Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 43 968
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Кожата ли усещаш да мирише? На какво се дължи това?
Не знам на какво се дължи, просто го забелязах, защото много обичам да ми мирише на кафе, ама точно в тоалетната не очаквах да надуша този аромат Joy

# 406
Благодаря за съветите! Наясно съм, че ще случат бавно нещата. Има един лекар от София, който идва регулярно в Бургас и ще запиша и за него час.
За сега много налита на млечни  - кисело мляко за закуска, сирене на обяд.
Надявам се с времето да се установи някакъв по-нормален режим. Аз самата се опитвам от 3 седмици да се храня НВ-ВМ и се чувствам много добре. Може добрия пример да подейства.

Браво! Чудесно е това, че си почнала режим заедно с него. Човек е способен на такава голяма промяна понякога по-скоро заради близките си, отколкото заради себе си. При мен беше така - мисълта какво ще причиня на децата си, ако се тръшна болна, ме мобилизира. А и е важно, че няма да има пред погледа си вкъщи нережимна храна, която да го изкушава и мъчи. Wink

# 407
  • пак там
Сега, като ви чета... май нещо не върша правилно. Досега си мислех, че карам на минимум въглехидрати. Обаче кето грип не ме е ловил. Значи, че са ми много въглехидратите?

Ям следното: сутрин -  кафе с животинска сметана 35% (от 3 дни я смених с масло, ама нещо ми е много... абе не му достига плътност все едно). Хранене - 3 или 4 пъти на ден. Старая се да го комбинирам по следния начин - месо/яйца/риба - около 400 гр, ако си нямат достатъчно мазнина - добавям масло или сметана, по 2-3 лъжички на хранене, и зеленчуци - сега домати основно с лук и магданоз. Салатата - да е къмто килограм. Цялото това нещо си го деля на 3 и оставям малко за Гладен тумбак, когато изведнъж се усети, че много е гладен.

Възможно е да добавя, в зависимост от манджата, кисело мляко или сирене.

А ако не остане за Гладен тумбак (огладнява основно късно вечер), му харизвам кашкавал или топено сирене да миряса. По едно триъгълниче и съответния размер кашкавал.

Това ям. Кето грип нямам. И сега? Уж смятам, че се храня НВВМ, ама май не е. Поправете ме, ако някъде бъркам.

# 408
Кето грипът не е задължителен. Аз не съм имала такъв, само слабост и сърцебиене първите 2-3 седмици. Не съм имала и промяна в миризмата нито на тялото, нито на устата, нито на урината. Индивидуално е.

# 409
  • пак там
Миоки, благодаря, успокои ме!

Откакто се храня по този начин (щото преди беше мнооого по-широкоскроено…), се чувствам меко казано добре. Най-вече на настроението ми се отрази прекрасно. Отделно на корема - нямам газове, не ми е подут, нямам киселини. Дори и когато преям  (че се случи на два пъти). Килограми продължавам да не свалям, но смятам още месец-два да си дам шанс, преди да се върна към метформина. Пък после ще го мисля.

# 410
Да и аз се чувствам прекрасно. Вече не ми трябват електролити, нито чувствам умора. Липсата на подуване и лекотата са несравними. Освен всичко друго, сутрин не се будя подпухнала.
Скрит текст:
Приключвам 48 часов фаст (имахме рожденни дни и ядох торта), този път без никакви проблеми. Предния път преди 4 месеца, накрая вече се чувствах изтощена и не ми стигаше дъх. Този път освен че чувствам лек глад, нямам други проблеми а дори не пия водата със сол.

# 411
В лабораторията отказаха да ми направят обременяване с глюкоза без предписание на лекар. Учудих се.
Ако имате лаборатория Кандиларов - те пускат ваучери за това изследване. Не търсят предписание, само пари да падат.

# 412
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В лабораторията отказаха да ми направят обременяване с глюкоза без предписание на лекар. Учудих се.
Ако имате лаборатория Кандиларов - те пускат ваучери за това изследване. Не търсят предписание, само пари да падат.

Миналата година ендокринолога при който ходих, също не ми предписа обременяване, искаше първо да види как е кръвната захар и HOMA индекса.
 Преди 4 години сама си открих Хашимото-то , след като пак сама си пуснах изследвания на щитовидните хормони.

# 413
HighSpeed, на мен също ми отказаха в Бодимед.
Обясниха ми, че това изследване натоварва щитовидната и други органи и се назначава по преценка на лекар.

# 414
Аз вече съм поне от 3 месеца на много ниски въглехидрати (под 10гр дневно)
Никакви зеленчуци ли не консумираш?

Аз сега си вкарах обяда във фитнес пал. 200г краставица имат 4г въглехидрати; 90г зелена чушка-4г; 100г маруля-3г; три яйца-2г.  Само на това ядене са 13г и то без домати, моркови и т.н.

# 415
  • пак там
Не, за фастове засега нямам психологическа нагласа. Огладнявам Simple Smile

Сега си чета темичката от брой първи насам. Тъкмо да се посмея на момичетата, които се включват колебливо, и се сетих, че до преди половин година и аз бях такава - ама как без картофи, ама как без В, ама то храната е удоволствие, а вие я правите каторга...

Майко мила, какъв самоубиец съм била! Срам ме е.

# 416
Аз вече съм поне от 3 месеца на много ниски въглехидрати (под 10гр дневно)
Никакви зеленчуци ли не консумираш?
Като цяло никакви. От растителните ям по много малко кисели краставички корнишони (1-2-3бр) не всеки ден, понякога по няколко маслини. Ягоди, малини или боровинки по шепа с шепа орехи и сметана когато ми се яде "сладко". Друга растителна храна не приемам.

# 417
  • София
Скрит текст:
Лошото е, че оловото е открито в тази партида, но от работата си чудесно знам, че повечето куркума идва от Индия и в анализните им сертификати не присъства изследване за съдържание на олово т.е. няма никакви гаранции дали и в други партиди, различни доставчици и т.н. няма такова. Тук също масово не се изследват тежки метали, защото излизат много скъпо, а прекупвачите на подправки обикновено продават стотици артикули и няма как да плащат за изследване на всяка партида.
Пия си аз всяка сутрин капсули по 1300 мг. екстракт куркума + куркумин, пиперин и джинджифил и се чудя дали не поемам една добра дозичка олово и кой знае какво още!

Franie това което пиеш , е еднно комбинация от изброените ли, може ли линк или снимка да го видя
[/quote]
Пия тези, но се замислям да потърся някоя по-позната и изпитана марка:
Скрит текст:

# 418
Изследванията ми изобщо не ми харесват... Глюкоза на гладно- 5,99, инсулин на гладно- 13,170, гликиран хемоглобин- 6% (по спомен), т.е. изчислена средна стойност на КЗ към 6,95. Триглицериди- около 1,7 (бяха 0,9 и 1,1), холестеролът е леко повишен (но въртя едни 2 кг нагоре-надолу и май е от тях- преди беше към 3,9 общ холестерол, сега е 4,37). Хемоглобинът е 120 (предвид 72 преди 2 години го считам за добре като за мен), точно на долна референтна граница- а приемам допълнително желязо. Чернодробните ензими са ок. Преди месец почина баща ми и оттогава преживявам голям стрес, а дотогава добре се чувствах....Но явно няма да мина без лекарства. Утре съм на ендокринолог, да видим..... Confused
Възможно ли е триглицеридите да се покачат от стрес?

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 22:09 от dolce miele

# 419
Изследванията ти не са драма ,макар  че не са перфектни . От стрес се повишава КЗ ,както и др работи. Дай си време да преживееш загубата си ,като  спазваш режима,до колкото можеш .

Общи условия

Активация на акаунт