Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 43 968
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
dolce miele, при нисък хемоглобин гликираният излиза по-голям процент, понеже общото количество е малко. При нормално ниво на хемоглобина, гликираният би излязъл по-нисък в изследването.
Глюкозата и инсулинът на гладно не са особено добри де, но не помня дали беше писала предишни стойности из темите и дали това е подобрение спрямо тях. Стресът май си се отразява и на тях доста.

# 421
Натка, през октомври 2018 хемоглобинът ми беше около 100, тогава гликираният хемоглобин беше 5,3%, КЗ около 5,6. Инсулин- февруари- 15,210, март- 13,450, април- под 9, сега пак е над 13. Точно преди месец правих и яйчен фаст и чудесно се чувствах- уви, баща ми почина броени дни по-късно...Хемоглобин 120 уж все пак е в референтните стойности, т. е. едва ли влияе  на гликирания хемоглобин (надявах се на това, но уви, едва ли).
Междудругото, излезе магнезият- референтните са 0,8- 1,0, а моят е малко над 1. А почти от месец не пиех магнезий. Утре чакам и вит. Б 12 и вит. Д.

# 422
Въпросът е че при дадено количество глюкоза в кръвта, определено количество хемоглобин се гликира. Ако общият е малко, това количество е по-висок процент от него. Не знам дали го обясних добре. Няма да излезе едно и също ако си на долната граница или по средата и нагоре на референтните стойности за хемоглобина, със сигурност.
Такова преживяване няма как да не повлияе на целия организъм, моите съболезнования. Дано резултатите от изследванията да са нещо временно и да се подобрят след време, когато вече си по-уравновесена и спокойна.

# 423
  • Бургас
Какво се прави ако от метафорична се получи разстройство? Първите три дни взе само по едно вечер и нямаше проблем. Днес взе и сутринта и проблем....

# 424
860 е голяма доза. Да дели на 2 хапчето и на седем дена да въвежда по половин. 3 дни нищо не е . Аз докато стигна доза 2 х 850 мина месец и половина. Метформина е кофти лекарство  за стомаха и червата, но за КЗ помага.

# 425
  • Sofia
По време на храна ли се взима хапчето или след хранене?

# 426
  • София
След първата хапка.

# 427
Знам, че трябва по средата на яденето, но може и веднага след яденето.
Но най -добре по време на хранене.

# 428
Излезнаха и другите резултати- вит. Б 12- 206 pg/ml (<300- латентен дефицит), вит. Д- 36,40 ng/ml (<20- латентен дефицит, 20- 100- оптимално). Като няколко месеца взимах по минимум 1000 единици Д 3, спрях капките вит. Д 3 преди 3 седмици може би (а преди капките със сигурност вит. Д е бил под 20). Flushed През 2017 вит. Б 12 ми е бил 289-  т. е. повече отколкото сега- като тогава като цяло ядях доста по-малко месо, яйца, дроб (тогава единствено прясното мляко го консумирах повече). В приложението където си въвеждам храните постоянно излиза, че съм консумирала над 100% от нужния вит. Б 12 за деня, че и по доста повече. Не мога да си обясня защо се получава така с Б 12.... Thinking

# 429
Не го усвояваш. Ако имаш проблеми със стомах /черва, нормално да няма усвояване.

# 430
К2 ли ми  трябваше за витамин Д?

# 431
Да. Peace

dolce miele, вит.Д също ти е нисък, оптимален е около 75.
До колкото си спомням метформинът също се отразяваше на нивата на Б12. Не знам дали пиеш.

# 432
  • София

K2 и A. Най-добре си вземи комбиниран К2, А и Д.

# 433
Аз не бих пила вит.А. В добавките често е синтетичен и има риск от предозиране когато се приема на хапчета. По-добре да се набавя от храната. Дробът е богат източник, кравето масло също е добро, някои сирена. 

# 434
  • Бургас
elitsa_b, благодаря за бързия отговор! Явно ще трябва по-дълга адаптация.

Общи условия

Активация на акаунт