Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 42 942
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, какво мислите за изследванията ми от днес?
Глюкоза 5,2
Инсулин 8,84. На гладно са.
Гл.хемоглобин 5,6
Холестерол 5, 75
Лош 3,6
Добър 1,83
Триглицериди 0,72
Не искам обременяване, при последното за малко да припадна, много ми беше зле.

# 151
  • София
Ям доставената храна на Ригов, някъде от края на  март. Не мога да кажа, че е супер вкусна, на мен ми е доста безвкусна - но като знам, че с "гурме", в превод - лакомия, се докарах до ИР, се примирявам с каквото сготвят.

Пия 2 х 500 мг метформин. Според ендокринолога можело да мина и без метформин, обаче за 2 месеца "без" нищо не постигнах и минах на минималното количество метформин на ден.

От хляба усещам как ми тежи тестото му в корема ми (!). Сладкото и сладоледа (да не говорим за сиропираните) и те ми идват много "байгън" - до степен невкусно - на езика.

И да потвърдя нещо много писано тук: колкото по-малко вода пиете, по-малко килограми сваляте. При мен определено има правопорционална връзка.

# 152

Ronald
Берберинът го взех опаковка от 60 таб х 500 мг и го пия 3х500 =1500 мг за 38 лв - за 20 дни /беше и с безплатна доствка/ Тук е Berberis vulgaris (корен)

Тези който си публикувала са  90 таб х 400 мг  , ако се пие 4х400 мг =1600 мг за 22 лв - за 22 дни
Незнам  дали има значение сигурно има на този пише , че е Berberis aristrata

Този май е по насметка, но дали ще има действието на другия ???

# 153
Момичета, какво мислите за изследванията ми от днес?
Глюкоза 5,2
Инсулин 8,84. На гладно са.
Гл.хемоглобин 5,6
Холестерол 5, 75
Лош 3,6
Добър 1,83
Триглицериди 0,72
Не искам обременяване, при последното за малко да припадна, много ми беше зле.
На първо "четене" нещата изглеждат овладяни и добре.Може би е добре гликирания хемоглобин да е една идея по-нисък...
Но все пак и лекар да ги погледне....

# 154
И аз съм озадачена от гликирания. Глюкозата и инсулинът са по-добре сега, а той е по-зле. При предишно изследване беше 4,39! Явно нещо не е както трябва...И този холестерол! Като се има предвид, че пия от 6-7 месеца добавка за него. Смъкнал се е малко, де, но преди да започна да отслабвам беше в норма...

# 155
Скрит текст:
И аз съм озадачена от гликирания. Глюкозата и инсулинът са по-добре сега, а той е по-зле. При предишно изследване беше 4,39! Явно нещо не е както трябва
...И този холестерол! Като се има предвид, че пия от 6-7 месеца добавка за него. Смъкнал се е малко, де, но преди да започна да отслабвам беше в норма...
Холестеролът ти си е съвсем наред.
Интересно, какво значи "в норма"?
Най-важния показател са триглицеридите, а при теб те са идеални.
Ако в момента отслабваш все още, дори са повече от добре.Защото в процес на отслабване обикновено холестеролните показатели се влошават.
Затова се изследват след като отслабването спре и теглото се стабилизира поне за 1-2 месеца.

# 156
Ами в официалната норма, беше май 4,8. После стана 6,05 и по-високи триглицериди, май на горната граница бяха.  (Това след като свалих десетина килограма). И един лекар ми изписа статини при тези стойности, дори не ми изследваха LDL и HDL. Не ги пих на своя глава, а си взех хранителна добавка и сега са по-ниски, но пак извън официалната норма. Като започнах да отслабвам, започнах да ям месо, яйца, млечни много, та очаквах да възникнат проблеми с холестерола. Но нали пък заради инсулина избягвам въглехидрати...То не е една беля

# 157
Ами в официалната норма, беше май 4,8. После стана 6,05 и по-високи триглицериди, май на горната граница бяха.  (Това след като свалих десетина килограма). И един лекар ми изписа статини при тези стойности, дори не ми изследваха LDL и HDL. Не ги пих на своя глава, а си взех хранителна добавка и сега са по-ниски, но пак извън официалната норма. Като започнах да отслабвам, започнах да ям месо, яйца, млечни много, та очаквах да възникнат проблеми с холестерола. Но нали пък заради инсулина избягвам въглехидрати...То не е една беля
Холестерола се повишава от въглехидрати и лоша храна, НЕ от месо, риба, яйца и млечни.   Smiley
Само допреди няколко години нормата за холестерола в северните страни е била 7-8.Умишлено е занижавана все повече, за да продават повече статини, лекарството носещо най-високи печалби в света.
Апропо, статините при жените НЕ вършат никаква работа.По изследвания, имат някакъв минимален ефект при Мъже, прекарали инфаркт.Какъв точно, не помня.
Във всички други случаи са безполезни.

# 158
  • пак там
Вдигане на В мисля се прави преди обременяване. А ти само на гладно. Това първо.
Второ ми се струва, че си попреяла  Mr. Green

Прости ми острата реакция, ама още ми е зле. По какво реши, интересно, че съм преяла? Ако може подробно.

Беки, ма да ги бяхте казвали тез работи преди това, а? Или ако сте ги казвали - да ги бяхте подчертали, затъмнили, увеличили - за идиоти като мене! То ясно, че втори такъв път няма да има, ама на мен и първия не ми трябваше...

Миоки, точно! Аз понеже съм дървен философ, и ужасно ме дразнят такива неща - разбрал-недоразбрал, чел-недочел - и драскаш, колкото да запълниш празното място. А хората четат. И ти вярват. И вършат глупости. И после - ама пишеше го в едно женско списание. Еми…

Едит: Добри, моята лекарка казваше, че метформинът по някакъв начин заблуждава организма да не реагира на кръвната захар и да не си взема от нея. Съответно и инсулинът не вижда причина да излиза и да прави бели. Демек, не можеш с метформин да си докараш нито утежняване на състоянието, нито хипогликемия. Оообаче! Как точно го прави...

Редактирах. Ама чукча-писатель. Аз тоест. Сори.

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 14:18 от Рися

# 159
  • София
Рися, моля, редактирай си поста до Миоки, че прочетен само по себе си, без контекста, звучи, все едно ти се караш на Миоки, а не на списанието.

# 160
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Вдигане на В мисля се прави преди обременяване. А ти само на гладно. Това първо.
Второ ми се струва, че си попреяла  Mr. Green

Прости ми острата реакция, ама още ми е зле. По какво реши, интересно, че съм преяла? Ако може подробно.

Беки, ма да ги бяхте казвали тез работи преди това, а? Или ако сте ги казвали - да ги бяхте подчертали, затъмнили, увеличили - за идиоти като мене! То ясно, че втори такъв път няма да има, ама на мен и първия не ми трябваше...

Миоки, аз понеже съм дървен философ, и ужасно ме дразнят такива неща - разбрал-недоразбрал, чел-недочел - и драскаш, колкото да запълниш празното място. А хората четат. И ти вярват. И вършат глупости. И после - ама пишеше го в едно женско списание. Еми…
Едит: Добри, моята лекарка казваше, че метформинът по някакъв начин заблуждава организма да не реагира на кръвната захар и да не си взема от нея. Съответно и инсулинът не вижда причина да излиза и да прави бели. Демек, не можеш с метформин да си докараш нито утежняване на състоянието, нито хипогликемия. Оообаче! Как точно го прави...

точно това ме притеснява - ако при диабетно болна намалява захарта, чрез повишаване секрецията на инсулин, как при мен намалява инсулина. Sad

имам още седмица да реша за хапчетата. Sad

# 161
Франсоаз, знам, че е така, но докато ядялх сладкиши, хляб и т. н., беше ок. Според мен е заради колбасите, кашкавалите, сирената и меката, които ям много. Иначе напълно бях изключила всякакви въглехидрати, освен от гореизброените и от зеленчуци. Но пък за глик. хемоглобин съвсем нямам обяснение.

# 162
Рися, затова практикувам предварително споделяне в темата. Казвам че ми предстои обременяване в средата на месеца и мисля вдигането на въглехидратите да дойде от плодове и ядки. Момичета се включват със съвети и аз решавам какво в крайна сметка да направя. (Момичета, време е за съветите Hug )
Шарки ме изпревари за редакцията.
Матилда, колбасите не стават за ядене (освен ако не си ги правиш сама), а млечните са за по-рядко, не като основна храна.

# 163
Скрит текст:
Франсоаз, знам, че е така, но докато ядялх сладкиши, хляб и т. н., беше ок.
Според мен е заради колбасите, кашкавалите, сирената и меката, които ям много.
Скрит текст:
Иначе напълно бях изключила всякакви въглехидрати, освен от гореизброените и от зеленчуци
. Но пък за глик. хемоглобин съвсем нямам обяснение.
Ами, и млечните, и саламите, имат доста въглехидрати.Като прибавим и соята, от която основно се правят саламите, ето ти едно възможно обяснение защо си поддържала висока КЗ през повечето време...

# 164
  • пак там
Ами, Беки, при мен реакцията идва преди мисълта Simple Smile Какво да правя ...

Общи условия

Активация на акаунт