или да е от годините. Ако си над 30г., съотношението е добро.
Благодаря, Денис!
Над 30г. съм и с един яйчник.

# 114
  • Пловдив
Денис, ако утре повторя в др.лаболатория...?
Утре ще ми е 14ти ден, та мога ли освен ТСХ да пусна и този Андростендион  Thinking

# 115
  • София
Скрит текст:

Благодаря, Денис!
Над 30г. съм и с един яйчник.
Тогава са супер.

Денис, ако утре повторя в др.лаболатория...?
Утре ще ми е 14ти ден, та мога ли освен ТСХ да пусна и този Андростендион  Thinking
Става. Спазвай си и условията за изследване на Пролактин.

# 116
  • Пловдив
Уф...всичко спазих.От години си го изследвам...ще ида в др.лаболатория пък да видим...
Мерси!

# 117
Дениска ти си страхотна ! Страшно много ни помагаш !! А какво ще ми кажеш за ТСХ  с резултат 1,33 на 28 г. не раждала.

# 118
  • София
Дениска ти си страхотна ! Страшно много ни помагаш !! А какво ще ми кажеш за ТСХ  с резултат 1,33 на 28 г. не раждала.
Hug
ТСХ е добре, но само той не е достатъчен, особено ако се изследва за първи път. Трябва да се пуска заедно с Т4,Т3, вкл. ТАТ и МАТ (антитела на ЩЖ).
Всички тези хормони и антитела, могат да покажат какво е състояние на ЩЖ и как функционира ( нормално, с намалена или увеличена функция).

# 119
  • Пловдив
Денис, повторих днес Пролактина и е още по-висок...
532,2 при горна граница 496.
Андростендион ми е 5,08 при реф. 1,0-11,5.

Общи условия

Активация на акаунт