Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 43 982
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Няколко дена като съм в кетоза ми става лошо и почва да ме боли глава. Пусти страх да не ме хване мигрена. Колко време горе долу ви държи тоя кето грип с главоболие?

# 391
Няколко дена като съм в кетоза ми става лошо и почва да ме боли глава. Пусти страх да не ме хване мигрена. Колко време горе долу ви държи тоя кето грип с главоболие?
Главоболие, търпимо, максимум ден или два и при това към късен следобед...Противодействах с айрян със сол 1-2 пъти, след това минах на подсолена вода. При мен отпадналостта беше най-гадния симптом на кето грипа. След първоначалния "грип" (нямаше и седмица) обаче не съм имала повече такива симптоми. Или поне не така силно изразени, че да ги нарека кето грип.

# 392
Аз искам да попитам някой пие ли хром и евентуално да ми препоръча някой, от който е доволен? Поради някаква неизвестна за мен причина съм го пропускала досега. Не знам дали имам дефицит, но предполагам, заради ИР е възможно да е нисък. Пия магнезиев цитрат вечер, витамин Д+К2 заради дефицита на обяд, Омега 3 и витамин Ц сутрин, но не всяка Ц-то.

Спряла съм се на това: https://revita.bg/shop/%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%B2%D0%B0%D0% … 0%B9-125-%C2%B5g/

Аз си взех от този доволна съм мисля , незнам от него или от берберинът , но не ми се хапва нито сладко нито нищо
Този е на добра промоция според мен https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/10401

Лошото е, че оловото е открито в тази партида, но от работата си чудесно знам, че повечето куркума идва от Индия и в анализните им сертификати не присъства изследване за съдържание на олово т.е. няма никакви гаранции дали и в други партиди, различни доставчици и т.н. няма такова. Тук също масово не се изследват тежки метали, защото излизат много скъпо, а прекупвачите на подправки обикновено продават стотици артикули и няма как да плащат за изследване на всяка партида.
Пия си аз всяка сутрин капсули по 1300 мг. екстракт куркума + куркумин, пиперин и джинджифил и се чудя дали не поемам една добра дозичка олово и кой знае какво още!

Franie това което пиеш , е еднно комбинация от изброените ли, може ли линк или снимка да го видя

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 17:27 от AnMary

# 393
  • Бургас
Бледолилава, тук съм Hug
Ендокринолога му е казал, че е в начален стадий на диабет само въз основа на изследванията, които публикувах. Изписал му е неоформин 2 пъти по 850 мг и след две седмици да прави замерване на кръвна захар сутрин, обед и вечер и пак да отиде на преглед.
Така ли трябва за протече такъв преглед?
Иначе се постресна и от раз спря сладкишите, които бяха много голяма част от менюто му. Хапва по малко плодове само или парче черен шоколад. Проблема е, че му е трудно без хляб. Търси си поне половин филийка. Направих един от лимец, който му се стори гаден на вкус, но го яде с отвращение Grinning
Иначе ендокринолога му е дал една книжка, според която да се храни. Ако спазва тези съвети изобщо не знам как ще се лекува. Тя съдържа стандартната хранителна пирамида, която учат децата в училище. Основното да било зърнени храни, картофи и т.н.

# 394
Какъв е смисълът на това замерване на КЗ сутрин, обед и вечер? Наскоро го бях срещнала и в друга тема и ми направи впечатление. Сега пак.

# 395
  • Варна
В лабораторията отказаха да ми направят обременяване с глюкоза без предписание на лекар. Учудих се.

# 396
Скрит текст:
Бледолилава, тук съм Hug
Ендокринолога му е казал, че е в начален стадий на диабет само въз основа на изследванията, които публикувах. Изписал му е неоформин 2 пъти по 850 мг и след две седмици да прави замерване на кръвна захар сутрин, обед и вечер и пак да отиде на преглед.
Така ли трябва за протече такъв преглед?
Иначе се постресна и от раз спря сладкишите, които бяха много голяма част от менюто му. Хапва по малко плодове само или парче черен шоколад. Проблема е, че му е трудно без хляб. Търси си поне половин филийка. Направих един от лимец, който му се стори гаден на вкус, но го яде с отвращение Grinning
Иначе ендокринолога му е дал една книжка, според която да се храни.
Ако спазва тези съвети изобщо не знам как ще се лекува. Тя съдържа стандартната хранителна пирамида, която учат децата в училище. Основното да било зърнени храни, картофи и т.н.
Книжката в боклука. Тези "съвети" са престъпление просто.
Майка ми започна да се подобрява чак след като махна всички зърнени и окончателно картофите и плодовете. Ядеше по малко ориз, картофи, пълнозърнест хляб и плодове и макар и по-бавно, диабетът ѝ се влошаваше. След като ги махна, състоянието ѝ значително се подобри за много кратко време и в момента, показателите ѝ са като на преддиабет и продължава да се подобрява.

# 397
На мен обременяването ми го направиха след като направиха веднага КЗ на гладно (т.е. чух подвикване "Около 5 е на лентичката, давай глюкоза!"), после видях и точната стойност Simple Smile

ПП: Вчера на хладилника на близката ми с инсулин на 1час над 200 видях лепната брошура с надпис "Хранене при диабет тип 2" (с примерно дневно меню за седмица в табличка), връчена й от лекуващия лекар от ендокринологията  Thinking Не знам какво да кажа... тя е с КЗ ту 5 ту 6,5, на втория час е с КЗ около 3... и храненето е с пълнозърнест хляб, бяло пилешко месо, бяло сирене... и стевия. След като обяснявах един път нещо си за "инсулиногенни"  и тя ме отряза с "Тази лекарка вече си я слушам, предишните все нещо не ми харесваха, все метформин та метформин... Сега ще си я слушам, все пак това е учила!"... и не посмях изобщо да коментирам схемата за хранене!

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 10:40 от peneva_a

# 398
Радина, обнадеждаващо е това, че се е стреснал. Опитайте се обаче да замените хляба със зеленчуци - каквито обича, без картофи. Могат да компенсират донякъде чувството за ситост, което получава от хляба, а и най-вероятно има разширен стомах, който постепенно ще се свие - изведнъж няма как да стане без да не изпитва глад. Плодовете нека също ограничи засега, като набляга на ягоди, малини, боровинки, т.е. така наречените горски плодове и по възможност да не ги яде чисти, а да речем с малко кисело мляко, извара, орехи - по този начин няма да вдигат рязко кръвната захар. Нещо като плодово мляко без подсладители се получава, ако толкова не може без сладко. Малко черен шоколад, над 80%, също може. Вечерята да е най-лека откъм въглехидрати, за да не си ляга с висока захар. И след вечеря една хубава, енергична разходка 3 до 5 км, колкото може. Поне времето е хубаво сега, аз зимата се гърчих с тия разходки Simple Smile

Не очаквах кой знае колко различно да протече прегледа, след като забелязах, че сте от Бургас. Не са назначили допълнителни изследвания, защото общо взето си ги лекуват по един и същи начин и ИР, и диабета. Иначе би било добре да се направят, но по-важно е така или иначе да се предприемат мерки, каквито вече сте започнали. Добрата новина е, че след като е с наистина много наднормено тегло и консумира вредни храни, има огромен шанс да се поправи след като промени тези две обстоятелства. Има връщане назад от тази начална форма. Произвежда все още достатъчно инсулин, тялото има потенциал да се пребори.

Всичко е в неговите ръце.

# 399
  • Бургас
Благодаря за съветите! Наясно съм, че ще случат бавно нещата. Има един лекар от София, който идва регулярно в Бургас и ще запиша и за него час.
За сега много налита на млечни  - кисело мляко за закуска, сирене на обяд.
Надявам се с времето да се установи някакъв по-нормален режим. Аз самата се опитвам от 3 седмици да се храня НВ-ВМ и се чувствам много добре. Може добрия пример да подейства.

# 400
Radina, ако започва с метформин  според мен може да си хапва по половин филия хляб в началото. Метформина обира всичко, организма му още не е свикнал на режим съвсем без въглехидрати и с метформин. Като мине месец от както е започнал с хапчето, постепенно изключете и тези половин филии.

# 401
  • Бургас
elitsa_b, да, засега му ги позволявам по веднъж на ден. Мисля, че с времето ще свикне и без него. Не знаех, че метформина действа така, но това действие няма да го обяснявам, за да няма злоупотреби Grinning

# 402
Някой спомена специфичен мирис на урината, та да питам на някого случвало ли му се е урината да мирише на прясно смляно кафе? Rolling Eyes
Поне така го оприличавам, а пия нескафе и тази миризма няма откъде да се появи дори около мен в дома ми.

# 403
Някой спомена специфичен мирис на урината, та да питам на някого случвало ли му се е урината да мирише на прясно смляно кафе? Rolling Eyes
Поне така го оприличавам, а пия нескафе и тази миризма няма откъде да се появи дори около мен в дома ми.
И не само урината, а аз кафе изобщо не пия Simple Smile

# 404
Кожата ли усещаш да мирише? На какво се дължи това?

Общи условия

Активация на акаунт